free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Egyiptomi filmek Cannes-ban

Borsa         Címkék: cannes, film, kishír, kultúrtripp 0 hozzászólás

A Cannes-i filmfesztivál idén az egyiptomi filmművészetet fogja népszerűsíteni. A döntésnek nem csak kulturális, de politikai okai is vannak.

Május 11-22. között kerül megrendezésre a 64. Cannes-i Filmfesztivál, amelyen idén egy új tradíciót szeretnének elindítani a szervezők: minden évben kiválasztanak majd egy országot, aminek a filmművészetére kívánják irányítani a világ figyelmét. Az első ilyen díszvendég Egyiptom lesz, aminek filmipara egyre jelentősebb helyet foglal el a világ filmgyártásában. A fesztivál alatt különvetítéseket szerveznek (a szabadtéri vetítések ingyenesek és nyilvánosak lesznek), május 18-át pedig kizárólag az egyiptomi filmeknek szentelik a szervezők.A választásnak valószínűleg nem kizárólag kulturális okai voltak: Cannes együttérzését kívánja kifejezni az ország felé a január 25-én kitört forradalom miatt. Levetítik majd a 18 nap című filmet, ami a forradalom eseményeit örökíti meg tíz híres egyiptomi rendező irányítása alatt. A filmet önkéntes alapon hozták létre gyakorlatilag költségvetés nélkül, a bevételét pedig politikai és polgárjogi oktatás megszervezésére fogják fordítani az egyiptomi iskolákban.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés