free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sajátélmény: még szerelmes vagyok az expasimba

Borsa         Címkék: ex, púder, sajátélmény, szerelem 22 hozzászólás

Tanulságos, morális kérdéseket is felvető történet következik. Olvasónk saját élménye az érzelmekről, amelyek közel tíz éve nem akarnak csitulni.

"Lassan egy évtizede annak, hogy szociológia szigorlatra készültem, melynek előfeltétele volt egy sokoldalas dolgozat szociálpszichológiai témában, ami egy szabadon választott, de a társadalmat érintő témát mutat be. Annak idején kezdett morálisan legalizálódni az internetes társkeresés, és egyre csak szaporodtak az ilyen jellegű weboldalak, vicces, romantikus és drámai történeteket meséltek emberek arról, hogy milyen a neten párra lelni, flörtölni, találkozni, hogy mindenki mást mond, mint aki valójában ő, és valójában az internetes társkeresés eleve halálra van ítélve. A dolgozatomhoz hónapokon át anyagot gyűjtöttem, és természetesen nem hagytam ki, hogy regisztráljak egy ilyen társkereső oldalon, hiszen az empirikus tapasztalatok mindig jól mutatnak egy féltudományos munkában. Itt ismertem meg Krisztiánt. Egy-két alapinformáció kicserélését követően, randiztunk a Szigeten. Már az első alkalommal kiderült számunkra, hogy ez nem egy romantikus szerelem lesz, hanem egy szenvedélyes testi kapcsolat, aminek során akár kialakulhatnak mélyebb érzések is, viszont éppen az esetlegessége miatt, nem voltak elvárásaink, nem voltak megfelelési kényszereink. Talán emiatt is, valahogy úgy alakult, hogy soha nem lett köztünk klasszikus párkapcsolat, hanem kialakult egy spontán szerelem. Évekig tartott ez, az ajtó mindvégig nyitva volt, bármikor ki lehetett menni, és más is bejöhetett. Persze ez akkor közel sem volt részemről elfogadott állapot. Eszelős szenvedélyem időről időre kibukott, hiszti, kérdések, érzelmi bugyogás formájában. Napokon át tartó kínzóan mély, deprimált hangulat, sok sírás, megválaszolhatatlan kérdések, prekoncepciók gyártása, önmarcangolás, és mindezek után még nagyobb odaadás. 

Az kapcsolatunk felszámolása előtti télen, én már olyan gyötrelmesen szerelmes voltam, persze reménytelenül, hogy az legolcsóbb ezotéria felé fordultam, és beszereztem egy boszorkánylexikont, valamint az abban található összes kelléket: kelyheket, kristályokat, növényeket, különböző színű gyertyákat, textileket, papírt, madártollat, sok-sok – az akkori "hitem" szerint – mágikus eszközöket. Az első varázslat akkor történt, amikor egy megbeszélt pásztorórát (egyszerű volt ekkor már a kapcsolat jellege: szex ) Krisztián lemondott, mondván beteg, megfázott. Ekkor fogtam a varázsgyűjteményemet és kikerestem, hogy milyen gyógynövényekből, virágokból, más – esetenként bizarr – hozzávalókból tudok készíteni egy varázsitalt, amellyel szerelmét megszerzem magamnak, majd míg világ a világ élünk boldogan. Emlékszem december utolsó előtti éjszakája volt.

Ő egy rossz hírű környéken lakott, a város szélén, míg én a belvárosban éltem. Az éjszaka közepén, miután egy zacskóba összekészítettem a "megfázás elleni gyógytea" elkészítéséhez szükséges egyveleget, felkerekedtem és kibuszoztam abba a kerületbe, ahol lakott. Mindaddig egyetlen alkalommal voltam nála, mindig az én otthonomban találkoztunk, hiszen ő védte az intim szféráját, még előlem is, de akkor jól megjegyeztem, hogy hol lakik. Megkerestem a közel ötven kapucsengő közül a megfelelőt és nyomtam a gombot. Senki nem felelt. Hosszú percek teltek el bizonytalanságban, amikor egy férfi kijött a lépcsőházból, én pedig beosontam. Az emeleten kiszálltam a liftből, megálltam szívszerelmem ajtaja előtt, ahol a védőrács nyitva volt, így hallottam, hogy bent egy nő és egy férfi csevegett, nevetgélt, vélhetően jól érezték magukat, ezen a késői órán. Kis papírt gyártottam: "Ezt főzd meg, meggyógyulsz. Csókollak." Becsengettem és elszaladtam. Néhány perc múlva érkezett egy üzenet a telefonomra: "Te tényleg őrült vagy! Köszönöm!"

Az ijesztően eszelős akciómat követően közel két hétig hírét sem hallottam Krisztiánnak, majd egy hideg, januári, teliholdas éjszakán újabb varázslatot követtem el: szerelmi kötést csináltam köztem és közte. Fehér és vörös rózsákat vágtam félbe, kötöttem össze aranyzsinórral, mágikus imákat vetettem papírra, gyertyákat gyújtottam, feketébe öltözve a közeli folyóba dobtam a kívánságaimat, elástam, amit el kellett, szóval megtettem, amit megkövetelt az őrültség határát súroló érzelmem. Még egy évig tartott ez a se veled, de nélküled sem-típusú kapcsolat. Öt éve történt, hogy az én küszöbömet is átlépte, egy Krisztiánnál látszólag bátrabb, nyitottabb pasi, akinél nem volt kérdés, hogy akkor most párban vagy nyitott kapcsolatban vagyunk: Egyértelműsítette, hogy számára vagyok olyan fontos, hogy velem legyen szabad - elkezdtünk járni. Az új szerelem beköszönte után egy-másfél hónappal Krisztiánnal még rendeztünk egy búcsúszexet, ami olyan érzelmesre sikeredett, mint az azt megelőző években soha. Együtt aludtunk, amit addig kínosan kerültünk. Mondhatni kapcsolatunk csúcspontja volt az utolsó együtt töltött éjszakánk. Mosolyogva mentem bele az új kapcsolatomba, tele szerelemmel, de ezek az érzéseket nem az aktuális, hanem az ex férfi generálta.

Közben életem szerelme is beengedett más nőket az életébe, majd alig háromnegyed évre rá az egyik ilyen diszfunkcionálisnak induló kalandjában megfogant egy gyermek, amit házasság, majd még egy gyermek születése követett. Krisztián immár családos ember lett, akinek mindennél fontosabb és szentebb volt az a három ember, akivel a famíliát megalkotta. Nekem a szívem szakadt meg, de persze elnyomtam az érzéseket. Mindeközben rendszeres időközönként váltottunk e-maileket, néha cseteltünk, felszínes dolgokról beszélgettünk. Egy idő után időről időre előjött témaként a kettőnk kapcsolata. Egy alkalommal odáig merészkedett, hogy felhívott telefonon és közel egy órán keresztül beszélgettünk arról, hogy valójában milyen mély érzelmek voltak benne is, csak éppen félt a következményeitől. Nekem ennyi bőven elég volt ahhoz, hogy az akkori kapcsolatomba befészkelje magát valami féreg, és szépen lassan visszaadjam magam azoknak a valós érzelmeknek, amelyek még akkor születtek, amikor Krisztián volt a legfontosabb férfi az életemben.

Írj te is!

Írd meg te is saját történetedet, amiről úgy gondolod, ha megosztod a többi olvasóval, talán tanulhatnak belőle anélkül, hogy ők maguk is átélték volna ugyanazt. Ide várjuk a leveleket, amelyeket szerkesztés után, természetesen név nélkül teszünk közzé: szerkesztoseg@borsa.hu


Teltek a hetek, már minden nap kommunikáltunk, majd eljutottunk arra a pontra, hogy minden elvünket felrúgva találkozzunk, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a parázsló tűzet újra belobbantsuk. Természetesen a racionális érvek minden alkalommal legyőzték a vágyakat, viszont ez a racionalitás csak benne van meg, hiába van családja, apró gyermekei, szerető felesége, én nem tudok úgy tekinteni rá, mint egy kedves emlékre és kénytelen vagyok még mindig elnyomni az érzelmeimet, miközben kezdek megint egyre eszelősebben viselkedni. Figyelem a közösségi oldalakon az aktivitását, ha úgy adódik, arra kerülök, amerre a munkahelye van, nyomozok és közben romantikus álmokat szövegetek, mint aki nincs tisztában azzal, hogy egy családot nem lehet feltúrni.

Talán arról van szó, hogy amennyiben valaki iránt valaha is gyengéd érzelmeket tápláltunk, akkor az sosem múlik el, akár mennyi idő is teljen el, amikor eszünkbe jut, találkozunk, feltűnik az online életünkben, ugyanaz az érzés újra felötlik bennünk, mint amikor legális lehetett volna mindaz. Jelen esetben az is elképzelhető, hogy a teljes mértékben soha be nem teljesült kapcsolat, olyannyira idealizálva lett általam, hogy egy meseszerű érzést, életet vizionálok még így közel tíz év után is, természetesen vele... Hogy lehet elfelejteni, kitörölni valakit a gondolatainkból? A szerelem elmúlik, ugye?"LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés