free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 emlékezetes csókolózós fotó

Brabham         Címkék: csók, fotó, kultúrtripp, párkapcsolat 5 hozzászólás

A vancouveri zavargások alatt csókolózó párról készült fotót sok hasonló kép előzte meg. Listánkban például egy matróz és két politikus is szabadon ereszti érzelmeit.

Pár napja bejárta az internetet az a kép, amely a vancouveri zavargások alatt készült a rohamrendőrök sorfalai között csókolózó párról. Ennek apropójából állítottuk össze az alábbi, emlékezetes csókfotókból álló listát, amelyben többek közt egy matróz és egy nővér, illetve két politikus is egymás nyakába borul.

Egy matróz csókja

Minden csókos fotók alfája és ómegája ez a felvétel, amit Alfred Eisenstaedt készített 1945. augusztus 14-én a Times Square-en, miután bejelentették, hogy Japán kapitulált, és ezzel a második világháború Ázsiában is véget ért. Bár néhányan azzal vádolták Eisenstaedtet, hogy a kép beállított, ő ezt rágalomnak nevezte – elmondása szerint a matróz minden útjába kerülő nőt megcsókolt, ő pedig direkt várta, hogy a sötét ruhás férfi a fehérbe öltözött ápolónőhöz érjen. Érdekesség, hogy míg a tavaly elhunyt nővér, Edith Shain kiléte ismert a hetvenes évek óta, a tengerészt soha nem sikerült azonosítani, ugyanis többen is azt állították, hogy ők láthatók a képen.

Csók a Hôtel de Ville-nél

A Life magazin csókfotókban tagadhatatlanul erős, ugyanis az előző kép mellett náluk jelent meg Robert Doisneau munkája is, amelyen egy francia pár demonstrálja, hogy mennyire volt tele 1950-ben Párizs szerelemmel. A csókolózók kilétére csak 1992-ben derült fény, méghozzá elég röhejes módon: egy pár szentül hitte, hogy őket kapták le titokban, a fotós pedig nem akarta elrontani az örömüket, ezért nem mondta meg nekik, hogy tévednek – ők azonban a jóhiszeműségre rosszindulattal reagálva menten beperelték Doisneau-t, aki így kénytelen volt felfedni modelljei, Françoise Bornet és Jacques Carteaud nevét.

Carter és Brezsnyev csókja

Na jó, ez csak egy puszi, de így is épp elég legendás. Leonyid Brezsnyev szovjet főtitkár és Jimmy Carter amerikai elnök azután cuppantottak, hogy aláírták a hidegháború feszültségeinek enyhítését szolgáló, jelentős fegyverkezési megszorításokról szóló SALT-2 egyezményt, amelyet a ceremónia ellenére sosem ratifikáltak. Ezzel meg is alkották a két év múlva esedékes következő amerikai elnökválasztáson Carter ellen induló Ronald Reagan egyik szlogenjét: „You, too, can kiss off Carter” (szabadfordításban: „Ön is dobhat egy búcsúcsókot Carternek”).

Egy „zavargós” csók Franciaországból...

Alighogy bejárta a világot a vancouveri zavargások közben a földön csókolózó pár képe, előkerült egy másik fotó is, amelyet 2010. október 21-én, Lyonban készített egy igencsak hasonló helyzetben, azaz rohamrendőrök fala előtt fekve csókolózó fiúról és lányról Gonzalo Fuentes. A két középiskolás a nyugdíjreformok elleni tüntetés végén gabalyodott össze a földön, és sem a kilétük, sem az akciójuk miértje nem ismert, de az összeesküvés-elméletekre fogékonyakat nem is ez foglalkoztatja, hanem az, hogy a kanadai kép talán ennek nyomán készült, vagyis a híresztelésekkel szemben egyáltalán nem spontán született.

…és a másik Kanadából

Ezzel el is érkeztünk az egész összeállítás apropóját adó képhez. A pár beszámolója szerint elsodorta őket a rohamrendőrség az elvesztett NHL-döntő utáni zavargásokban, és Scott Jones ekkor hajolt barátnője, Alex Thomas fölé, hogy egy csókkal nyugtassa meg, Richard Lam pedig épp arra járt, és gyorsan exponált – a szkeptikusok szerint azonban minden ki volt tervelve. Ők ezt néhány további fotóval igyekeznek alátámasztani, amelyeken a pár körül mások is láthatók, és arra is felhívják a figyelmet, hogy Jonesékat máris Max Markson, az ismert celebügynök képviseli, de a „vádlottak” természetesen mindent tagadnak. Az igazság talán sosem derül ki, de a lényeg valószínűleg nem is az, hogy mi történt, hanem egyszerűen annyi, hogy a felejthetetlen csókolózós képek sora ismét bővült.
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés