free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Dédelgessük a gyerekünket!

Borsa         Címkék: csecsemő, felnőtt, kultúrtripp, pszichológia, szeretet 0 hozzászólás

Azok az emberek, akiket csecsemőként sokat dédelgettek, felnőttként kevesebbet szoronganak. Kutatásokkal igazolták a szeretet jelentőségét.

Egy kutatás során közel ötszáz embert vizsgáltak meg Amerikában, amelynek a célja az volt, hogy igazolják azt a nézetet, hogy a kisgyermekkortól megtapasztalt szoros érzelmi kapcsolatok később szilárd alapot jelentenek az élet adta problémák legyűréséhez.

Nyolc hónapos csecsemők anyjukhoz fűződő viszonyát értékelő adatokat hasonlítottak össze a már felnőtt, 34 éves alanyok különböző tesztekkel mért érzelmi viselkedésével az 1990-es években. Arra a megállapításra jutottak, hogy szociális helyzettől függetlenül, azoknál volt a legalacsonyabb a szorongás, az ellenséges érzület és a rossz közérzet szintje, akik nyolc hónapos korukban sok szeretetet kaptak anyjuktól - olvasható a Journal of Epidemiology and Community Health című amerikai szaklapban.A Rhode Island-i kutatók meglátásai szerint mindez megerősíti, hogy még a legkorábbi tapasztalatok is befolyásolhatják a felnőttkori életet. Tehát Freudnak igaza volt. A korán rögzült biológiai emlékek "látens sebezhetőségeket okozhatnak" - jegyzi meg a tanulmány. A kutatók ezért úgy vélik: a hatékonyság érdekében a gyermekjóléti intézkedések terén jóval korábbi életkorokat kellene megcélozni, hogy "megakadályozzák a negatív tapasztalatok bevésődését".

(mti)


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés