free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az egyedüllét észrevétlenül csap át magányba

Welmi         Címkék: egyedüllét, kapcsolat, lélek, magányosság, probléma 11 hozzászólás

Az egyedüllét nem egyenlő a magánnyal. Meg kell tudnunk különböztetni azokat a helyzeteket, amikor az egyedüllét hasznos, azoktól, amelyek nem tesznek jót.

Az egyedüllétet különböző szituációk szülik, és nem csak a párkapcsolati helyzetekre kell gondolni. Bármikor alakulhat úgy, hogy hosszabb-rövidebb időt egyedül kell töltenünk. Fontos, hogy ne meneküljünk ezektől a helyzetektől, mert ezek hozzásegítenek önmagunk megismeréséhez. Az egyedüllétet azonban úgy meg is szokhatjuk, hogy észre sem vesszük, mikor csap át magányba, meg kell tudnunk különböztetni az egyedüllét fajtáit, hogy tudjuk, melyekben érdemes elmerülni, és melyeket érdemes megszüntetni.

Egyedül nehéz

A nehéz helyzetekben csak magadra számíthatsz - hangoztatták anyáink az ijesztő dzsungel törvénye-szentenciát, mi pedig megvontuk a vállunkat: ugyan már, hát itt vagy nekünk te is meg a barátok, akik segítenek, ha baj van. Vagyis nem értettük, amit hallottunk, mert nem ismertünk még olyan helyzetet, ahol a többiek segítsége jól jön ugyan, de megoldást önmagában nem kínál.Tegyük fel, úgy alakul, hogy egy estét egyedül kell eltöltenünk. Mihez kezdünk? Minden áron megpróbálunk társaságot keríteni vagy fellélegzünk, hogy végre van időnk magunkra? Nekiesünk a lakásnak, és ádázul takarítunk, vagy lebambulunk a tévé elé és belealszunk az esti filmbe? Attól függ, tudjuk-e mire van szükségünk: társaságra, egyedül elvégzett feladatokra, üresjáratra vagy esetleg szívtakarításra. Időről-időre nem árt rendbe tenni belső dolgainkat, a lélek elcsendesüléséhez pedig szükséges az egyedüllét. Csak így hallhatjuk meg a bennünk felmerülő kérdéseket, amelyek segítségével számot vethetünk, mérleget vonhatunk, szembenézhetünk a problémáinkkal. Elgondolkozhatunk, melyek azok a területek az életünkben, ahol többet tehetnénk magunkért, és melyek azok, amelyeket ha elfogadunk, előrébb jutunk. Nagy szavak, nagy tervek, amelyektől megijedünk, és inkább bele sem fogunk, félvén a bukástól. Pedig ha belegondolunk, megnyugtató, hogy nem másokra kell várni, hanem mi magunk tehetjük a legtöbbet a boldogságunkért.

Egyedül könnyű

Hiszen nem kell alkalmazkodni, csinosnak, illatosnak, szórakoztatónak, figyelmesnek lenni, okosakat és vicceseket mondani. Nem kérdezi meg tőlünk senki, mi az oka és funkciója annak, hogy már megint egyedül töltjük a szabadidőnket. Őszinte helyzet ez, mert nincs kivel játszmázni és udvariaskodni. Elefántcsonttornyunkból megvetően figyelhetjük azon embertársainkat, akik bárkivel összeállnak, csak ne legyenek egyedül, biztos még pisilni is kézen fogva járnak. Halálosan nem értjük őket, hiszen mi lehet jobb a mackónadrágban és kócosan eltöltött estéknél (mert a külcsín csak a sznoboknak számít), amikor lelkesen bólogatva egyik lélekbúvár könyvet olvassuk a másik után, megeszünk egy zacskó csipszet és egy doboz fagyit, fittyet hányunk a világra és a baráti hívó szavakra? Ja, hogy a végén álomba sírjuk magunkat, sajnálkozva, hogy nincs egy teremtett lélek, aki minket megért, és a nagyszerű egyedüllét keserű koloncként nehezedik ránk?Előfordulhat, hogy annyival jobban érezzük magunkat egyedül, mint társaságban, hogy szép lassan kizárunk mindenkit az életünkből, még a párunkat is képesek vagyunk elmarni magunk mellől. Ez az önként választott száműzetés azonban magányba torkollik, amely akármilyen taszítónak tűnik elsőre, megszokjuk és nehezen találunk vissza a többi emberhez. Nehéz beismerni, hogy szükségünk van másokra, és hogy nem a mi fenekünkben fordul a passzátszél. Nevetni, beszélgetni, tévedni, összeveszni és kibékülni ugyanolyan létszükséglet, mint enni és aludni. Vagy mint néha egyedül lenni.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés