free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 nyomtalanul eltűnt híresség

Borsa         Címkék: eltűntek, híresség, kultúrtripp 0 hozzászólás

Hiába látszik ez szinte lehetetlennek a modern korban, rejtélyes eltűnésekről a mai napig érkeznek hírek. Néha még neves emberekkel kapcsolatban is.

A modern világban már nehéznek látszik úgy eltűnni, hogy se híre, se hamva ne legyen az embernek, mégis előfordulnak a mai napig is rejtélyes esetek. Néha pedig még az is megtörténik, hogy hírességeknek vész nyoma – a múlt század első felében például a repülőre szálló neves alakok sorban váltak köddé, és még 1995-ben is megesett, hogy tisztázatlan körülmények között elveszett egy zenész.

Roald Amundsen

A norvég kutató elsőként érte el egy expedíció élén a Déli-sarkot, elsőként hajózott át az Északnyugati átjárón, és ő volt az első olyan ember is, aki elmondhatta magáról, hogy egyaránt járt az Északi- és a Déli-sarkon. 1928-as eltűnésekor is épp az Arktisz fölött repült bajba jutott barátját, Umberto Nobilét és annak léghajóját, az Italiát keresve, gépe azonban minden valószínűség szerint lezuhant. Ugyanakkor – bár a repülő szárnyának egy darabja és egyik benzintankja megkerült – tetemére több mint háromhavi kutatás után sem találtak rá, és a 2000-es években lefolytatott két további nyomozás sem jutott eredményre.

Amelia Earhart

A huszadik század egyik legbátrabb asszonya az első jelentős női pilóta volt: átrepülte például az Atlanti-óceánt, és a világon elsőként eljutott Lockheed Vegája fedélzetén Hawaiiról Kaliforniába is. 1937-ben végül nem meglepő módon megkísérelte körberepülni a Földet is, a Csendes-óceán fölött azonban egyszer csak arról adott hírt egy rádióüzenetben, hogy elfogyott az üzemanyaga, és ezután soha többet nem látta senki. 1940-ben ugyan Nikumaroro szigetén találtak egy női csontvázat és néhány holmit, amik arra utaltak, hogy ott érte a halál, de vannak, akik szerint Japánban ért földet, és fogságban halt meg, sőt olyanok is akadnak, akik szerint direkt rendezte meg az eltűnését, és inkognitóban élt tovább.

Antoine de Saint-Exupéry

A kis herceg szerzőjének első publikált műve A pilóta címet kapta, ami nem véletlen, hiszen az író kitűnő aviátor volt. Amundsenhez és Earharthoz hasonlóan ő is a gépével együtt tűnt el, méghozzá a második világháborúban, legutolsó küldetésén, 1944. július 31-én. A többi esethez képest a körülményekről viszonylag sokat sejthetünk: másnap egy asszony látott egy repülőt lezuhanni a Carqueiranne-öböl mellett, és a helyszíntől nem messze egy azonosíthatatlan holttestet is találtak francia pilótaruhában, majd 1998-ban a közelben előkerült Saint-Exupéry karkötője, 2000-ben pedig a repülője is. Azt azonban máig sem tudni, hogy az azonosítatlan pilóta ő volt-e, ahogyan azt sem, hogy hogyan zuhant le a gépe – bár egy volt német pilóta azt állítja, ő lőtte le.

Glenn Miller

A negyvenes évek elejének egyik legsikeresebb muzsikusaként ismert harsonásnak és zenekarvezetőnek alig pár hónappal Saint-Exupéry után veszett nyoma. Az eddigiek fényében egyáltalán nem meglepő módon épp egy Angliából Franciaországba tartó repülőgépen tartózkodott, miután karrierje csúcsán, 1942-ben feloszlatta együttesét, és csatlakozott a hadsereghez, amelynek kötelékében modernizálta az egyenruhás zenekarokat. Párizsba is épp fellépni készült, gépe azonban nyomtalanul eltűnt – a legvalószínűbb teória szerint nem a németek, hanem a britek lőtték le véletlenül, bár van olyan elmélet is, amely szerint Miller leszállt a francia fővárosban, és Eisenhower parancsára náci tisztekkel próbált egyezkedni, az ellenség azonban elfogta és megölte.

Richey Edwards

A minap a Szigeten is fellépett Manic Street Preachers gitárosa 1995. február 1-jén tűnt el. Aznap repülőre kellett volna szállnia Londonban, mert a zenekar épp az Egyesült Államokba készült turnézni, ő azonban ehelyett hazavezetett walesi otthonába, majd Newportban látták az okmányirodában és a buszpályaudvaron, később pedig valószínűleg taxiba ült. Kocsiját február 14-én egy parkolóban hagyta az öngyilkosok körében népszerű Severn-híd közelében, így sokan arra gyanakodnak, hogy a közismerten depressziós zenész szánt szándékkal véget vetett az életének, maradványait azonban máig sem találták meg, és többen állítják, hogy látták is azóta.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés