free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 híres férfi, aki betartott a macsómítosznak

Brabham         Címkék: elvispresley, férfi, jamesdean, lista, púder 0 hozzászólás

Az is csak sztereotípia, hogy a jóképű vagy macsós férfihírességek mind nőfalók és ágyakrobaták. Ki egyik, ki másik kitételt cáfolja – ki pedig mindkettőt.

Ha valaki híres és jóképű, vagy legalábbis valamiért „férfiasnak” tűnik, azt hajlamosak vagyunk azonnal női szívek főállású taposójaként és a lepedők nagy bajnokaként kezelni. Pedig ez is csak ócska és olcsó sztereotípia, hiszen köztük is vannak olyanok, akikre vagy az egyik, vagy a másik, sőt akár egyik kitétel sem igaz, mert például a saját nemükhöz vonzódnak, vagy nem túl aktívak az ágyban, esetleg egyáltalán nincs is nemi életük – más szóval olyanok, akik nagy ívben (és többnyire igen bátran) köpnek a macsómítoszra.

last.fmElvis Presley

Meglepő – vagy pont hogy nem meglepő? – módon a legnagyobb szívtipróról lehet a legtöbbet olvasni e téren. Az természetesen nem tévhit, hogy a Királynak rengeteg nővel volt dolga, de sok forrás egybehangzóan állítja, hogy nem egészen úgy, ahogy azt mi hisszük. A szóban forgó lányok többsége ugyanis azt mondta és mondja, hogy soha nem feküdt le Elvisszel, és többnyire abban is megegyeznek beszámolóik, hogy a legenda roppant szégyellős volt. Mint a 20. század egyik legmeghatározóbb és legellentmondásosabb figurájával az már csak lenni szokott, ezeket az információkat is sokan és sokféleképp magyarázzák: az okok közt említik többek közt Elvis anyja iránti rajongó szeretetét, mély vallásosságát és a nemi úton terjedő betegségektől való beteges félelmét is, valamint nevezték már voyeurnek és lábfetisisztának is.

coolchaser.comJames Dean

A színészóriás mindössze három filmmel kulturális ikonná és szexszimbólummá vált, míg azonban művészi jelentőségét senki nem kérdőjelezi meg, magánéletéről a mai napig sokat vitáznak. Vannak nők, akik a 24 évesen elhunyt sztár barátnőjének vagy szeretőjének vallották magukat, de ezeket a történeteket sokan kitalációnak tartják. Ugyanígy vannak férfiak is, akik azt mondják, hogy viszonyuk volt Deannel, köztük például legközelebbi barátja, William Bast is – és persze vannak olyanok is, akik biszexuálisnak tartják. Ráadásul még azok sem értenek egyet, akik úgy tartják, hogy voltak kapcsolatai férfiakkal, mert egy részük azt állítja: csak a karrierje miatt ment bele homoszexuális együttlétekbe, míg mások szerint ezek érzelmi viszonyok voltak. Ő maga sosem vallotta magát melegnek, de ebben szerepe lehetett annak is, hogy akkoriban a homoszexualitást mentális zavarnak tartották – amikor viszont megkérdezték, hogy melyik nemhez is vonzódik, azt felelte: "Nem az a fajta ember vagyok, aki az egyik kezét hátrakötve megy végig az életen".

momlogic.comRicky Martin

A latin szeretők mintaképe sem maradhat ki, hiszen márciusi coming outja még szinte friss hír. A 38 éves énekes jóval toleránsabb és nyitottabb korban született és él, mint James Dean, mégis sokáig titkolta, hogy homoszexuális, mert attól félt – és menedzserei is azt mondták neki –, hogy ha felvállalja magát, azzal tönkreteheti a karrierjét. Pletykák persze terjengtek róla, hogy meleg, de ő kerülte a konkrét válaszadást, és egy kirakatkapcsolatot is fenntartott a mexikói tévéssel, Rebecca de Albával – egy idő után viszont sikerült révbe érnie, és bevallotta homoszexualitását. Weboldalán közzétett bejelentéséből – amely olyan érdeklődést váltott ki, hogy a site órákra elérhetetlenné vált a rengeteg kattintás miatt – már egy megállapodott és boldog ember köszön vissza, amikor azt írja: "Büszkén mondom: szerencsés homoszexuális férfi vagyok".

blogs.phoenixnewtimes.comRob Halford

Klasszikus szexszimbólumnak semmiképpen sem lehet nevezni a Judas Priest korán megkopaszodott, tojásfejű frontemberét. Egy heavy metal zenekar énekese lévén azonban mindenki azt gondolta róla, hogy pórázon vezeti és korbácsolja a nőket a koncertek után, így különösen nagy volt a meglepetés, amikor 1998-ban kimondta a nyilvánosság előtt, hogy a saját neméhez vonzódik. És persze nemcsak meglepetés, de döbbenet, ellenkezés és gúnyolódás is volt, sőt van a mai napig is, mert a metál meg a homoszexualitás papíron és sokaknak a fejében sem fér meg egymással. Nyugodtan mondhatjuk tehát: Halford coming outja minden idők egyik legemlékezetesebb és legbátrabb húzása volt, amellyel egy macsó betartott a macsómítosznak.

telegraph.co.ukT. E. Lawrence

Ismertebb nevén Arábiai Lawrence. Tudjuk: nem celeb, nem is szexszimbólum. Ellenben katona és kalandor volt, egyszóval egy kemény fickó, akiből legenda lett, filmen pedig Peter O’ Toole játszotta el, ami ugyancsak sokat nyom a latban, ha macsóságról van szó. Lawrence azonban az életét vizsgáló történészek szerint aszexuális volt, és ennek megfelelően soha nem is volt semmilyen szexuális kapcsolata senkivel, amit maga is többször hangoztatott. Ennek ellenére egyébként hírbe hozták két férfival is, de a szakértők egyik történetet sem tekintik megalapozottnak. Abban viszont sokan egyetértenek írásait vizsgálva, hogy valószínűleg mazochista volt, és élete késői szakaszában verette magát egy katonatársával, bár arra nézvést nincs információ, hogy a fájdalomban megtalált öröme mennyiben volt szexuális természetű.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés