free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Veszélyeket rejt a Facebook újgenerációs levelezőszolgáltatása

Borsa         Címkék: facebook, internet, kultúrtripp, levelezés 0 hozzászólás

Egy biztonsági szoftverekkel foglalkozó vállalat szerint a Facebook levelezőszolgáltatása komoly veszélyeket rejt. Nagy lesz a kísértés.

Veszélyeket rejt a Facebook újgenerációs levelezőszolgáltatása - állítja a Sophos biztonsági szoftverekkel foglalkozó vállalat, amely szerint a közösségi portál a hagyományos levelezőplatformokhoz képest sokkal érzékenyebb a személyiséglopásokra.

A Facebook alapítója a hét elején jelentette be, hogy a világ legnépszerűbb közösségi oldalán minden felhasználó @facebook.com végződésű elektronikus levélcímet kap, és az újgenerációs levelező platform a hagyományos levelezőrendszerek, az azonnali üzenetküldő programok, valamint az SMS-küldő programok előnyeit fogja egyesíteni. "A felhasználóknak meg kell érteniük, hogy ezek az új lehetőségek a Facebook támadási felületét növelik, és egyre több csaló szeretné majd feltörni ezeket a fiókokat" - magyarázta Graham Cluley a Sophos képviselője. A szoftvercég korábban már figyelmeztetett arra, hogy drámaian emelkedett a közösségi oldalak ellen indított támadások száma. Éppen ezért az ilyen portálok felhasználóinak jobban kell készülnie a szervezett bűnözés lépéseire, ellenkező esetben az óvatlan netező könnyen az adathalászat, vagy más, interneten keresztüli csalás áldozatává válhat - hangsúlyozta Cluley.
 
Az újabb veszély abból ered, hogy más levelezőrendszerekkel ellentétben a Facebook üzenőfalára írt bejegyzések visszamenőleg archiválásra kerülnek, így az illetéktelen behatolók nemcsak a baráti körről, hanem az egyes tagok közötti személyes kommunikációról is értékes adatokhoz juthatnak. A Sophos azt javasolja, hogy a nehezen megfejthető gyakran cserélt jelszavak mellett a közösségi portálon engedélyezett alkalmazások körét is érdemes körültekintően megválasztani, illetve az internetezésre használt számítógépet a vírusoktól, kémprogramoktól naprakészen kell védeni.

A félmilliárd felhasználóval rendelkező oldal a hamarosan elérhető új levelező szolgáltatással újabb területen válhat vezetővé, mert a comScore piackutató szerint a Microsoft Hotmail rendszerét csak 361 millióan, a Yahoo Mailt 273 millióan, a Google Gmail rendszerét csupán 193 millióan használják világszerte.

(mti)LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés