free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Dizájner akasztók

Megyeri Nikolett         Címkék: akasztó, dizájn, ruhafogas, tárgy, vállfa 1 hozzászólás

Kávéscsészék, cseles mágnesek, állatbarát trófeák, egy óriási ceruzatartó és Jézus Krisztus… A dizájnerek és az akasztás.

A vállfa és a ruhafogas tipikusan olyan tárgyak, melyek szinte kiáltanak azért, hogy dizájner verziókat készítsenek belőlük. Persze olyan nagyon nem is kell kiáltozniuk, hiszen a tervezők előszeretettel alkotnak ebben a témában. Például ilyeneket…

Fogasok

Az olasz Banal Extra dizájnstúdió terméke ez a ceruzatartó formájú állófogas (kép 1). A 180 centiméter magas tárgy fa, alumínium és műanyag felhasználásával készül. Hogy ez a tárgy egy óvodába vagy inkább egy dizájnlakásba passzol, azon persze lehet vitatkozni, bizonyos azonban, hogy bárhová is kerüljön, ott viszonylag nehezen maradhat észrevétlen.

www.banalextra.it

Ez a Trevor Vaugh és Nic Shannon alkotta dizájner duó által tervezett Crunch fogas (kép 2) formáját tekintve ugyan kevésbé izgalmas, az ötletességébe azonban mégsem lehet belekötni. A tervezők ugyanis egy perselyt építettek a fogasba, abból a célból, hogy hazaérkezve beledobálhassuk a zsebeinkben összegyűlt aprópénzt.

www.trendhunter.com

Phil Cuttance új-zélandi tervező trófeái (kép 3) minden olyan tulajdonsággal rendelkeznek, melyekkel a valódi trófeák nem: egyetlen állat életébe sem kerültek, ízlésesek, ötletesek és a maguk módján még mulatságosak is. Ja, és persze hasznosak, hiszen ezek is fogasok.

www.philcuttance.com

Egészen kedélyes és mégis szokatlan látványt nyújtanak ezek a falon sorakozó kis kávéscsészék (kép 4). Ragnheidur Ingunn Agustsdottir izlandi tervező csészefogasai látszólag törékenyek ugyan, valójában azonban teljes értékű fogasként funkcionálnak.

www.birkiland.com

Hogy a Jézusos fogast (kép 5) mennyire tekintjük provokatív tárgynak, az nyilvánvalóan egyéni érzékenységtől, illetve vallási hovatartozástól függ. Azt azonban meg kell hagyni, hogy Eric Morel műve dizájn szempontjából kifejezetten eredeti, merész megközelítést mutat.

http://kostasvoyatzis.wordpress.com

Milica Balubdzic értelmezésében (kép 6) a vállfa megszabadult kampós akasztójától, helyette erős mágnesek tartják a helyén. Ha a tartórúd fémből készült, a vállfák a beépített mágnessel simán kapcsolódnak rá, ha pedig fából vagy műanyagból, akkor egy kiegészítő mágnessel rögzíthetők.

www.yankodesign.com

Szintén hiányzik a megszokott kampó Cecilia Lundgren vállfáiról (kép 7). A formaterv döbbenetesen minimalista, ugyanakkor éppen ettől bravúros. Amolyan "miért nem nekünk jutott ez eszünkbe" jellegű ötlet. És valóban: miért?

www.cecilialundgren.com

A japán Petit Invention innovatív akasztója (kép 8) több, formatervezett vállfából áll, melyek különféleképp variálhatók. A szempont lehet a praktikusság, de akár az esztétikum is, hiszen a tárgy nem csupán akasztóként, hanem akár mobil szoborként is megállja a helyét.

http://petitinvention.wordpress.com, www.designboom.com

Xuan Yu amerikai dizájner találmánya ez az alkalmatosság (kép 9), melynek segítségével két feleslegessé vált üdítősüvegből néhány mozdulattal vállfát készíthetünk. Olcsó és öko-trendi.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés