free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szettek eső esetére, városi közlekedéshez

Trapp Henci         Címkék: eső, kirakat, ruha, vízálló 13 hozzászólás

Öltözékünk nem csak a hangulatunkon, de az időjáráson is nagyban múlik. A mostani esőzések műanyag borításba kényszerítenek minket. Vízálló szettek következnek.

Hirtelen köszöntött be az ősz. A városi közlekedést nagyban nehezíti a folyamatos eső: közlekedési dugók alakulnak ki, a gyalogosok egymás szemét szúrják ki az esernyőikkel, a bringások nyakig sárosak. Már-már reménytelennek hittük a helyzetet, amikor eldöntöttük, hogy egy kis víz nem fog minket bezárni a négy fal közé. Felderítettük a tökéletes esőkellékeket.

Amennyiben gyalog közlekedünk, mint a bogarak, és tömegközlekedéssel járunk, könnyen azt hihetjük, hogy nem ázunk el, de gondoljunk arra, hogy hány alkalommal ázott rommá a cipellőnk, csupán attól, hogy a buszon mellettünk álló néni, az esernyőjéről a vizet ránk csepegtette. A legfontosabb alapkellék őszre – járjunk akár autóval, akár bringával vagy használjuk a közösségi közlekedést – néhány olcsó, színes, klasszikus, praktikus GCS. Gumicsizma, igen. Ez az a cipőfajta, ami néhány éve nagy-nagy véleménykülönbségeket szított, városi megjelenésével, pedig kétségtelenül hasznos. Ha már a cipőknél tartunk, akár cipővédőt is beszerezhetünk, sőt, ha kerékpárral közlekedünk egy pár kamásli megvétele, ebben az időszakban elkerülhetetlen. Nem a legcsinosabb kiegészítők egyike – bár lehet kreatív megjelenésű termékeket találni a piacon -, viszont nagyon hasznos. A legelázottabbnak akkor érezzük ugyanis magunkat, ha a cipőnk csurom víz, ettől ez a termék megvéd.Kétségtelen, hogy a legpraktikusabb kabát, ami vízálló, tehát műanyag és óvodában erőltette ránk utoljára jó anyánk, az esőkabát. Utáltuk, mert beizzadtunk alá és a műanyag egyáltalán nem volt kényelmes viselet, ráadásul volt valami furcsa szaga is. Szerencsére a műanyag esőkabátoktól már nem kell, hogy leverjen minket a víz, hiszen készülnek – kifejezetten sportolásra is alkalmas – eső elleni kabik, amelyek nem csak állják a vizet, de át is eresztik a levegőt, így nem leszünk a ruha alatt sem nyirkosak. Akik megszállott bringások, azok tudják, hogy nincs annál idegesítőbb, mint amikor a sár felfröccsen, az aszfalt olajos, poros mocska a ruhán köt ki. Ezért az a minimum, hogy egy-egy sárhányót felpattintunk a kerekek fölé, és a táskánkban mindig ott lapul az esőkabát. Ha igazán elszántak vagyunk, és az őszi esős időszakot is végig akarjuk kerekezni, akkor szerezzünk be esőálló nadrágot, felső részt, hiszen sokkal kényelmesebb, mint az esőkabát, ráadásul ezekben a cuccokban tuti, szárazon maradunk.

Gyalogosan sem egyszerű az élet esőben. A megállókban, járdákon, a folyamatosan jelenlévő embertömegben biztosan van - minden tizedik méteren - valaki, akinek az esernyője pont a mi szemmagasságunkban van, ráadásul veszélyesen közel. Soha nem fogjuk megérteni, hogy ezt az egyszerű tárgyat, miért nem képesek egyesek úgy használni, hogy közben ne veszélyeztessék a szembejövők szemeinek a világát. A legjobb lenne, ha minden esernyő gombaformájú lenne, így a hegyes végeik lefelé és nem horizontálisan nyúlnának bele a terünkbe. Talán a legnagyobb kényelmetlenséget az úrvezetők okozzák, akik néhány csepp eső esetén már előveszik a tonnás vasakat, hiszen a kaszni megvéd a víztől, és a városban úgyis dugó van, hát mindegy, hogy eggyel több vagy kevesebb füstölgő jármű pöfög az utakon. Jól látható egy-egy esős nap, hogy mennyivel nagyobb a járműforgalom a városban, mint napfényes, derült időben, pedig esőben sem olcsóbb benzinezni…LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés