free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hidegben is nyeregben: tippek őszi tekeréshez

Borsa         Címkék: eső, kerékpár, kirakat 4 hozzászólás

Hasznos tanácsokat adunk arra nézve, hogy miként bringázzunk a városban hidegben, esőben. Kifogásaink már nem lehetnek, hát nyeregbe!

Arra, hogy miért nem közlekedünk bringával, számtalan okunk lehet, a "leizzadok, hideg van, megfázok, vizes leszek" jellegű mondatok csak kifogások, aki ezzel érvvel, igazából nem is akar biciklizni a hűvösebb hónapokban. Nincs ezzel semmi baj, nem kell mindenkinek nyeregbe pattannia, de aki nem fosztja meg magától ezt az érzést és az őszi zimankóban és esőben is bicajra ül, azoknak adunk most néhány tanácsot arra vonatkozóan, hogy a fenti kifogások ellen - amelyek valóban bekövetkezhetnek, ha nem figyelünk oda - hogyan és mivel készüljenek fel.

Esőkabát a brigánra is

Az őszi időjárásra – idén minden évszakra – jellemző az eső. Mivel a legkiszámíthatatlanabb időkben zúdulhat a nyakunkba egy-egy kiadós zuhé, mindenképpen szerezzünk be egy esőkabátot, ami nem csak a fejünket, de a testünket, ruházatunkat, sőt a kerékpárunk nagy részét is képes megvédeni az elázástól. Mivel az őszi és téli kerékpározásban a legnehezebb feladat a jól eltalált, hőszigetelő, mégis jól szellőző viseletek meglelése, ezért már most érdemes beszerezni mindent, ami véd minket a következő hónapok zord időjárásától.
Az előbb említett esőkabáttal, cangánkat és magunkat is meg tudjuk óvni az esőtől, ám a cipő kérdés már egy fokkal nehezebb ügy, azaz a lábbelinket nehéz szárazon tartani még így is, ezért azt tanácsoljuk, hogy mindenki, aki ősszel teker, szerezzen be egy pár kamáslit. Ez a vízálló anyagból készült termék egészen a térdünkig felhúzható, gyakorlatilag a cipőnket védi a beázástól, de léteznek bélelt kamáslik is, amelyek a hidegtől is védenek. Nagyon praktikus és vidám viselet még a gumicsizma is, csak kényelmetlen benne tekerni, viszont, ha nem tartjuk éppen szexi darabnak a kamáslit, akkor érdemes ebbe beruházni. 

Zimankó

A hideg ellen csak úgy védekezhetünk, ahogy azt kisgyermekként számtalanszor hallottuk a felnőttektől: öltözz rétegesen! Minél több a réteg, annál jobb a hőszigetelés, és ha melegünk van, annál több lehetőségünk van arra, hogy komfortosabban érezzük magunkat egy-egy ruhadarab levételével. Kerékpározáshoz – főleg nekünk, csajoknak – mindenképpen szükség van derékmelegítőre is. Ez egy húszcenti széles pamutövféleség, amit a csípőnkre húzva megakadályozhatjuk, hogy felcsússzon a trikónk, pulóverünk, és megfázzon a derekunk. Nagyon praktikus, nem csak bringásoknak. Érdemes jól szellőző, kevert anyagú, pamut-műszálas alapdarabokat - rövid ujjú póló, hosszú ujjó póló - beszerezni, de persze vehetünk – méregdrága – vízhatlan, de jól szellőző, sportoláshoz alkalmas ruhadarabokat is.

Nagyon nagy előnyét élvezhetjük még a hosszú szárú zokniknak is, hiszen egészen a térdünkig felhúzhatjuk, ráadásul még a nadrágszárat is belegyűrhetjük, hogy ne falja fel a lánc. Akiknek érzékeny a térdük, szerezzenek be térdvédőt, de ha nem kívánnak pénzt áldozni erre, egy elhasznált zokniból is lehet ilyet készíteni. Csak nyessük le a lábfej részét és már fel is húzhatjuk, akár a térdünkig. 

Sál, sapka, kesztyű

Akik kerékpárral közlekednek tudják, hogy hűvösebb-szelesebb-esősebb időben mindig jól jön a kendő, a sál, a kesztyű, ugyanis ezek a testrészeink vannak szabadon, ezek érintkeznek a menetszél által is hűtött levegővel. Az ízületeink védelme érdekében érdemes tehát beszerezni egy pár kesztyűt is, ráadásul a kifejezetten biciklizésre kialakított tenyérpárnák, még abban is a segítségünkre vannak, hogy a kormány markolata ne törje fel a kezünket, de persze az elsődleges szempont a melegen tartás. A sapka nem kötelező darab, bár a téli hidegben nem hiszem, hogy bármelyikünk is szívesen száguldana csupasz fejjel. Érdemes vékony kötött, vagy pamut sapkát beszerezni, ami még befér a bukósisakunk alá, esetleg téliesített fejvédőt vásárolni. 


Karbantartás

Mivel kerékpárunk a szolgánk, ezért muszáj odafigyelnünk rá is, hiszen a latyak, a sós lé, az eső, mind-mind azt eredményezi, hogy elhasználódik alattunk a drótszamár. Mielőtt beköszönt a tél, vigyük el a cangánkat egy fullgenerálra, vegyünk kenőanyagot, amivel a láncunkat tudjuk zsírozni, és minden esős napot követően töröljük szárazra a bringánkat, hogy legkisebb esélyt is elvegyük a rozsdától arra nézve, hogy felfalja a vasat alólunk. (Ezzel majd egy külön cikkben foglalkozunk majd bővebben.)
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés