free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Új fogyókúrás módszer a színen: Dukan diéta

Trapp Henci         Címkék: , diéta, fogyókúra, pierredukan, púder 15 hozzászólás

Annak ellenére, hogy Franciaország a gasztronómia bölcsője, hogy az üzletek roskadoznak a finom sajtoktól, és a világ legjobb séfjei élnek az országban, a francia nők vékonyak. A Dukan-diéta a titkuk.

A legenda szerint Dr. Pierre Dukant, francia neurológust bő harminc évvel ezelőtt egy barátja megkért, adjon neki tanácsot, hogy milyen módon változtassa meg a táplálkozását, ő ugyanis le szeretne fogyni. Dukan azt mondta neki, egy hétig egyen csak fehérjét, és ezt a rendes barát be is tartott, amelynek a végeredménye öt kiló mínusz  lett - bár tudjuk, hogy a férfiaknak gyorsabb az anyagcseréje, szóval egy nőnél nem várhatunk egy hét alatt öt kiló mínuszt még akkor sem, ha langyos, citromos vízen élünk egy teljes hétig. Sikerén felbuzdulva Pierre Dukan a táplálkozástudomány felé fordult, és mára megalkotta az egyik leghatékonyabb fogyókúrás módszert, amit róla neveztek el, szóval Dukan-diétának hívnak.


Ő, Debbie, aki döbbenetesen sokat fogyott, bár nem a Dukan-diétától

A diéta négy nagy szakaszból áll: támadás, súlyvesztés, stabilizáció, súlyfenntartás. Az első, támadó szakasznak a lényege, hogy kizárólag fehérjét lehet enni, nincs meghatározva, hogy milyen mennyiségben és mikor. (Borsaszerkesztő szerint az viszont fontos, hogy ne együnk többet egy-egy alkalommal, mint a két öklünk összetéve - ugyanis a gyomrunk alapesetben akkora, és ha sokkal többet eszünk, akkor kitágul, így hamarabb éhezünk majd meg, aztán megint sokat eszünk, és így bekerülünk a mókuskerékbe.) Tehát a diéta első szakaszában együnk: borjút, marhát, csirkét, disznót, halat, tengeri állatokat és mindent, ami fehérje, valamint zsírmentes tejtermék. Attól függően, hogy mennyi kilótól akarunk megszabadulni, annyi napig kell tartani ezt az előkészítő szakasz: öt kilogramm esetén két napig, tíz kilogramm esetén három napig, ha ennél is több súlyveszteséget szeretnénk, akkor egy hétig folytassuk a támadó időszakot.  

A második szakaszban történik a konkrét súlyveszteség, amit addig kell űzni, amíg el nem érjük az áhított súlyt, valamint amíg bírjuk. Ebben a szakaszban ehetünk a fenti fehérjéken túl, zöldségeket is: retket, salátákat, paprikát, padlizsánt, spenótot, cukkinit, gombát – bár az nem zöldség -, káposztát, hagymaféléket, brokkolit, uborkát, paradicsomot. Hetente olyan egy-másfél kilogramm mínusszal számolhatunk. Ha elértük álmaink alakját, akkor nincs más hátra, mint a legnehezebbre felkészülni: súlyunk megtartása, ez a stabilizáló része a diétának.

Ahány fél kilót fogytunk, azt szorozzuk be néggyel, ennyi napig kell tartani a stabilizáló programot. Tehát, ha két kilót fogytunk, akkor tizenhat napig. Itt a fentieken kívül már ehetünk egyszer egy nap gyümölcsöket, de banánt, cseresznyét, meggyet, szőlőt nem. Naponta megehetünk egy-két szelet teljes kiőrlésű kenyeret is, hetente két alkalommal tésztát, lehetőleg durum lisztből készültet és hetente egyszer-egyszer hüvelyeseket, csokit, rizst, krumplit is ehetünk. 

Sikerült? Amennyiben igen, akkor életünk legnehezebb feladata következik, súlyunk megtartása. Dr. Dukan azt mondja, hogy ehhez csupán arra van szükségünk, hogy hetente egyszer – a hét közepén, hogy legyen ritmusa – tartsunk egy fehérje napot, amikor a legelső szakasz ételei közül csemegézhetünk. A fenti diétának ugyanolyan ajánlott kiegészítései vannak, mint az összes többinek: vérvétel előtte és utána, rengeteg folyadékfogyasztás, testmozgás. LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés