free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Bizarr vacsorák

Borsa         Címkék: bizarr, dizájn, étterem, tárgy, wc 0 hozzászólás

Nemcsak a menüvel lehet a vendéget megfogni, az extrém és néha gyomorforgató dizájn is növelheti egy étterem forgalmát. Van, aki szeret wc-csészéből enni.

A Sliver, vagyis Forgács étterem enteriőrje nemrég készült el az orosz DarkDesignGroup tervei alapján. Nevezhették volna tornádónak is, az asztalok között ugyanis forgószélre emlékeztető alkotás nyúlik fel egészen a plafonig, természetesen deszkákból.

www.trendhunter.com

Mindezek ellenére a hely eleganciát sugároz, valószínűleg nem a legolcsóbb árkategóriába tartozik. Kitűnő példa az asztalosműhelyek anyagmaradékainak hasznosítására.

Színváltó falak

Jó a kaja, de unod, hogy mindig ugyanazt a falat kell bámulni? A dubaji Switch étteremben ez nem fog előfordulni. A pszichedelikus enteriőrjeiről ismert Karim Rashid ezúttal olyan éttermet tervezett, ahol a hullámos falak állandóan változtatják a színüket.

Vacsora a wc-n

A wc-n evésnél már csak egy dolog lehet rosszabb: a wc-ből evés. A tajvani Marton étteremlánc megvalósította ezt a bizarr elképzelést, és a wc-csészékből székeket, és a tőlünk délebbre használatos süllyesztett toalettek mintájára pedig tálakat készítettek.

www.trendhunter.com, www.ifood.tv

A gyomorforgató koncepció olyan sikeres volt, hogy a 2004-es nyitás óta a cég étteremlánccá fejlődött.

Kórház az étteremben

Hasonlóan morbid ötletből született a lettországi kórház-témájú étterem. Hófehér falak, műtőslámpák és kórházi ágyak gondoskodnak a hangulatról, és amíg a vendégek olyan ételeket esznek, mint a Heart Attack (Infarktus) Grill, étvágyűző kórházi sorozatok mennek a tévében. A népszerűség oka talán nem is a dizájnban rejlik, hanem abban, hogy a pincérnők nővérkeruhában vannak.

Pszichedelikus art kávézók

Hiába jó a kávé egy helyen, ha gyorsan megunod a semmitmondó berendezést, és olyan érzésed van, mintha egy menzára járnál.

www.thenumber4.com, http://moto-designs.blogspot.com

Tobias Rehberger a retróból merített ihletet a modern art kávézókhoz, amelyek így inkább egy játszóházhoz hasonlítanak.

Csavard fel a székeket

Az eltüntethető bútoroknak köszönhetően ez a hely nappal étterem, éjszaka pedig partiknak ad otthont. A 3SIX0 nevű dizájncég paralelogrammákra osztotta a teret, hogy jobban ki tudják használni, amikor pedig vége a vacsoraidőnek, az asztalokat egyszerűen felcsapják a falra.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés