free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 teljesen értelmetlen weboldal

Borsa         Címkék: kultúrtripp, lista, weboldal 0 hozzászólás

Néha láthatóan elgurul a gyógyszer, amikor jótét lelkek honlap-készítésre adják a fejüket. Példatárunk az online buborékfóliától a kattintóversenyig tart.

Ami elromolhat, az el is romlik, ami meg hasznos, azt biztosan lehet használni értelmetlen dolgokra is. Vegyük például az internetet: az információk tárházának és a kommunikáció forradalmának indult, és sok szempontból tényleg az is lett, ugyanakkor mindkét kategóriában kitermel egy jó nagy adag szemetet is. Persze az is igaz, hogy néha még a hulladék is szórakoztató tud lenni, de egy biztos: az alábbi öt weboldal közül semelyik nem viszi előre a világot egy tyúklépésnyivel sem.

Az online buborékfólia

Valószínűleg jóval többen vannak azok, akik akár órákig is képesek bénultan pattogtatni, ha buborékfólia kerül a kezükbe, mint azok, akik semmit nem éreznek a sérülékeny holmikhoz használt csomagolóanyag iránt. Logikus tehát, hogy kellett egy online verzió is. Az élmény ugyan nyomába sem ér az igazinak, de azért elég szórakoztató tud lenni – pláne mivel a „Manic mode” gomb megnyomása után már kattogtatni sem kell, csak mozgatni az egeret, és durrognak is a buborékok. A siker akkora, hogy már egészen komoly honlapja van a dolognak, időmérővel és egyéb fícsörökkel, de mi még mindig az eredeti, puritán verziót szeretjük.

Ajándék Google-keresés

Mindenkitől kérdeztek már chaten, e-mailben vagy egyéb online módon olyan okos dolgokat, hogy például ki volt az a Hailé Szelasszié, vagy mikorra esik idén húsvét – szóval bármit, amit ugyanannyi, ha nem rövidebb idő alatt ki is lehetett volna keresni a Google-lel. Valakinek pedig annyira tele lett a hócipője az ilyesmivel, hogy csinált egy oldalt, ahol az ilyen hülyeségeket kérdező embereknek előre programozott Google-keresést készíthetünk, ami amellett, hogy megadja a választ, elegánsan figyelmezteti is az illetőt arra, hogy legközelebb érdemes volna egyedül megbirkózni a problémával. Szerintünk hibátlan.

Két perc semmi

De szó szerint: az oldal lényege, hogy 120 másodpercig ne csináljon semmit az ember. Ehhez kap egy tengeres-naplementés háttérképet, vízmorajlást a hangszórókból, meg egy számlálót, ami garantálja, hogy még véletlenül se lehessen kikapcsolódásként megélni a dolgot, csakis kihívásként, aztán indulhat is a móka. Ha mégis „eljárna a kezünk”, azaz hozzáérünk az egérhez vagy a billentyűzethez, piros „bukta” felirat villan, ha viszont kibírjuk, dicséretet kapunk – és amint az a Facebook-lájkok mennyiségét elnézve egyértelmű, ez sokaknak tetszik is valamiért. Mi nem értjük, de ez legyen a mi bajunk.

A kacagó kórus

Mégpedig a mi vezényletünkkel. A koncepció röviden a következő: adott 27 nevető hang, mindegyik egy billentyű megnyomásával játszható le – és ennyi, szabad a gazda. Lehet pötyögni, tenyerelni, zongorázni, és minden mást is csinálni, a jutalmunk pedig röhögés minden mennyiségben. A site kitűnően alkalmas flúgos pillanatainkban az élvezet fokozására, munkahelyen a kollégák piszkálására, egyáltalán nem vicces poénok jutalmazására és a feszültség levezetésére is, azért pedig külön pont jár a készítőknek, hogy a space-hez egy idióta, hosszú vihogást társítottak, mert így szinte minden tenyerelős hadművelet úgy ér véget, hogy a kórus elhallgat, de egy hülye hang még másodpercekig kuncog.

A kattintóverseny

„A világ legjobb klikkelős játéka” – hirdeti magát a ClickClickClick.com. Nos, akár ezt is lehet mondani, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezt nemhogy jobban, de máshogyan se nagyon lehetne csinálni, ugyanis pontosan annyiról van szó, amennyit a név alapján sejteni lehet: kattintgatni kell az egérrel, a klikkeket pedig számolják, mert az országok versengenek egymással. Na de itt jön a lényeg, amiért nem hagyhattuk ki a site-ot az összeállításból: a listák két éllovasa toronymagas előnnyel Japán – és Magyarország. Hogy vidám és életerős hazánk miért nyomja le a jóval nagyobb népességű országokat, az rejtély – talán a ráérő, talán az ideges, talán az értelmetlen dolgokra nyitott emberek vannak túl sokan felénk –, de mindegy is: legyünk büszkék. És kattintsunk.

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés