free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Csokoládés gyümölcsök

Borsa         Címkék: csokoládé, gyümölcs, íz-i, recept, ünnep 0 hozzászólás

Íme egy nassolnivaló, amit kezdő háziasszonyok is bátran bevállalhatnak. És nem csak karácsonyra. Csokoládés gyümölcsök.

A csokoládés gyümölcsök ünnepi asztalon történő felvonultatását azoknak ajánljuk, akik a: nem kívánnak órákat tölteni a konyhában, hogy ezerféle süteménnyel kápráztassák el szeretteiket, inkább velük töltik az adventi időszakot; b: nem tudnak sütni.

Fogunk egy nagyobb fazekat és vizet kezdünk forralni benne. A tetejére fedő helyett, egy kislábost, vagy fém keverőedényt ültetünk és beletördelünk két tábla legalább 60%-os csokoládét. (Érdemes körülnézni az üzletekben, mert 60-70%-os csokit már nem csak a legexkluzívabb cégek forgalmaznak.) Amíg lassan felolvad, egy kicsit kevergetjük, majd, amikor már teljesen egységesen folyik, aszalt gyümölcsöket (szilva, barack, ananász) mártogatunk bele oly módon, hogy minden darabot fogpiszkálóra tűzünk, megmártjuk, majd egy hűvös (esetleg hűtőben lehűtött) fémtálcára vagy tepsire sorakoztatjuk őket. Természetesen a friss gyümölcsök is megfelelnek erre a célra, a banán például nagyon jól mutat csokoládéba mártva és persze az íze sem utolsó... Szóval, ha megdermedtek mehetnek a dobozba és várhatják a vendégeket, akik nagyon gyorsan eltüntetik majd az összeset.

Aki variálna, az a szilvákat mártogatás előtt megtöltheti a maghelyre ültetett féldióval, mandulával. Kicsit pepecselősebb, de ugyanígy ki lehet mártani friss féldiókat is, a csokis dió is nagyon finom.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés