free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Cucckereső: lecsekkoltuk a Debenhamst

Kádas Andi         Címkék: cucckereső, debenhams, divat, kirakat 6 hozzászólás

A cucckereső megújult! Bejártuk a tegnap nyílt Debenhams-üzletet, hogy megnézzük milyen ruhákat mennyiért kínál majd az áruházlánc. Ezt láttuk.

Megnyílt Magyarország első Debenhams üzlete Budapesten a Westend első emeletén 2100 négyzetméteren, több mint 45000 termékkel. A Debenhams Anglia egyik legkedveltebb ruházati áruházlánca, ami saját márkáin kívül sztártervezők kollekcióit is kínálja megfizethető áron. Jelenleg 170 üzletük van Nagy-Britanniában, további 60 pedig franchise-rendszerben működik világszerte - az első ilyen franchise-üzlet például Bahrainben nyílt 1997-ben -, most pedig Magyarországra is eljutott a márka.

Az üzletbe belépve hirtelen azt sem tudtuk, merre induljunk, a magyar, viszonylag egyszerű "logisztikájú" üzletekhez szokott közönségnek talán elsőre kicsit furcsa lehet a tipikus angolszász stílusú márkákra és kisebb részlegekre osztott elrendezés, de hamar meg lehet találni mindent, egy nagyon kedves - és egyáltalán nem tolakodó - eladólány pedig azonnal megkérdezte, miben segíthet. Külön plusz pont az eladók öltözékéért, ami teljesen egyszerű fehér blúzból és fekete felhajtott szárú nadrágból áll, de a blúz betűrése máris egészen sikkessé teszi az összképet.

Nem csak férfi és női ruhákat, de cipőket, táskákat, fehérneműt, hálóingeket és lakberendezési tárgyakat is találunk az üzletben, de minket elsősorban a női ruházati cikkek érdekeltek. Az összes márkával egyértelműen nem a tizen- de talán még nem is a huszonéveseket célozták meg, az üzlet vásárló köre valószínűleg itthon is a harmincnál idősebb korosztályból kerül majd ki, nekik viszont elég széles skálán kínálnak termékeket, mind árban mind az alkalom jellegétől függően. Minden márka más-más stílust képvisel, a sportostól a klasszikuson át az alkalmiig.A Red Herring - a Debenhams egyik saját márkája - fogad minket az üzletbe belépve jobbra fordulva, ami laza, hétköznapi ruhákat kínál: pólókat már 2400 forinttól, egészen szép nyári ruhákat pedig 10000 forinttól kaphatunk. A Debenhams Magyarországra egyik legnagyobb sztártervezője - a hazájában csak "The King of Glamour" azaz a glamúr királyaként emlegetett - Julien Macdonald ruháit is elhozta, amelyek már a kicsit magasabb minőségű eleganciát képviselik, találtunk egészen különleges mintájú ruhákat és blúzokat, a kollekció ezekben a legerősebb, ezt azonban meg is kell fizetni: a kis koktélruhák 17000 forintnál kezdődnek, de legtöbbször 20000 forintnál is magasabb összeget kell otthagynunk egy-egy darabért.

A legfiatalosabb és az egyik legérdekesebb stílust mindenképpen Ben de Lisi hozza, aki egyébként akkor vált igazán híressé, amikor Kate Winslet az általa tervezett ruhában vonult fel az Oscar vörös szőnyegén 2002-ben. Hozzánk a Principles by Ben de Lisi vonal érkezett, melynek lényege, hogy a tervező klasszikus darabokat vett alapul és ezeket úgy formálta át, hogy a végeredmény egy elegáns esti viselet lett, ami napközben munkába is hordható.Szoknyát 10000 forinttól, alkalmibb jellegű ruhákat pedig 20-22000 forinttól kaphatunk.
A John Rocha ruhák tipikusan a brit egyszerűséget és klasszikus vonalat képviselik; aki alapdarabokat keres, az biztosan talál itt valamit, de érdekesebb, dizájnosabb ruhákra ne számítsunk, az egyszerű, egyenes vonalú nadrágok 12000 forintnál, felsők pedig 6000 forintnál kezdődnek.

Az Occasion a Debenhams alkalmi viseleteket kínáló saját márkája, itt találunk elegáns blúzokat, ruhákat, nadrágokat is viszonylag alacsony áron, zakót például már 13000 forintért is vásárolhatunk.

A fehérnemű részlegen inkább a visszafogott holmik domináltak, a rengeteg masni, csipke és díszítés helyett itt is a brit elegancia volt a jellemző, persze megtalálhatók a sima fehér fehérneműk is: alsóneműt már 1500 forintért, melltartót pedig 4000 forintért is kaphatunk, viszont a fürdőruha-részleg egyelőre elég gyenge, reméljük a nyár közeledtével kicsit majd fellendül.

Táskák és cipők tekintetében elég vegyes a választék, találtunk elég gyenge minőségű 4000 forintos balerinacipőket és egészen vidám, tavaszias magas sarkú szandálokat 10000 forintért, a táskáknál pedig teljesen hasonló a helyzet: egy műanyag kézitáska 4000 forintba, egy flitteres estélyi táska pedig 10000 forintba kerül.

Összességében megállapítottuk, hogy az üzlet próbál a vastagabb és vékonyabb pénztárcájú vásárlóknak is kínálni valamit, annak pedig kifejezetten örülünk, hogy nem csak saját márkáikat, de például Julien Macdonald vagy Ben de Lisi kollekcióit is elhozták hazánkba. Első próbálkozásnak nem rossz, reméljük a jövőben - ahogy kiépül egy stabil vásárlói kör - fejlesztik majd a kínálatukat és olyan tervezőiket is üdvözölhetjük itt, mint Henry Holland vagy Betty Jackson.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés