free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A Dalai Láma áldásával élünk tovább

Borsa         Címkék: buddhizmus, dalailáma, kultúrtripp, vallás 6 hozzászólás

A hétvégén tanításokat tartott, áldást adott, és beavatási szertartásban részesített több tízezer embert a világ egyik vallási vezetője, a Dalai Láma.

Őszentsége a Dalai Láma az Országgyűlés Magyar-Tibeti Baráti Társasága és a magyarországi tibeti buddhista szervezetek meghívására érkezett Magyarországra. Őszentsége utoljára 2000-ben járt Magyarországon. A Dalai Láma az elmúlt hétvégi kétnapos nyilvános tanítására a Budapesti Papp László Sportarénában egy hónappal ezelőtt elkelt minden jegy, a szervezők összesen 22,400 belépőt értékesítettek. Őszentsége a Dalai Láma szeptember 18-án szombaton előadást tartott Bevezetés a tibeti buddhizmusba címmel a Papp László Sportarénában. Szeptember 19-én, vasárnap délelőtt Csenrézi - A Szeretet Buddhája - meghatalmazás és áldás címmel mondta el tanítását, délután pedig Együttérzés: A boldogság művészete címmel vezetett nyilvános beszélgetést. A közel 25 ezer emberen kívül, akik részt vettek az Arénában az előadásokon, az interneten is élőben követhették a dali láma tanítását egy weboldalon, ahol hat nyelven (angol, német, orosz román, szlovák és magyar) volt elérhető az esemény. A Dalai Láma szeptember 18-án szombat este vette át Budapest díszpolgári címét Demszky Gábor főpolgármestertől a városházán. Az elismerő címet egyhangú döntéssel adományozta a város a tibeti nép szellemi vezetőjének augusztus 26-án, a közgyűlés utolsó ülésén.
 
Buddhistaként talán a jelenlegi életünk legnagyobb eseménye – vallási szempontból mindenképpen – találkozni a Dalai Lámával. Az eseményen – a kalkulációk szerint – a közönség csupán tíz százaléka volt buddhista vallású, viszont a Dalai Láma mindenkihez szólt, amikor az együttérzésről beszélt, amikor meditációra hívott minket, amikor áldását adta a megjelentek életére. Bámulatos, végtelenül megható és kellemes napot töltöttünk el – másik tizenegyezer emberrel – a Papp László Arénában a Dalai Láma társaságában. Ne úgy képzeljünk el egy ilyen eseményt, sem a buddhizmust magát, mint egy szigorú szabályokkal teletűzdelt vallási rendszert, elvárásokkal, kötelezettségekkel, tiltásokkal itt nem találkozunk. Kizárólag olyan instrukciókat kapott mindenki, amelyet hitétől függetlenül tud konstruktívan hasznosítani.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés