free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A médium csizmák viselésének szabályai

Borsa         Címkék: csizma, divat, médiumcsizma, szabály, trend 22 hozzászólás

A boka és a hosszú szárú csizmák után itt a köztes hosszúságú médium csizma. Erre a hosszra egészen más szabályok vonatkoznak, ezért átvesszük a tudnivalókat.

A médium csizma - mint ahogyan a neve is mutatja - a boka és a hosszúszárú csizma között helyezkedik el. "Hivatalos" hosszúsága pont a vádli közepéig ér, de sokféle változatban lehet már kapni, vannak olyanok, melyek pont súrolják a határokat, már-már magasabb szárú bokacsizmának is nevezhetnénk őket. Stílusát tekintve nincs irányvonal, a bakancshatásútól, az elegáns tűsarkúkig találhatunk modelleket, melyeknek csak egy közös jellemzője van az idei trendek szerint, hogy mind magas sarkú. A következőkben példát mutatunk arra, hogy hogyan viselj, illetve ne viselj sportosabb, elegánsabb és hétköznapibb darabokat.

Bakancshatású médium csizma

IGEN: A lazább stílusból választottunk egy western csizmára emlékeztető barna modellt. Hiába lezser a stílusa, itt is magas sarokkal találkozhatunk a legújabb trend szerint, ami egy kicsit enyhít a férfias stíluson. A belső oldalán található cipzáron kívül nincs mivel szabályozni a csizma bőségét, ezért eláll a vádlitól, de nem kell aggódni, a mostani divat szerint így az igazán stílusos. A lazább daraboknál választhatunk kicsit fiúsabb nadrágokat is, egyenes, vagy bootcut szárúakat, amelyek ráncolódnak a vádlin, így egy kicsit kitöltik a csizma szárát. Ha valaki kedveli a nagy kontrasztokat, azoknak ajánljuk farmerleggins-szel is ezt a durva cipőt, hosszított fazonú felsővel nagyon vagány viselet, mintha nagypapánk csizmáját húztuk volna fel. Másfajta leggings-ekkel azért ha lehet, ne nagyon próbálkozzunk, ugyanis itt a bakancs durvasága visszaköszön a farmeren, egy textil leggings esetében azonban túl nagy lenne az ellentét.

Farmer: Replay, póló: Replay, farmer leggings: Tally Weijl, hosszított fazonú felső: Tally Weijl, barna bőrcsizma: Orange Label, SalamanderNEM: A most következő rövidnadrág, médium csizma és harisnya párosítását, elrettentő példaként tesszük közzé. Télen, ha nem alkalmi eseményre indulunk, az egyszerű nejlonharisnyát felejtsük el, nagyon bénán néz ki, ha vastag ruhadarabokkal társítjuk a vékony harisnyát, főleg ha az egész lábunk kilóg belőle, mint ebben az esetben is. Természetesen ez nem csak a nadrágokra érvényes, ugyanúgy vonatkozik a miniszoknyákra is. Ha valaki ilyen rövid ruhadarabokat akar ehhez a fiús csizmához felvenni, akkor legalább egy vastagabb darabbal tegye.

Rövidnadrág: Bershka, harisnya: Sarah Borghi, póló: Replay, barna bőrcsizma: Orange Label, SalamanderKinek ajánljuk: Elsősorban azoknak áll jól az ilyen stílusú csizma, akiknek kicsit vastagabb vádlijuk van, de azért nem annyira, hogy kitöltsék a csizma szárát.
Kinek nem: Akinek pipaszár vékony a lába, csak akkor hordja, ha bőszárú nadrágot vesz fel, különben legyen tisztában vele, hogy extrém külsőt kölcsönöz majd ez a csizma számára. A magassággal kapcsolatban tudni kell, hogy míg a bokacsizma nyújtja az alkatot, addig a médium csizma inkább összenyomja a lábakat, így csak a hosszú lábú lányokon mutat jól, vagy az arányos testalkatú csajokon.

Elegáns darab harisnyával

IGEN: Ez a lakk médium csizma szép, elegáns darab, amit különleges alkalmakkor, de akár a mindennapokban is használhatunk, attól függően, hogy ki mennyire bírja a magas sarkakat. Láthatjuk, hogy már közelebb áll a bokacsizmákhoz, és a szára is jobban szűkül, mint az előbbi, lazább lábbelinél. Ha igazán csinosak akarunk lenni, akkor mindenképpen vékony harisnyával viseljük, arra figyeljünk, hogy illeszkedjen a szoknya és a csizma stílusához is, tehát kicsit csillogó legyen a felülete. Legjobban miniszoknyával mutat, mivel így nem nyomja össze a lábunkat a csizma, ha azonban nadrággal akarjuk felvenni, akkor figyeljünk rá, hogy nagyon szűk szárú darabot válasszunk, hogy szépen be tudjuk tűrni a cipőbe a hosszát. A farmer stílusa lehet kicsit szakadt is, de akkor a többi ruhadarab és kiegészítő legyen kicsit elegánsabb, hogy passzoljon a médium csizma stílusához. Ha a nadrág is elegánsabb stílusú, akkor viszont a kiegészítők és a póló terén lehetünk kicsit lazábbak.

Buggyos szoknya: Tally Weijl, lila felső: Tally Weijl, farmer: Tally Weijl, masnis öv: Springfield, kék garbó: Gas, harisnya: Gold Line, Aranypók, lakk csizma: BuffaloNEM: Mint már említettük, harisnyával mutat a legjobban ez a csizma, de nagyon nem mindegy, hogy milyen vastagságú harisnyáról van szó. Ha a téli időre való tekintettel a vastagabb harisnya mellett döntünk, amihez még ráadásul lábszármelegítőt is felveszünk, akkor ilyen elrettentő összeállítást fogunk kapni, mint ami itt a képen látható. A matt, látszatra is vastag harisnya nagyon elüt a lakkcipőtől, és a lábszármelegítőről már nem is beszélünk, borzalmasan néznek ki! A szoknya stílusa sem mindegy, nem elég, ha passzol a felsővel, elsősorban a cipővel kell harmonizálnia, tehát egy szegecses, vagány szoknyát, vagy rövidnadrágot ne ezzel az elegáns cipővel akarjuk viselni.

Szegecses szoknya: Amisu, New Yorker, vastag szürke harisnya: Calzedonia, lábszármelegítő: Calzedonia, lakk csizma: BuffaloKinek ajánljuk: Mindenképpen vékony, formás lábú lányok viseljék, hogy a szára tényleg lötyögjön, ne töltse ki a vádli. Az alacsony, de arányos alkatú lányok is nyugodtan viselhetik, hiszen a hosszú sarkak növelik a magasságot.
Kinek nem: A vastag vádli ebben az esetben azért gond, mert nagyon szűk a szára a csizmának, és azonnal kitöltené a bőségét. A rövid lábú lányoknak nem ez a csizma a legrosszabb választás, de azért ha lehet, ehelyett a médium csizma helyett inkább válasszanak magas sarkú bokacsizmát.

Velúr a mindennapokra

IGEN: Ez a velúr, sokpántos lábbeli a médium csizmák legjobb példája, pontosan olyan, mint amilyet a tervezők megálmodtak: szára vádli középig ér, magas sarkú és enyhén eláll a lábszártól. Emellett azonban nagyon nőies viselet, főleg ennél a darabnál dobnak rajta sokat a keresztezett velúrcsíkok. Mivel a csizma stílusa inkább elegáns, ezért egy teljesen a lábra feszülő farmert vettünk fel hozzá, így igazán divatos a divattervezők szerint. Természetesen nem csak farmerrel viselhetjük, bátran felvehetünk hozzá szoknyát is: ez a fekete egyberuha kicsit vastagabb és durvább anyagú, ami illik a velúr csizmához, hozzá pedig egy vastagabb tengerészkék harisnyát vettünk. Ennél a csizmánál pont az ellenkezője igaz, mint a lakk darabnál, ugyanis a vastag szár és a velúros felület nem engedi meg a nagyon vékony szálú harisnyák használatát. Arra mindenképpen figyeljünk, hogyha a cipő és a ruha tónusa harmonizál, de a harisnya színe a képen látható módon teljesen elüt, akkor a kiegészítőkön vissza kell köszönnie a harisnya színének, különben furcsán fog hatni, hogy egyedül csak a harisnyán jelenik meg az az árnyalat.

Egyberuha: Tally Weijl, kék harisnya: Calzedonia, feszülő farmer: Gas, velúrcsizma: Unisa, SalamanderNEM: Ahogy már említettük, az idei trendeknél az egyik legfontosabb, hogy a médium csizma magas sarkú és elálló szárú legyen. Ha pedig bőszárú nadrágot veszünk fel hozzá, akkor elveszik a lényeg, és csúnyán fog mutatni egy belegyömöszölt nadrágszár a szép csizmába. Főleg ennél az elegánsabb darabnál mutat rosszul, talán még egy fiúsabb, bakancsosabb hatású csizmánál elmenne, de itt biztosan nem, mindenképpen kell a szűk szárú fazon.

Bő szárú farmer: Replay, lila felső: Tally Weijl, velúrcsizma: Unisa, SalamanderKinek ajánljuk: Mivel közepes a szár bősége, ezért a kicsivel vastagabb vádlijú lányok is felvehetik, de ne töltsék ki a csizmát! Alacsony, de arányos testfelépítésűek bátran választhatják, a magas sarok itt is segít.
Kinek nem: Rövid lábú lányok mindenképpen kerüljék ezt a hosszt, hiszen pont ez az a modell, ami teljesen összenyomja őket, és természetesen a vastag vádli sem ajánlott, melyre alig megy fel a médiumcsizma.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés