free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Külföldi divatblogok előrejelzései

Borsa         Címkék: blog, divat, előrejelzés, ruha, trend 5 hozzászólás

A blogoknak sok fajtája létezik, és külföldön igazi tekintélyt vívtak ki maguknak. Megnéztünk pár külföldi divatblogot, hogy éppen milyen trendekkel foglalkoznak.

Ahogy megtudtuk a blogot, mint információközlő felületet a '90-es évek közepén fejlesztették ki, de igazán 2001. szeptember 11-e után lett népszerű. Mára a legkülönfélébb témájú blogok ütötték fel a fejüket az interneten, ennek köszönhetően pedig színvonalas és kevésbé színvonalas site-okat is találhatunk. Természetesen a divat témakörében is megjelentek ezek az oldalak, mára pedig teljesen elárasztották a világhálót. A legtöbb blogon persze csak kontárkodó irományokat olvashatunk, de akadnak olyanok is, melyeket divatújságírók, vagy stílusszakértők írnak, ezáltal pedig rendkívül sokat tanulhatunk belőlük. Csak mindenkinek ajánlani tudjuk őket, hiszen nem csak azt mutatják meg, hogy mit kell viselnünk, hanem azt is elmagyarázzák, hogy hogyan.

The Sartorialist

A blog: Az oldalt Scott Schuman indította el még öt éve. Scott igazán ért a divathoz, 15 évig a ruhaiparban dolgozott, ezért pontosan tudja, hogy miről ír. Olyannyira, hogy a GQ magazinban állandó rovata is volt, ahol jól öltözött férfiakon mutatta meg a stílusos öltözködés fortélyait. Kezdetben a marketing vonalon dolgozott, mígnem létrehozott egy saját szalont, ahol fiatal dizájnerek munkáit népszerűsítette. Saját bevallása szerint egy márka kialakítása és felépítése a kedvenc szakterülete, emellett folyamatosan fotózott, mígnem létrehozta a Sartorialist-et.

www.thesartorialist.blogspot.com

Különlegessége: Ezen a felületen az utcán lefotózott, hétköznapi emberek képeit lehet nézegetni és kommentelni. Azonban ne gondolja senki, hogy akárki megjelenhet ezen az oldalon: aki ide felkerül, az tutira stílusos, vagy valamiért kitűnik a tömegből. Nem kell manöken alkatú lányokra gondolni, szakadt ruhás öregembert is láthatunk, ha éppen jól néz ki. Ezért nehéz aktuális trendeket keresni ezen az oldalon, viszont nagyon sok gyakorlati ötlettel, apró fortéllyal lehetünk gazdagabbak, amik segítségünkre lehetnek az igényes öltözködésben.

www.thesartorialist.blogspot.com

Aktualitás: Találhatunk példát arra, hogy hogyan is fér meg egymás mellett a párducminta (mustárszínű anyagon!) és a fekete-fehér csíkos textília, vagy éppen, hogyan lehetünk stílusosak és nőiesek jó meleg ruhában is. Vannak hétköznapi és extravagánsabb elemek is, mint például a hosszú fehér zokni és a bakancs esete, de nem kell aggódnunk, ezen az oldalon még ezek is jól néznek ki.

Fashionista

A blog: A Fashionista blog már egy sokkal hétköznapibb oldal, ahol többek között hírességeken láthatjuk a legdivatosabb ruhákat. Mindazonáltal sokoldalúbb, mint az előbb említett Sartorialist, ugyanis szépségápolási rovatot is olvashatunk, ahol a legújabb termékekkel találkozhatunk (például Beyoncé új parfümjével, vagy a téli hidegben nagyon hasznos kézkrémekkel). Itt sem feltétlen csak a női oldalra kell gondolni, a férfiaknak is mutatnak követendő példát. A hírességek is külön rovatot kaptak, különböző eseményekről nézhetünk galériákba rendezett képeket.

http://fashionista.com

Különlegessége: Egyik legérdekesebb része a blognak a gyakornoki rovat, ahol cégek keresnek különböző területekre embereket. Most éppen a Harper's Bazaar, Alexander Wang és az Elle is keres gyakornokokat. Gondolj csak bele, egy email-be kerül és már bent is lehetsz a világ vezető márkáinál! A másik jó dolog ebben a blogban kevésbé meseszerű, sokkal inkább hasznos, a divatvilág szereplőinek névsorát tartalmazza a Glossary, ahol pár mondatos leírás alapján információt gyűjthetsz bárkiről.
 
http://fashionista.com

Aktualitás: A Fashionista a hagyományosabb divatmédia mintájára épül, így konkrétan találhatsz divattippeket, a stílusra nem fektet nagy hangsúlyt. Rendszeresen megnézheted különböző kollázsokon a legjobban öltözött hírességeket, de nem is ez a leghasznosabb benne, hanem a hozzászólások, melyekből sokat lehet tanulni. Amivel most konkrétan foglalkoznak, azok a miniruhák, melyeknél különböző vállmegoldásokat és anyagokat tanulmányozhatunk, de láthatunk példát a farmerek laza eleganciájára is. A férfiaknál a kabátok vannak terítéken, a hagyományos kétsoros gombos megoldást ajánlják.
 
Fashionising

A blog: Az oldal létrehozása Lisa Chom divatújságíró nevéhez kötődik, aki arra törekedik, hogy a legújabb trendeket mutassa be különböző divatmagazinok képeinek segítségével. Igyekszik minden oldalról megfogni a divatirányzatokat, a legújabb kifutó képek és az utcán lefotózott stílusos emberek mellett a különböző reklámkampányok képeit is felhasználja. Ezekhez kevés magyarázatot fűz, hiszen a sok kép magáért beszél. Nem csak a ruhákról ír, hanem a legújabb hajviseletekkel is foglalkozik. Külön rovatban olvashatunk hírességekkel készült interjúkat, stylistokkal és divattervezőkkel ismerkedhetünk meg közelebbről.  

www.fashionising.com

Különlegessége: A Borsa egyik legnépszerűbb rovata a Fashionising-on is megtalálható, itt is van igen-nem rész, azzal a különbséggel, hogy itt a képekről az olvasók szavazhatnak, és a pontszámok alapján derül ki, hogy egy kép az igen-ek, vagy a nem-ek táborába tartozik majd. A street style rovatban egy külön érdekességre bukkantunk, büszkeségünk, Mihalik Enikő is szerepel a rovatban (egy rózsaszín Alexander Wang kabátot visel fehér atlétával és szakadt rövid farmerrel, valamint fekete csizmával).
 
www.fashionising.com

Aktualitás: A sok képnek köszönhetően kézzel foghatóak az aktuális trendek, most éppen a combközépig érő csizmák viselésével kapcsolatban láthatunk képeket, de találunk itt tyúklábmintás oversize pulóvereket, az oroszos stílus jegyében szőrmekabátokat, vagy éppen a Burberry kampány kapcsán kockás ruhadarabokat. A tiszta fekete összeállítás még mindig tarol, főleg, ha divatos magas szárú csizmát és barna táskát veszünk hozzá, de külön cikkben foglalkozik a divatos szakadt és foltrátétes farmerekkel, melyeket a kifutókon is láthattunk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés