free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nem minden nőt hoz izgalomba a mellei izgatása

Borsa         Címkék: mell, púder, szex 7 hozzászólás

A mellek izgatása sok nőnél valóban első osztályú vágyfokozó, akadnak azonban, akiknek mérsékeltebb öröm a jussuk. Őket kérdeztük.

A mellméretet övező panaszáradat igazi örökzöld, és függetlenül attól, ki mennyire elégedett a saját kebelbőségével, illetve hogy a gravitáció mennyire rondított bele az évek során ebbe a kapcsolatba, a külcsínre fókuszálunk leginkább és legszívesebben – nem véletlenül. Jelentős számú kutatás bizonyítja, hogy párválasztáskor nem kis szerepet játszik a nők fizikai vonzereje, és a tetőtől talpig vizsgában bizony hangsúlyos szerephez jutnak a keblek. A teltebb nők preferenciáját egyesek azzal magyarázzák, hogy dús keblű eleink valóban előnyösebb párnak bizonyulhattak, és talán volt idő, amikor a nagyobb mellek arányosan a több táplálékhoz juttatták az utódot, ergó a nagyobb mellű nők reproduktív értékét megbízhatóan jelezte az emlő nagysága – ez az összefüggés azonban mára bizonyítottan nem áll fent, maximum a „megtévesztésben” lehet szerepe. Más, újabb kori elméletek szerint pedig a nő mellének mérete, alakja és szimmetriája mégiscsak megbízható szignál, őszinte jelzést ad a nő genetikai minőségéről, hiszen a zsírszövetek előállítása sok energiát felemésztő „mulatság”, értékes génkészletről tanúskodhat. Persze a táplálás és az ígéretes génállomány csak az érem egyik oldala – a szexuális vágy felkorbácsolásában legalább ekkora szerepet kapnak a mellek, és a méret miatti frusztrációt inkább ez utóbbi hizlalja. A plasztikai sebészeten már rutinbeavatkozásnak számító mellnagyobbítás nők tízezreinek az önbecsülését igyekszik több-kevesebb sikerrel helyrebillenteni, a műanyagfóbiások pedig az implantátumok helyett már a testzsírjukból is adakozhatnak a saját mellük javára. Bár korunk nőideáljait mustrálgatva nehezen találni megközelíthető idolokat a piszkafatestek és a már-már szürreális külsejű pornócsillagok között, a tekintélyes dekoltázs kétségtelen vonzerővel bír, magyarán előny. A szexuális fantáziákban előkelő helyen számon tartott női mellről azonban „tapintható” közelségből is érdemes vizsgálódni, hiszen a női erogén zónák állandó toplistása nem keveseknek okoz – immár e téren is – fejtörést és bosszúságot. Bár általánosságban igaz, hogy a férfiagyra a látvány, a nőkre pedig az érintés hat serkentőbben, a mell izgatása a nők egy részénél nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, már ami a heves izgalmat és a kéj határozott fokozását illeti.

Nem találtunk megbízható eredményeket arra nézve, a nők mekkora hányadát érinti a mell érzékenységének, azaz érzéketlenségének problémája (pláne arról, hogy ez a szexuális életükben okoz-e komolyabb fennakadást), hiszen a kérdést elsősorban leginkább a szülés vagy plasztikai beavatkozás után tárgyalják mint következmény. Utóbbinál kétségtelenül azért, mert a műtét a mellbimbó időszakos, de akár végleges érzéketlenségének rizikóját is magában rejti, a várandósság és a szülés pedig egészen meglepő változásokat is eredményezhet. Olvastunk olyan beszámolót, amelyben a hajdani, kifejezetten érzéketlen keblek a szülést követően a legártatlanabb stimulálásra nem pusztán mérhetetlen szexuális vágyat generáltak, de alkalomadtán az orgazmus eléréséhez is elegendő volt az aktívabb ingerlés. Másnak a gyermekáldás bár kifejezetten érzékennyé tette a kebleit, ez inkább a fájdalmak megsokszorozódásában volt mérhető, jelesül: azelőtt félájult örömmel reagált, ha a férfi a nyelvével vagy a fogaival kalandozott a kebleken, a gyermek érkezése után viszont újra kellett tanulni az éveken át csiszolt előjátékot, az új forgatókönyvből pedig kényszerűen kiestek a mellek hosszas és változatos izgatását célzó epizódok.A női mellre tehát a legtöbb helyen úgy hivatkoznak mint a test egyik legérzékenyebb és a szexuális izgatás szempontjából legígéretesebb pontjára. Az ilyen megállapítások mellett pedig több helyütt megemlítik, hogy a barbár kezek és szájak kontár munkája, magyarán a gyászos tapasztalatok ne szegjék senki kedvét, egy kitartó és kalandozó kedvű partner mellett garantáltan az örömök kertjévé lesz az addig mérsékeltebb élvezeteket nyújtó testtáj. Reprezentatívnak éppenséggel nem nevezhető kutatásunkból azonban egyértelműen kiderült, a nők nem kis hányadánál egyáltalán nem kopogtat menetrendszerűen a heves szexuális izgalom a mell izgatásakor, bár a „kötelező” testi tüneteket a legtöbben produkálják (a mellbimbó megemelkedik, növekszik a mell terjedelme stb.). Nagy százalékuk arról számolt be, hogy bár kellemetlennek a legkevésbé sem nevezné az ilyenkor átélteket, de össze sem mérhető a mellük izgatásakor érzett öröm a fülük, a nyakuk, a csiklójuk vagy a combjuk simogatásakor kiváltottakkal. Többen is kiemelték, hogy sokkal inkább a férfi az, akit a mell érintése és ingerlése kifejezett gyönyörrel tölt el – és leginkább ez generálja vagy fokozza a saját izgalmi állapotukat is. Egyesek pedig, épp a férfi szexuális vágyát serkentő szándékkal, nemegyszer eltúlozzák vagy inkább színlelik a mellük izgatásakor átélt gyönyört – de ebből fakadó súlyosabb lelki sérülésről senkitől nem érkezett panasz.

Elképzelhető, hogy a mell izgatásakor „engedélyezett” öröm a saját nőiességünkkel, identitásunkkal is szoros kapcsolatot ápol (lásd: anyaság, testkép és testtudat, az egyes testrészeink funkcióinak hierarchiája stb.), mint ahogy a mellünk küllemével való elégedettség vagy épp elégedetlenség is mérőeszköze lehet az izgalmak hőfokának, de erre a saját tapasztalatunk alapján ugyanannyi példát tudnánk felsorakoztatni, mint ahány cáfolatot. Másfelől nem vonjuk kétségbe, hogy egy, a feladatot kihívásként megélő gyakorlott partner ne lenne képes változtatni a szerényebb örömökön alapuló gyakorlaton. Ettől függetlenül tény, hogy a nők egy része különösebb szexuális izgalmaktól mentesen éli meg a mellei akár hevesebb ingerlését is, de szerencsére a test egyéb erogén zónái szinte mindenkit kárpótolnak a „hiányosságokért”. Jut is, marad is.   LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés