free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nem igazán segít az echinacea a megfázáson

Borsa         Címkék: echinacea, megfázás, nátha, tél 3 hozzászólás

El kell keserítenünk azokat, akik eddig azt hitték, hogy az echinacea cseppektől gyógyultak ki náthájukból. Egy új tanulmány szerint ugyanis nem olyan hatásos a nátha ellen.

Sem a megfázásos megbetegedés hosszát nem rövidítette le, sem tünetein nem javított lényegesen az elterjedten alkalmazott gyógynövény, az echinacea - közölték eredményüket amerikai kutatók. Az Annals of Internal Medicine című szakfolyóiratban ismertették annak a tanulmánynak az eredményét, melybe 719, 12 és 80 év közötti embert vontak be.Mindannyian a megfázásuk elejétől szedtek vagy az Echinacea purpurea (bíbor kasvirág) hatóanyagát tartalmazó tablettát, vagy placebót, illetve a harmadik csoport nem szedett semmit. A hatóanyagot tartalmazó tablettákban az első napon 10 gramm szárított echinaceagyökérnek megfelelő adag volt, majd a további négy napon ennek fele. Az önkéntesek feljegyezték tüneteiket is. A nagyjából egy hétig tartó felépülési idő 7-10 órával volt rövidebb azoknál, akik echinacea kivonatát szedték, és a tünetek súlyosságában sem találtak lényeges eltérést a kutatók.

A Wisconsini Egyetem munkatársainak mostani eredményei ellentmondanak több korábbi tanulmány megállapításával, amelyek szerint segített a bíbor kasvirág kivonata a megfázás gyógyításában. Ezt a gyógynövényt az észak-amerikai őslakos indiánok számos betegség, köztük a meghűlés kezelésére alkalmazták eredetileg.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés