free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kerekesszékes modell a Debenhams kampányában

Borsa         Címkék: debenhams, kampány, modell, mozgáskorlátozott, reklám 3 hozzászólás

A Debenhams áruházlánc reklámkampánya arról szól, hogy minden nő megérdemli, hogy csinos lehessen. Akkor is, ha nem tipikus modellalkat vagy mozgáskorlátozott.

"Tizennégy éve modellkedem, de ez más volt" - írta blogjában Shannon Murray, az a kerekesszékes modell, aki a brit Debenhams áruházlánc legújabb reklámfotóin szerepel. És valóban. A Ben de Lisi által tervezett Principles kollekció kampányában rajta kívül is kizárólag olyan nők szerepelnek, akik valamilyen szempontból nem felelnek meg a megszokott, kifutói paramétereknek - számolt be róla a Daily Mail.

Eltérnek a szabványtól

"Remélem, hogy ezek a képek megváltoztatnak néhány félreértést a mozgáskorlátozottsággal kapcsolatban. Régóta itt lenne már az ideje" - jegyezte meg blogbejegyzésében a 32 éves Murray. A fiatal nő mozgáskorlátozott modellként úttörőnek számít a világban. 14 éves korában került tolószékbe, miután egy nyaraláson eltörte a nyakát. 1994-ben megnyert egy mozgáskorlátozottaknak rendezett modellversenyt, azóta dolgozik  modellként. A VisABLE ügynökséggel áll szerződésben, akik fogyatékkal élő modelleket kutatnak fel és közvetítenek ki.

www.dailymail.co.uk

A reklámfotókat a Debenhams Oxford Street-en működő áruházának kirakataiban helyezték el, február végén. Ugyanitt pár nappal korábban egyébként 44-es méretű próbababákat is elhelyeztek.

"Minden nő megérdemli, hogy csinos lehessen és különlegesnek érezze magát, ezért van, hogy új Principles kollekcióban mindenféle testalkathoz passzoló ruha megtalálható" - mondta Ben de Lisi. "Azt gondolom, hogy Shannon bámulatosan néz ki" - tette hozzá.

A fotókon szereplő három másik modell szintén eltér valamiben a "szabványtól": Tokumbo Daniel 38-as, míg Kate Fullman 44-es méretű ruhákat hord, Tess Montgomery pedig csak 165 centiméter magas.

www.dailymail.co.uk

A kampány egyébként a brit Channel 4 tévécsatornán futó 'How To Look Good Naked' (hazánkban ennek megfelelője a 'Szeretem a testem') című átalakító show-val együttműködésben készült. A műsor legutóbbi szériájában mozgáskorlátozott nők szerepeltek, akiknek Shannon Murray is besegített az önbizalom-erősítésbe. A show stylistja, Gok Wan kiemelte, hogy a high street-üzletláncoknak fel kell ismerniük a különféle méretekkel, testalkattal rendelkező, vagy akár a mozgáskorlátozottsággal élő nők igényeinek kiszolgálásában rejlő lehetőségeket. Wan szerint a Debenhams tágította a határokat azzal, hogy egy kerekesszékes modellt szerepeltet a reklámfotókon.

http://blog.debenhams.com

A kampányt örömmel fogadták a mozgáskorlátozottak érdekvédő szervezetei is. "Amennyiben a kampány több mint pillanatnyi és jelképes, akkor úgy gondolom, hogy üdvözülnünk kell" - mondta Clair Lewis, a Direct Action Network munkatársa.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés