free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Képzelt ételallergiák

Borsa         Címkék: diéta, egészség, ételallergia, kaja, orvos 0 hozzászólás

Sokan úgy gondolják, tudják, mi árt nekik, és nem fordulnak szakemberhez. Pedig az öndiagnózis és az önkéntes diéta veszélyes is lehet.

A Portsmouth-i Egyetem kutatói szerint minden ötödik brit úgy gondolja, hogy van valamilyen étel-intoleranciája, pedig a valóságban ez a jelenség a lakosság mindössze 1-2 százalékát érinti. Sokan ahelyett, hogy orvoshoz fordulnának, saját diagnózisuk szerint, felesleges diétákkal gyötrik magukat éveken át. A helyzetet csak rontja, hogy szinte már divat valamilyen az ételallergiával vagy -intoleranciával rendelkezni. Emellett egyre többen követik a sztárok extrém diétáit, például Victoria Beckham túlságosan is hatékony módszerének titka állítólag az, hogy csak magokat, sashimit és bort fogyaszt.

A kutatást végző orvosok egyik páciense 25 évig nem evett citromot, narancsot, dinnyét és salátát, mert néhányszor úgy érezte, hogy összeszűkült a torka, miután ilyen ételeket fogyasztott. Amikor végre elment orvoshoz, kiderült, hogy egyikre sem allergiás, és teljesen feleslegesen mellőzte ezeket az értékes tápanyagforrásokat. Valószínűleg egy véletlenszerű anafilaxiás reakció volt, amitől megijedt.Sokan azzal sincsenek tisztában, hogy az allergiás reakció általában azonnal bekövetkezik és valóban veszélyes lehet, viszont az étel-intolerancia esetében a szervezet az adott élelmiszer elfogyasztása után órákkal, vagy napokkal reagál. Az intolerancia hatással lehet az életminőségre, de nem életveszélyes. Mivel a reakció nem azonnali, a kiváltó okot is nehéz megtalálni, ezért mindenképpen szakemberre van szükség, mielőtt feleslegesen lemondunk bizonyos élelmiszerekről.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés