free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Versengve vajúdnak

Borsa         Címkék: érzéstelenítés, fájdalom, szülés, vajúdás, verseny 6 hozzászólás

Fájdalomcsillapítás nélkül, természetesen szülni ma már nemcsak cél, hanem trend is. Elképesztő, de a vajúdás módja is lehet ürügy a versengésre.

Gisele Bundchen azt nyilatkozta, hogy nyolc óra alatt, a kádban hozta a világra a gyerekét, és egyáltalán nem szenvedett a vajúdás alatt. Persze sokat készült a szülésre, és rengeteget jógázott. Bár valóban létezik olyan szülés, amely kevésbé fájdalmas, a legtöbb nő számára ez azért nem olyan idilli élmény.

A Daily Mail cikkének szerzője szerint a szülés a legújabb olyan terület, ahol a nők versenybe szállnak egymással. Míg régen egymás lekörözése arról szólt, hogy kinek mennyi idős korában kezdett el járni, beszélni stb. a gyereke, egy ideje a szülés módja és a fájdalomcsillapítás az a terep, ahol az anyák rivalizálhatnak. A tökéletes anya definíciója egy újabb kritériummal bővült: azon kívül, hogy kifogástalanul néz ki, divatos, pénzt keres, biokaját főz és ördögi az ágyban, fájdalommentesen szül.

Tíz évvel ezelőtt nem igazán hallottunk vidám beszámolókat a szülőszobában történtekről, és nem volt ciki, ha egy nő bevallotta, hogy mennyit szenvedett. Ezzel szemben ma a divat megköveteli, hogy a szülés csodálatos, békés élmény legyen, lehetőleg természetes úton történjen - különben az újdonsült anya már az elején mínuszból indul a többiek szemében.A probléma ezzel az, hogy ez hatalmas nyomást jelent a kismamáknak, véli a cikk szerője. A "szuperanyák" csak azt felejtik el, hogy a szülést előre nem lehet megtervezni, és hiába szeretnénk vízben, nyugodtan világra hozni a gyereket, előfordulhat, hogy végül a kórházban kötünk ki, és az egésznek császármetszés lesz a vége. Főleg a tapasztalatlan kismamákra lehet ezzel nyomást gyakorolni, az anyák később már tudják, hogy mindegyik szülés más.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés