free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Epres tiramisu

Borsa         Címkék: eper, íz-i, recept, tavasz, tiramisu 6 hozzászólás

Imádjuk a tiramisut, de irtózunk a nyers tojástól. Borsamunkatárs kitalálta, hogy lesz finom anélkül is. Íme a hamis, epres tiramisu.

Ez itt egy hamis tiramisu recept, az eredetiben ugyanis nyers tojás is szerepel a hozzávalók között, mi ezt kiküszöbölendő, kicsit irányt váltottunk: előkerült az eper és kikerült a tojás. Mi így szeretjük.

Hozzávalók:

1/2 kg eper
1/2 kg mascarpone
2 ek vaníliás porcukor
40 dkg babapiskóta
2 csomag vaníliás krémpor
ízlés szerint tej
6 dl tejszín


Fél kiló epret megmosunk, megtisztítunk, és félbe-negyedbe vágunk. Ha óriási génkezelt csodáink vannak, azokat inkább karikázzuk. Fél kiló mascarponét két evőkanál vaníliás porcukorral (a porcukros üvegbe állítunk egy felhasított vanília rudat és pár nap múlva dicsekedhetünk a saját vaníliás cukorral) habosra keverünk és félbe tördelünk harminc-negyven deka babapiskótát. Két csomag nőnevű vaníliás krémport elkeverünk egy kevés tejjel, majd hat deci tejszínt öntünk hozzá és habosra, krémesre keverjük. Ezt és a kikevert mascarponét gyengéden összeforgatjuk. Megkóstoljuk és, ha nem elég édes, még egy kis vaníliás cukrot keverünk hozzá.



Egy nagyobb tál aljára lerakunk egy szoros sor babapiskótát, ráegyengetjük az eper felét és rásimítjuk a krém felét is, majd megint piskóta, eper és végül a maradék krém következik. Jó pár órára hűtőbe tesszük, hogy az eper leve átitathassa a piskótákat és csak akkor tálaljuk, ha már megpuhultak.



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés