free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A Dior-ház ékszertervezője saját kollekciót készített

Borsa         Címkék: divat, divat, ékszer, gaillano, kirakat 3 hozzászólás

Míg Galliano a poklot járja, a Dior ház üdvöskéje, az ékszertervező Victoire de Castellana saját kollekcióval rukkol elő. Fájdalmasan gyönyörű ékszerek következnek.

Már a csapból is John Galliano folyik, kálváriájáról minden újság, hírportál, magazin beszámolt, kezdve az alkoholmámoros rasszista kijelentésétől egészen a Dior háztól való menesztéséig és az elvonóra való bejelentkezéséig. Ennek a negatív "reklámnak" az árnyékában azonban úgy tűnik pozitív dolgok is történhetnek. A Dior ház féltve őrzött kincsének - luxusékszereinek tervezőjének -, Victoire de Castellane-nak saját kiállítása nyílt a párizsi Gagosian Gallery-ben. A hölgy, aki egyébként hercegek és püspökök leszármazottja, 1998 óta vezeti a Dior ékszertervező gárdáját, és olyan csodálatos kollekciókkal örvendeztette már meg a francia divatóriás rajongóit, mint a romantikus Bois de Rose vagy az extrémebb Gourmande.A kiállítás a Mértéktelenség virágai (Fleurs d'Excés) címet kapta, és célja a természetes ötvözése a mesterségessel, a romantika ötvözése a groteszkkel. "A valóságban nem szeretem a virágokat, nem tudok kötődni valamihez, ami ilyen gyorsan elpusztul. Ezért inkább olyan virágokat alkotok, amik örökké élnek"-nyilatkozta a tervezőnő.

De Castellane gyermekkorában szerzett lelki sebeit próbálja begyógyítani minden egyes alkotásával. Magányos gyerek volt, szülei 3 éves korában elváltak, édesanyja hiányát azzal pótolta, hogy mesékbe, érdekes, gyakran akár morbid vagy groteszk történetekbe temetkezett. Ebben a kollekciójában egyaránt inspirációt merít Lewis Carroll elvarázsolt világából, Walt Disney színes, vidám történeteiből, a Grimm testvérektől  és manga karakterektől.Ékszerei arra a romantikus elképzelésre épülnek, hogy egy nő hallucinogén drogok hatása alatt egy képzeletbeli teremtményekkel teli világba kerül, ami legalább annyi veszélyt rejt magában, mint szépséget; éppen ezért minden darab ál-rendszertani nevet kapott, mint Heroina Romanticam Dolorosa vagy Crystalucinae Metha Agressiva.

A tervezőnő egyébként mindennemű tudatmódosító szer használatától elzárkózik - visszafogott életvitelébe még a dohányzás sem fér bele -, ezért arra kérte a kiállítás látogatóit, ne úgy tekintsenek ezekre az ékszerekre, mint a drogok megtestesítőire, hanem inkább mint törékeny virágokra, melyek egyszerre képviselik a nőiséget és a gyors elmúlás szomorúságát.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés