free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Jólfésült kábelek, azaz dizájnos kábelrendezés

Megyeri Nikolett         Címkék: dizájn, kábel, lakás, otthon, tárgy 2 hozzászólás

Minket, nőket igencsak idegesítenek a lakásban összevissza futó kábelek. Megfelelő kiegészítőkkel a rendetlen kábelekből dizájnos elvezetőket készíthetünk.

Az elektronikus gépek és berendezések körül a legtöbb esetben még ma is elkerülhetetlenül ott tekeregnek a hozzájuk tartozó kábelek és vezetékek, ez pedig általában a legkevésbé sem nyújt esztétikus látványt. Viszont léteznek már dizájnos kiegészítők, melyekkel rendet teremthetünk a kócos kábelrengetegben...

Ha túl hosszú

A legtöbbször az okozza a gondot, hogy a kábelek túlságosan hosszúak. Ezen legkönnyebben úgy segíthetünk, ha feltekerjük őket egy megfelelő méretű kábeltartóra. A minimalista tárgyak kedvelőinek itt van rögtön ez az egyszerű, letisztultan funkcionális modell (kép 1) az amerikai Pichaya dizájnstúdiótól.

www.pichaya.com, www.cableorganizer.com

A vicces tárgyak hívei valósággal tobzódhatnak a kábeltartó-kínálatban. E téren különösen kedvelt - agyonhamisított - és valóban praktikus forma a halcsontváz (kép 2). Szintén többféle változatban találkozhatunk a megkötözött emberkével (kép 3), melynek - a képen is látható - eredetijét a Propaganda dizájnstúdió tervezői alkották meg néhány évvel ezelőtt.

www.shopmodi.com, www.yankodesign.com

Nagyságrendekkel egyedibbnek számít viszont - legalábbis egyelőre - a Lufdesign villás kábeltartója (kép 4), melyre úgy tekerhetjük fel a kábelt, akár a spagettit. Ez persze némileg be is határolja a kapacitását, így elsősorban asztali USB kábelekhez ideális.

www.1designperday.com

A kábel akár dekorációvá is alakítható Laliv Shalev izraeli tervező készletével (kép 5). A madaras és faleveles kapcsokkal a falra rögzíthetjük a kábelt, mely az installációban immár a faág szerepét tölti be.

Ha túl sok

Ha egyszerre túl sok kábel fut egymás mellett például ugyanabba az elosztóba, azok "út közben" a legváltozatosabb módokon tudnak összegabalyodni. Ha ezt meg akarjuk előzni, érdemes szétválasztani őket ezzel (kép 6) a CableDrop nevű, ügyes alkalmatossággal.

www.geeky-gadgets.com

A tapadós aljú tartók vízszintesen és függőlegesen egyaránt rögzíthetők és gyakorlatilag bármilyen, a háztartásban vagy épp az irodában előforduló kábel megtartására alkalmasak.

http://cn1.kaboodle.com, www.askmen.com

A túl sok kábel okozta problémára megoldást jelenthet még az is, ha nem szétválasztjuk, hanem legalább egy, de inkább több ponton decensen összefogjuk őket. A "kábelcopf" akkor lesz igazán mutatós, ha nem gumival vagy madzaggal, hanem direkt e célra való kiegészítővel rögzítjük. Például ezzel a műanyag spirállal (kép 7) vagy akár a kábelölelgető majmocskával (kép 8).  LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés