free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Versengve vajúdnak

Borsa         Címkék: érzéstelenítés, fájdalom, szülés, vajúdás, verseny 6 hozzászólás

Fájdalomcsillapítás nélkül, természetesen szülni ma már nemcsak cél, hanem trend is. Elképesztő, de a vajúdás módja is lehet ürügy a versengésre.

Gisele Bundchen azt nyilatkozta, hogy nyolc óra alatt, a kádban hozta a világra a gyerekét, és egyáltalán nem szenvedett a vajúdás alatt. Persze sokat készült a szülésre, és rengeteget jógázott. Bár valóban létezik olyan szülés, amely kevésbé fájdalmas, a legtöbb nő számára ez azért nem olyan idilli élmény.

A Daily Mail cikkének szerzője szerint a szülés a legújabb olyan terület, ahol a nők versenybe szállnak egymással. Míg régen egymás lekörözése arról szólt, hogy kinek mennyi idős korában kezdett el járni, beszélni stb. a gyereke, egy ideje a szülés módja és a fájdalomcsillapítás az a terep, ahol az anyák rivalizálhatnak. A tökéletes anya definíciója egy újabb kritériummal bővült: azon kívül, hogy kifogástalanul néz ki, divatos, pénzt keres, biokaját főz és ördögi az ágyban, fájdalommentesen szül.

Tíz évvel ezelőtt nem igazán hallottunk vidám beszámolókat a szülőszobában történtekről, és nem volt ciki, ha egy nő bevallotta, hogy mennyit szenvedett. Ezzel szemben ma a divat megköveteli, hogy a szülés csodálatos, békés élmény legyen, lehetőleg természetes úton történjen - különben az újdonsült anya már az elején mínuszból indul a többiek szemében.A probléma ezzel az, hogy ez hatalmas nyomást jelent a kismamáknak, véli a cikk szerője. A "szuperanyák" csak azt felejtik el, hogy a szülést előre nem lehet megtervezni, és hiába szeretnénk vízben, nyugodtan világra hozni a gyereket, előfordulhat, hogy végül a kórházban kötünk ki, és az egésznek császármetszés lesz a vége. Főleg a tapasztalatlan kismamákra lehet ezzel nyomást gyakorolni, az anyák később már tudják, hogy mindegyik szülés más.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés