free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Extrémen öltözködő popsztárok

Borsa         Címkék: divat, énekesnő, katyperry, ladygaga, popsztár 10 hozzászólás

Ha Lady Gaga-t és kolléganőit említjük, mindenkinek bizarr ruháik ugranak be, nem pedig munkásságuk. Utánanéztünk, kik tervezik nekik elképesztő ruhadarabjaikat.

Lady Gaga, Katy Perry és Beth Ditto. Mindenkinek egy szó jut eszébe róluk, és az nem a tehetség, hanem az extrém ruhaviselet. Sokan vannak, akik nem is ismerik slágereiket, vagy nem tudják hozzájuk kötni a számokat, de az biztos, hogy mindegyikünk hallott már róluk, és akarva-akaratlanul véleményt formálunk ezekről a popsztárokról. Furcsa külsejük miatt szélsőséges nézeteket válthatnak ki, de a lényegen egyik oldal sem tud változtatni: ezek a popsztárok bizarr megjelenésüknek köszönhetik azt, hogy ilyen népszerűek. A következőkben végig vesszük, hogy melyik énekesnő milyen ruhákban lép előszeretettel a rivaldafénybe, és azokat mely divattervezők készítik.

Divatos popsztárok - 2008

Érdekes módon, ha visszatekintünk az előző évekre, láthatjuk, hogy a 2008-as esztendő pont ellenkezőleg, a visszafogott, természetes hatású énekesnők éve volt, akik puszta megjelenésükkel és énekhangjukkal kápráztatták el a közönséget. Elsőként Duffy robbant be a köztudatba, különleges hatvanas évekbeli, fekete soul hangzású albumával, ami üde változatosságot jelentett a popszakmában. Egyszerűen kiállt a színpadra egy mikrofonnal a kezében, elkezdett énekelni fekete kis ruhájában, és senki nem a körítést figyelte, pedig Duffy mindig is jól - a hangzáshoz hasonlóan -, a '60-as évek stílusában öltözködött.

www.zimbio.com, http://djanecouture.files.wordpress.com
Bal: Duffy Alberta Ferretti ruhában, Jobb: Adele Barbara Tfank ruhában

Majd a Duffy keltette lázat meglovagolva jelent meg a hasonló stílusban mozgó angol énekesnő, Adele is. A molett lány ártatlan babaarcával mindig alakjához illő ruhákat viselt, amik nagyon jól mutattak rajta. A két énekesnő öltözködési stílusának közös jellemzője, hogy a klasszikus színek és vonalak felé orientálódnak, éppen ezért mindketten a hagyományos divattervezők kollekcióból válogatnak. Duffy egyik kedvenc tervezője Alberta Ferretti, Adele-é pedig Barbara Tfank, márpedig mindketten letisztult formavilágukról és egyszerű színhasználatukról ismertek. Ez az egyszerű stílus pedig hagyta, hogy a figyelem rájuk és énekhangjukra összpontosítson, bár tény, hogy ezzel a hagyományos szerepkörrel nem váltottak ki eget rengető imádatot, vagy  éppen utálatot.

Divatos popsztárok - 2009

A csendes állóvízbe robbantak bele a provokatőr popsztárok, akik nem elégedtek meg a hagyományos énekesnői szerepkörrel, hanem a 21. századi divattörténetből is ki akarták venni a részüket. Hogy kik ők? Jöjjenek most a 2009-es év legextrémebb stílusú énekesnői!

Katy Perry - a fekete hajú Marilyn Monroe

Ki ő: Az I Kissed a Girl című számával berobbanó énekesnő, bár 2008-ban jelentette meg első lemezét, mégis a tavalyi évben érte el népszerűségének csúcsát, amikor egymás után kétszer is levezényelhette az MTV Video Music Awards díjkiosztó gáláját, ami hatalmas megtiszteltetésnek számít.

www.fanpop.com, www.aceshowbiz.com, www.zimbio.com
 Katy Perry

Stílusa: Az ártatlan kék szemű Katy-től klipjeiben sem állnak távol a vicces és különös elemek, saját stílusára is a különcség és játékosság jellemző, ami hatalmas nyalókákban, masnikban és óriási eprekben nyilvánul meg. Előszeretettel fotózzák a '40-es, '50-es évek amerikai divatjának megfelelően, Marilyn Monroe stílusú ruhákba, és pimaszságának és naivitásának köszönhetően még inkább okot ad az összehasonlításokra. Hogy a szexszimbólum státuszra meddig kell még várni, az valószínűleg csak Perry kisasszonyon múlik, talán az idő múlásával kislányos imázsát a végzet asszonyáéra cseréli.  

Ruhái: Katy a reprezentatív eseményeken többnyire nőiesen öltözködik, de az eleganciát mindig megtöri egy apró vagy hatalmas részlettel (táskával, cipővel, hajdísszel), ezáltal meghökkentővé válik a külseje. Ezen feltűnést keltő ruhákat és kiegészítőket a legkülöncebb divattervezőktől szerzi be, akik nem törődnek az aktuális trendekkel, szinte már-már önálló művészeti alkotásokat hoznak létre. Az egyik legkedveltebb tervezője a marokkói Jean Charles de Castelbajac, akinek a neve egybeolvadt az extrémitással, ugyanis kollekcióit mindig egy téma köré csoportosítja. Rendezett már divatbemutatót LEGO figurák köré, a tavalyi őszi szezonban pedig a Muppet Show adta meg az irányvonalat. Az énekesnő azonban a konvencionális stílusú divattervezők kollekcióiból is jó érzékkel választja ki az egyéniségéhez illő extrém darabokat, mint a Viktor&Rolf "ementáli sajtos" lyukacsos estélyiét.

www.zimbio.com, http://catwalkqueen.tv
Katy Perry a Muppet Show-s, a lyukacsos és a szemes ruhában

Legemlékezetesebb pillanat: Castelbajac nevéhez kötődik Katy Perry egyik legfurcsább ruhája, a pánt nélküli kék estélyi, melynek mellrészénél két hatalmas szem meredt ránk. Megfordult a fejünkben az is, hogy talán magának az énekesnőnek a szemei ihlették a ruhát, ugyanis ő is hasonlóan tágra nyílt tekintettel néz a világra. Ha a különös ruha nem lett volna elég, mindezt megtoldotta még egy sárga tűsarkúval és egy muffin alakú kis retiküllel, aminek meg is lett az eredménye, minden divatmagazin vele foglalkozott.

Összegzés: A kedves, mindig mosolygós lány a legtöbb embernek szimpatikus, ezért őrületes ruháiért nem vetik meg, csupán habókosnak titulálják. Az kijelenthető, hogy az általa viselt modellek nem botránkoztatnak meg, inkább csak mosolyt csalnak arcunkra, így pont arra elegendőek, hogy felhívják a figyelmet az ártatlan szemű Katy Perry-re.

Lady Gaga - a soha nem látott jelenség

Ki ő: Ha valaki még nem hallotta volna a dalait - ami kizárt, mivel a csapból is ezek folynak -, képeket már biztos mindenki látott róla. Az olasz származású énekesnő a tavalyi évben adta ki lemezét, melyről a Pokerface című szám lett az első sláger.

www.zimbio.com, www.posh24.com,  http://tiscali.co.uk
Lady Gaga

Stílus: Aki látta már Lady Gaga-t, az tudja, hogy a szótárban található különc szó húsz másik szinonimájával együtt sem jellemezhető megfelelően. Ez a furcsa megjelenés azonban mégis pontosan behatárolható, egyrészt a '70-es évek glam rock és futurisztikus stílusából merít, amihez hozzátársítja a '80-as évek punk stílusjegyeit. Ami igazán meglepő, és nem tudunk napirendre térni felette, hogy a tavalyi év végén a Vogue a 11. helyre sorolta őt az év legjobban öltözött női között. Nekünk inkább úgy tűnik, hogy finoman szólva érdekes arcberendezéséről próbálja meg elterelni a figyelmet ezekkel a látványos ruhakölteményekkel.

Ruhái: Tudni kell Lady Gaga-ról, hogy nagyon határozott és céltudatos, nem engedi ki a kezéből az irányítást, ezért legtöbbször saját magának tervezi a ruháit, amiket aztán egy kis tervezőcsapat alkot meg, akik nem ismernek lehetetlent. Ezt sajnos tapasztaljuk is, az agancsos kalapok, a napsugarakat imitáló hatalmas fejdíszek, mind-mind az ő agyából pattannak ki - még elgondolni is szörnyű, hogy mi lehet még odabent. A kiegészítők nagyon hangsúlyos szerepet kapnak Gaga megjelenésében, a híres tervező Diane von Furstenberg kreációit kedveli a legjobban, legyen az egy napszemüveg, vagy éppen az arc előtt lógó háló. Természetesen azért van egy-két tervező, akihez ragaszkodik, a visszafogottabbak közül Donatella Versace ruháit viseli előszeretettel, a merészebb, egyedibb stílusú kreátorok közül pedig Rei Kawakubo modelljeiben látni legtöbbször, ugyanakkor a már említett Castelbajac kollekcióinak darabjai is feltűnnek rajta, mint például a Muppet Show-s bemutatón debütált Brekis kabát.

http://myfashionlife.com, www.zimbio.com, http://tiscali.co.uk
Lady Gaga arc elé lógó hálóban, a brekis kabátban és a turbános Prada ruhában

Legemlékezetesebb pillanat: Lady Gaga-nál nehéz ilyet kijelenteni, hiszen minden egyes fellépése emlékezetes, köszönhetően a hihetetlen ruhakölteményeknek. Az egyik rendezvényen például egy Prada ruhában jelent meg, amihez hatalmas turbánt vett és igen érdekes, elmosódott smink volt rajta.

Összegzés: Akár szeretjük, akár nem, mindenképpen el kell ismerni, hogy nem mehetünk el szó nélkül a Lady Gaga jelenség mellett, ahogy az is biztos, hogy bekerül a divattörténeti könyvekbe. Így el is érte célját: maradandót alkotott.

Beth Ditto - a tömör gyönyör

Ki ő: Talán Beth Ditto-ról tudják a legkevesebben, hogy ki is ő valójában, pedig ha egyszer látja valaki, kizárt, hogy valaha elfelejti. Az angol Gossip banda frontembere nyíltan vállalja másságát és kilóit, olyannyira, hogy a brit NME címlapján meztelenül pózolt.

http://myfashionlife.com, www.zimbio.com, http://thetotam.com
Beth Ditto

Stílusa: Azzal nem mondunk semmit, ha kijelentjük: Beth egyedien öltözködik, ha pedig a fellépő ruháiról beszélünk, akkor azokra a furcsa jelző is meglehetősen enyhe fogalom. Mivel felvállalja kilóit - bár eddig senkinek nem árulta el, hogy valójában mennyit is nyom -, ezért nyugodt szívvel felvesz egy testre tapadó, fényes anyagú lycra ruhát, hogy abban ugrálja végig a koncerteket. Azért, ha komolyabb rendezvényre hivatalos, általában otthon hagyja kis biciklisnadrágjait, inkább combközépig érő ruhákban jelenik meg. Természetesen itt sem kell hagyományos stílusban gondolkodni, a feszülő miniruhák a legélénkebb színekben és legfurcsább mintákban tobzódnak, hogy még jobban felhívják a figyelmet viselőjükre.   

Ruhái: Beth tavaly nyáron saját ruhakollekcióval jelentkezett, mely az Evans nevet kapta, és nem meglepő módon a méretezés 42-től indul. Ezek között a ruhák között szokott válogatni, hiszen saját maga a legjobb (és legnagyobb) reklámhordozó felület. Itt is a rá jellemző stílus a mérvadó, azaz a hosszított fazonú felsők mellett ugyanúgy megjelennek a feszülős miniruhák, a szivárvány minden színében. Saját ruháin kívül egyik legjobb barátjának, Jeremy Scott-nak a darabjait viseli a legszívesebben, sokszor mutatkozik a kreátor társaságában is. Scott-nak köszönhető, hogy láttuk már Miss Ditto-t világoskék alapon fekete-fehér kuglibábus, végtelenül feszülős ruhában. Közös csatlakozási pont az előző két kolleginájával, hogy ő is előszeretettel viseli Castelbajac extrém kreációit.

www.zimbio.com, http://cdni.condenast.co.uk
Beth Ditto Jeremy Scott kuglis ruhájában, Castelbajac és saját dominós ruhában

A legemlékezetesebb pillanat: Beth-nél is nehéz a választás, de azért mégis sikerült döntenünk, és egy igazán sokkoló darabot szemeltünk ki: saját kollekciójában található a dominómintás tunika és a hozzá illő leggings. No comment.

Összegzés: Beth Ditto is választhatta volna azt a kitaposott utat, amit Adele, nevezetesen az alkathoz illő öltözködést, de akkor valószínűleg számunkra még mindig csak egy lenne a temérdek brit énekesnő közül.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés