![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Epres tiramisuCímkék: eper, íz-i, recept, tavasz, tiramisu 6 hozzászólásImádjuk a tiramisut, de irtózunk a nyers tojástól. Borsamunkatárs kitalálta, hogy lesz finom anélkül is. Íme a hamis, epres tiramisu. Ez itt egy hamis tiramisu recept, az eredetiben ugyanis nyers tojás is szerepel a hozzávalók között, mi ezt kiküszöbölendő, kicsit irányt váltottunk: előkerült az eper és kikerült a tojás. Mi így szeretjük.Hozzávalók: Fél kiló epret megmosunk, megtisztítunk, és félbe-negyedbe vágunk. Ha óriási génkezelt csodáink vannak, azokat inkább karikázzuk. Fél kiló mascarponét két evőkanál vaníliás porcukorral (a porcukros üvegbe állítunk egy felhasított vanília rudat és pár nap múlva dicsekedhetünk a saját vaníliás cukorral) habosra keverünk és félbe tördelünk harminc-negyven deka babapiskótát. Két csomag nőnevű vaníliás krémport elkeverünk egy kevés tejjel, majd hat deci tejszínt öntünk hozzá és habosra, krémesre keverjük. Ezt és a kikevert mascarponét gyengéden összeforgatjuk. Megkóstoljuk és, ha nem elég édes, még egy kis vaníliás cukrot keverünk hozzá. ![]() Egy nagyobb tál aljára lerakunk egy szoros sor babapiskótát, ráegyengetjük az eper felét és rásimítjuk a krém felét is, majd megint piskóta, eper és végül a maradék krém következik. Jó pár órára hűtőbe tesszük, hogy az eper leve átitathassa a piskótákat és csak akkor tálaljuk, ha már megpuhultak.
|
![]() Ilyenek vagyunkEgy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk. Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod Foltos fogzománc |