free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A Zara a Prada legújabb kollekcióját másolta le

Kádas Andi         Címkék: csíkos, divat, kirakat, zara 3 hozzászólás

A csíkos soha nem megy ki a divatból, de néha ennek a mintának is megújulásra, felfrissítésre van szüksége. Idén intenzív színekben tér vissza, például a Zarában.

Míg eddig sokszor elképzelhetetlennek tartottuk, hogy hosszában csíkos ruhákat viseljünk (gondoljunk csak egy hosszanti csíkos nadrágra), addig idén a ferdén és függőlegesen csíkozott holmik is beszivárognak majd a gardróbunkba. Próbáljunk kicsit túllépni a tengerész-trenden, amit gyakorlatilag minden tavasszal és nyáron próbálnak ránk tukmálni, ehelyett legyünk kreatívabbak, színesebbek és illesszük be a modernebb megjelenésű, intenzív színű csíkokat mind a hétköznapi mind az alkalmi ruhatárunkba.Érdekes megfigyelni, hogyan működik a divat körforgása, mi mindannyian részt veszünk benne, még akkor is, ha nem tudunk róla. Aki látta 'Az ördög Pradát visel' című filmet, az esetleg emlékezhet arra a divatvilágban ma már ikonikusnak számító jelenetre, amelyben Meryl Streep, a fiktív Runway magazin főszerkesztője elmagyarázza újonc asszisztensének, hogy a turkálóból származó pulóvere tulajdonképpen annak az eredménye, hogy Oscar de la Renta és Yves Saint Laurent kollekcióit lemásolták a nagyobb divatüzletek, amiket aztán az úgynevezett "fast fashion" azaz gyors divat-üzletek árulnak stb... és végül eljutott arra a leárazásra vagy épp egy turiba, ahol a lány megvásárolta őket. Ezzel az egy hosszú körmondatával tökéletesen leírta a divat működési elvét, ami - valljuk be- gyakran a koppintásra épül. Az idei szezonban például az egyik legtipikusabb fast fashion márka, a Zara - ha már Az ördög Pradát visel-t emlegettük - a Prada legújabb kollekcióját másolta le, és értelmezte újra olyan stílusban, hogy az az átlagemberek számára is viselhető legyen. A kollekció fő elemei a csíkos holmik voltak, amik rózsaszín-fekete, zöld-fekete, narancssárga-rózsaszín vagy éppen kék-zöld kombinációkban fordultak elő.

Zara blúz 9995 forint
Zara szoknya 9995 forint
Zara póló 5595 forintEz a stílus tehát gyorsan beszivárgott az elérhető árú üzletek polcaira is, ahol az apró vagy breton csíkos darabokat felváltották az erőteljes minták: akár kettőnél több színt is használhatnak, amik általában egymástól igen eltérőek, sőt, az eddig furcsának tartott zöld-piros, narancssárga-rózsaszín kombinációk is nyugodtan jöhetnek.

Lássunk néhány példát arra, hogyan viseljünk csíkokat különböző alkalmakkor: egy erőteljes színű, csíkos ruhát a kiegészítőkkel tudjuk kicsit visszafogottabbá tenni, például dobhatunk a ruhára egy egyszerű fekete kardigánt vagy tengerészkék blézert, a többi kiegészítőhöz - és nem a ruháéhoz - passzoló színű cipőt, ezzel szép keretet adva a szettnek, ami akár még munkában is megállja a helyét.Egy lazább, hétköznapi öltözéknél már lehetünk játékosabbak, kombinálhatunk egy szélesebb csíkos felsőt egy apró csíkos szoknyával vagy fordítva, attól függően melyik részeket szeretnénk jobban kihangsúlyozni (a színesebb, nagyobb mintákat vegyük arra a testrészünkre, ahova a szemet vezetni szeretnénk, vagyis amit ki szeretnénk emelni).

Emellett a csíkok irányának megváltoztatásával is játszhatunk, egy szetten belül többféle csíkozást is kipróbálhatunk. Idén tavasszal a csíkos kiegészítők is divatosak és nagy választékban kaphatók az üzletekben is, legyen szó egy csíkos balerinacipőről, kalapról vagy táskáról.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés