free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Dívaértékelő: énekesnők férfiszemmel

HT2         Címkék: férfi, hímtag, ladygaga, podíva, rihanna 8 hozzászólás

Népes a popdívák mezőnye az ezredforduló óta, és ez Hímtag kettőt is megihlette. Persze elsősorban nem a fülével véleményezi a felhozatalt.

Annyira erős az utóbbi években a felhozatal magamutogató énekesnőkből, hogy azt már nem hagyhatom szó nélkül. Értékelni persze nem zenei szempontok alapján fogok, hanem szimplán férfiszemmel, de hát ezeknek a derék díváknak a karrierje általában úgyis csak 20-25 százalékban köszönhető a számoknak, szóval nem hiszem, hogy arányt tévesztenék. Pár szót azért ejtek majd a dalaikról is – Madonnát és Kylie Minogue-ot viszont ne kérje számon rajtam senki, mert ők már egy egészen más világ példátlanul sikeres túlélői.

Lady Gaga

Eleinte pocsék zenésznek és ronda nőnek tartottam, de aztán meghallottam tőle ezt a számot, és megnéztem alaposabban is a hátsó felét meg a combját, úgyhogy megváltoztattam az álláspontomat. Utóbbi két testrészét leszámítva mondjuk semmiben nem a klasszikus értelemben jó, de hát néha épp az átlagtól való eltérés – vagy mondjuk ki, az egészséges keretek közt maradó csúnyaság – az izgalmas, és ugyanez igaz a zenéjére is: az esztétikumát épp az adja, hogy lopás az egész.

www.zimbio.com, www.posh24.com,  http://tiscali.co.uk

Irgalmatlanul pofátlan, mértéktelenül gátlástalan, nyilván nem százas és veszélyesen okos – ha mindez egyszerre megvan egy nőben, az azért elég ütős, úgyhogy egyre inkább hajlok rá, hogy még az utóbbi négy jelzőből a legjobb esetben is csak az első hárommal illethető Madonnát is lenyomja.

Rihanna

Jaj, a tékozló leány. Lecsúszását személyes tragédiaként éltem meg, ugyanis bár zeneileg soha semmit nem tudott nyújtani nekem, vizuálisan valami olyan lenyűgöző élményt jelentett, hogy azért még az Umbrella is megbocsátható bűn volt. Én titokban reméltem is, hogy egyszer majd felnőnek a dalai azokhoz az égig érő combjaihoz meg a szende tekintetéhez (és mindenéhez, mert egy rossz porcikája nem volt), de hát épp ennek az ellenkezője következett be: az imidzs alacsonyodott le a zenéhez. Kezdődött az egész azzal a gusztustalan tetoválással a kézfején, aztán jött a pisztolytáskás tintarajz a combján, majd kulminált a lejtmenet abban a tré piros parókában, és kénytelen voltam megállapítani: elvesztettük. Persze ha becsöngetne hozzám, hogy visszahódítson, adnék neki esélyt, mert nagy a szívem.

Britney Spears

Az első slágere idején tartoztam a célközönségébe, és akkor természetesen szerelmes is voltam belé, de hát tizenegynéhány évesen sok hülyeséget gondol és csinál az ember. Azóta meg semmilyen szinten nem sikerült együtt öregednünk: én egyetemre mentem, ő drogozni kezdett, én elkezdtem normális zenét hallgatni, ő ugyanolyan szar zenét nyom, mint régen – és a kisugárzását is hiába keresem, mert valahogy mindig leakadok a tekintete bámulatos ürességénél. Igazából nem is nagyon értem, kinek szól ma Britney Spears, mert az egykori rajongóinak inkább csak egy funkcióját vesztett Barbie baba, a fiataloknak meg valami ósdi limlom, de persze örülök, ha ő jól érzi magát.

Beyoncé

Sosem értettem, mit kell enni rajta. Jó, a combját, azt kajálnám én is, de amúgy nem az esetem, se külsőre, se zeneileg. Azt persze én is elismerem, hogy messze a legemberibb figura mind közül, de ez is csak azt erősíti, hogy ő inkább a csajoknak énekel, akik személyében példaképre, vagy legalábbis egy árral szemben haladó, minden ringyóskodástól mentes, szimpatikus csajra találhatnak.

www.beyonceonline.com

Mondjuk az is igaz, hogy a férfiakat meg megszólítja a férje, Jay-Z, hiszen ami a csajoknak a Single Ladies, az nekünk a (csak 18 éven felüliek által megnyitható) 99 Problems, és ennek leszögezése után azt is beismerhetem, hogy feleségnek ezerszer inkább egy Beyoncé, mint akár egy fiatal Rihanna. De hát itt most a popdívákat popdívaként értékeljük, és ilyen minőségében ő annyira nem ütős.
 
Shakira

Ha már a csajoknak éneklő csajokról beszélünk, jöjjön az a nő, akinek a koncertjein az első sorok csupa lányból állnak, és férfiak leginkább csak a nejüket kísérve jelennek meg. Bármilyen furcsa is, ennek ellenére a Beyoncé vs. Shakira meccset egyértelműen utóbbi nyeri, mert az ő vonzereje trükkös, de működőképes: nála még a nyilvánvaló szexualitás sem ordenáré, viszont még a legsemmilyenebb mozdulata is tud buja lenni, szóval tipikusan az a fajta nő, akit el tud képzelni egyszerre példás anyaként és lepedőakrobataként is az ember. Legalábbis addig, amíg le nem lép egy nála tíz évvel fiatalabb focistával… (Ja, bocs, a dalairól nem beszéltem. A latin zenét nem bírom, de a Hips Don’t Lie jó szám.)

Kesha

Brr. Azt nem tagadhatom, hogy egyszer az életben szeretnék még valahova egészen véletlenül a TiK ToK című sláger „Now, the party don’t start ’til I walk in” sorára besétálni, mert az mégiscsak stílusos, de egyébként az egész csaj nagyon idegen tőlem. Az említett dalt leszámítva minden számáról, megmozdulásáról és róla magáról is olyan bulik jutnak eszembe, ahol engem minimum kinéznének, de még inkább megvernének, méghozzá teljes joggal, úgyhogy nem tudok mit mondani róla. Legfeljebb azt, hogy az még férfiszemmel is feltűnő, hogy a smink nagyon, de nagyon sokat takar rajta.

Katy Perry

Surranópályán simán ezüstérmes. Igazából semmi különleges nincs benne, csak egy szép csaj átlagos hanggal, aki főként a kisiskolásoknak énekel, méghozzá úgy és olyan dolgokat, hogy ha nekem lenne kisiskolás gyerekem, biztos igyekeznék elzárni őket egymástól. Ettől azonban még ez a kajla liba stílus bejön, ahogy maga a csaj is, mert patent tetőtől talpig, főleg a Teenage Dream – ugyancsak 18 éven felülieknek szóló – rendezői klipjében. És azt sem akarom letagadni, hogy ez utóbbi egy pöpec nyári sláger, akárcsak a California Girls.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés