free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 szélsőségesen excentrikus ember

Borsa         Címkék: ember, kultúrtripp, lista 0 hozzászólás

Bizarr alak és bizarr alak között is van különbség: akadnak egészen hétköznapi és egészen szélsőséges excentrikus figurák is. Az alábbi öt utóbbiak közé tartozik.

Excentrikus emberekkel mindannyian találkozunk a mindennapi életben, de ők csak mindennapi excentrikusok. Az igazán meredek figurák valahol Grigorij Raszputyin szintjén kezdődnek – és ma is köztünk élnek. Az alábbiakban öt kortárs csodabogarat mutatunk be, akik között akad vasevő, gyíkember-hívő, és egy igazi Elvis is.

Matajosi Micuo

A japán politikus meg van győződve róla, hogy ő a keresztény Isten. Szokta is magát Az egyetlen Istennek, Matajosi Micuo Jézus Krisztusnak, rövidebben Matajosi Jézusnak hívatni, és megalapította a Gazdasági Világközösség Pártját is, amelynek a programja abból áll, hogy valamikor a közeljövőben ő személyesen levezényli az Utolsó Ítéletet. Ez azonban nem úgy fog megtörténni, ahogy azt mi most elképzeljük, hanem a jelenlegi politikai rendszer keretein belül, úgyhogy először is Japán miniszterelnökévé kell választani, aztán pedig az ENSZ főtitkárává – de akkor aztán lesz jó világ, mert az egész Földön uralkodó istenkirályként elintézi, hogy minden nemzet önfenntartóan gazdálkodjon, a korruptakat pedig tűzre veti.

David Icke

Az angol férfi népszerű sportriporter és a Zöld Párt szóvivője volt egészen 1990-ig. Ekkor azonban egy médium közölte vele, hogy valójában gyógyító, akinek küldetése van a Földön, ő pedig a következő évben a BBC egyik showműsorában ki is nyilatkoztatta, hogy egy istenség fia. A bejelentést később ugyan visszavonta, de a furcsaságok ezzel nem értek véget, közben ugyanis arra jutott, hogy a Földet titokban gyíkemberek irányítják, akik egy fasiszta világállam létrehozásán dolgoznak. Számtalan kötetben és temérdek előadásban kifejtett elmélete szerint ilyen álruhás gyíkember például George W. Bush, II. Erzsébet és a country-zenész, Kris Kristofferson is, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy vannak elemzői, akik szerint ez az egész hüllősdi csak egy szatirikus allegória.

Gilbert Nelles

A többieknél egyszerűbb, de még mindig nagyon nem egyszerű fazon, ugyanis szentül meg van győződve róla, hogy Elvis él, méghozzá őbenne, reinkarnáció útján – és ha mindez még nem volna elegendő, az újjászületés elmondása szerint úgy történt, hogy megcsapta egy UFO lézersugara. Emberünk természetesen úgy is öltözködik, mint (az első) Elvis, és hogy, hogy nem, énekes-dalszerzőként keresi a kenyerét (egyszer már fellépett Chubby Checkerrel!), de kacsingat a politika felé is: 2005-ben például elindult a Yukoni Liberális Párt elnöki posztjáért. Valamiért mondjuk nem választották meg, de ki tudja, mit hoz még a jövő – lehet például, hogy megint jön egy UFO, és újjászületik benne Napóleon is.

Nakamacu Josiro

Ő a világ legtermékenyebb feltalálója. Több mint 3200 szabadalom fűződik a nevéhez – ilyen például a vécéülőke-nyitó automata, az önvédelmi paróka, és az az autóban használható párna is, ami megakadályozza, hogy elaludjon a sofőr. Nemcsak az ötletek maguk érdekesek azonban, hanem az is, hogy hogyan születnek: Nakamacu szeret például víz alatt kreatívkodni, ugyanis az agy oxigénhiányos állapota neki állítólag segít a gondolkodásban, de van egy padlótól plafonig aranyból készült vécéje, és egy általa „függőlegesen mozgó szobának” titulált liftje is, ahol töprenghet. Hogy valami pozitívat is mondjunk róla, benne volt a keze a floppylemez feltalálásában – bár az valószínűleg nem igaz, hogy egyedül az ő nevéhez fűződik az adathordozó.

Michel Lotito

A négy éve elhunyt szórakoztatóművész Monsieur Mangetout, azaz Mindenevő Úr néven dolgozott, és nem is kamuzott: tényleg mindent megevett a fémtől a gumin át az üvegig. 1959 és 1997 között állítólag egy tonna vasat nyelt le, ebben benne volt több bicikli, bevásárlókosár és egy Cessna 150-es repülőgép is, amit két év alatt falt be. A holmikat apró darabokra vágva fogyasztotta, és ásványi olajjal, illetve vízzel kísérte le, gyomorpanaszai pedig csak nagyon ritkán voltak, sőt bármilyen meglepő, a halál is természetes okból érte. Mindezt állítólag annak köszönhette, hogy a gyomorfala a normálisnál kétszer vastagabb volt, és a gyomorsava is erőteljesebben dolgozott, mint az átlagemberé.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés