free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Eperparfé és mentás eperkrémleves

Borsa         Címkék: eper, eperkrémleves, íz-i, recept 2 hozzászólás

Már elmúlóban az eperszezon, de ha maradt még némi eper a hűtődben - bár már nem fess darabok -, készíts belőlük hűsítő finomságokat. Eperparfé és eperkrémleves.

Ha még akad otthon némi eper, de ahhoz már túlságosan fonnyadt, hogy csak úgy, magában együk meg, készítsünk belőle finom eperparfét vagy még finomabb eperkrémlevest. Mindkettő roppant egyszerű és a melegben, ami szerencsére beígértek az időjósok, nagyon jól fog esni a szervezetnek.

Eperparfé

Hozzávalók

30-40 dkg eper
Cukor - ízlés szerint
Citromlé - ízlés szerint
3 dl tejszín



A tejszínből kemény habot verünk, az epret megmossuk, kicsumázzuk és a turmixgép poharába téve összetörjük. Az epervelőhöz tesszük a cukrot, ízlés szerint, majd addig keverjük, amíg az teljesen el nem olvad benne, ezután a citromlével is  ízesítjük, végül az egészet beleforgatjuk a tejszínhabba. Fóliával bélelt őzgerinc- vagy egyéb formába simítjuk a parfémasszát, és megfagyasztjuk.

Mentás eperkrémleves

Hozzávalók

50 dkg eper
20 dkg cukor
8 dl tej
Mentalevél
6 dl tejszín



Az epreket megmossuk, kicsumázzuk, majd a turmixképben pépesítjük. Miután elértük az epervelő állapotot, mehetnek bele a mentalevelek is - ezzel együtt is mixelünk rajta egyet. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a tejszínt, foroghat a turmixban még egy párt kört, aztán irány a hűtő.



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés