free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Így viseljük a szakadt farmereket ízlésesen

Borsa         Címkék: divat, farmer, nadrág, tipp, trend 7 hozzászólás

A szakadt farmer már tavaly is divatos volt, ám idén még szakadtabb darabokkal találkozhatunk. Íme néhány tipp, hogy ne egy lecsúszott rocksztárra hasonlíts.

A szakadt farmer időről időre visszatér a kifutókra, leginkább akkor, amikor mindenki kidobta az összes ilyen darabját, és beszerezte a tuti sima fazonú modelleket. Ebben az évben nem így alakult, hiszen már tavaly is találkozhattunk kiszaggatott farmerokkal, de amelyek most jönnek, azok még brutálisabbak lesznek. Ahogy keresgéltük a megfelelő darabokat, szembesültünk vele, hogy itthon még nem lehet kapni a szűkszárú, agyontépett nadrágokat, ezért kicsit finomabb verziókkal voltunk kénytelenek dolgozni - de higgyétek el, csak idő kérdése, és nálunk is bedurvul ez a vonal.

Kényelmesen is szakadtan

A farmer az egyik legkényelmesebb ruhadarab, ezért ezt kihasználva, rögtön egy ilyen stílusú összeállítással kezdtünk. A sötétkék szakadt farmer ellensúlyozására több módszer is létezik, ebben az esetben vastag és feltűnő színű anyagokat társítottunk vele, amelyek enyhítenek a "csöves" stíluson. A rózsaszín kardigánt remekül kihangsúlyozza a farmer sötétsége, feszülős fazonja pedig egy kicsit nőiesebbé teszi az összképet, semmiképpen se válasszunk oversize darabokat hozzá.

Farmer: Replay, garbó: Esprit, kardigán: Sinéquanone, öv: Replay, ékszerek: Pilgrim, táska: Salamander, médium csizma: Salamander


Nézd meg a többi képet is!

Ami a kardigánt illeti, a vékony anyagú garbó ellenpontjaként jól mutat a vastag szemű, átkötős típus, amely a további lazaságért felelős, és elnyomja a szakadt részeket a nadrágon. A szaténszalag egy kis eleganciát visz az összeállításba, amit a nagyméretű, finoman kidolgozott ékszerek tovább erősítenek. A kiegészítőknél figyeljünk arra, hogy feltűnő, szépen kimunkált darabokat válasszunk, amik érvényesülni tudnak a szakadtság és nagy vastagságú anyagok mellett.A táskánk alapjaiban lehet kicsit fiúsabb darab, de azért tartalmazzon elég nőies elemet is, melyet ennél a darabnál a kis méret és a lakk betétek képviselnek. A hosszú, egyenes szárú nadrághoz mindenképpen magas sarkú lábbelit válasszunk, ha nem akarunk slamposak lenni. Ez a robosztusabb médium csizma (félúton van a bokacsizma és a hosszú szárú csizma között) a kényelmet és a fiús vonalat viszi tovább, melyet a körbefutó bőrbetétek enyhítenek.

A jó kislányos szakadtság

Az egyszerű farmerekhez társított egyik alap ruhadarab az ing, amely a szakadt modellek esetében sincs máshogy. A középkék farmerrel szerencsénk van, ugyanis nem kell túl világos és túl sötét színeket sem választanunk ahhoz, hogy ne nyomjuk el egyik ruhadarabnak sem a színét. A fehér ing jó alap arra, hogy kihozza a farmer és a rávett lila felső igazi színét, és mivel minden bemutatón a feltűrt ujjakkal találkozhatunk, ezért a legújabb trend jegyében mi is tegyük ezt, csak arra figyeljünk, hogy szépen igazítsuk el a különböző anyagrétegeket.

Farmer: Replay, ing: Mexx, lila felső: Mexx, táska: Sinéquanone, lila karkötő: Bijou Brigitte, bokacsizma: ReplayA fehér inghez remekül passzol ez a lila hosszú ujjú, ugyanis mindkettő mellrészénél rusztikus díszítés található, és olyannyira hasonlítanak, hogy azt is hihetnénk, hogy össze van varrva a két ruhadarab. Ha hosszabb a fazonja az ingnek, nyugodtan hagyjuk kitűrve a nadrágból, ezzel lazítjuk az ing merevségét. Az egyenes, hosszú szárú farmerhez itt is mindenképpen magas sarkú cipőt kell választanunk, ha azt akarjuk, hogy kiadja a fazonját, ez a tűsarkú bokacsizma pedig az elegánsabb vonalat képviseli.Hogy tovább ellensúlyozzuk a farmer szakadtságát, az alkalmi vonulat jegyében választhatunk borítéktáskát, amely nagyobb mérete miatt nem veszik el az összképben. Ékszereket csak akkor vegyünk, ha biztosak vagyunk benne, hogy tényleg szükség van rájuk, a magas állású ingnyak miatt a nyakláncot elhagytuk, helyette egy vastagabb lila karkötő mellett döntöttünk, ami elég robosztus ahhoz, hogy érvényesülni tudjon.

Laza elegancia

A kifutók és a sztárok igazi kedvence az újra divatba jött válltöméses zakó, amely nagyon jól illik a szakadt farmerokhoz. Választhatunk kicsit fiúsabb, military stílusút, Victoria Beckham-hez hasonlóan, de megmaradhatunk a hétköznapi modelleknél a laza elegancia kedvéért. A világos farmerhez kicsit halványabb árnyalatú ruhadarabokat választottunk, hogy meglegyen az összhang.

Farmer: Replay, zakó: Sinéquanone, póló: Springfield, táska: Furla, cipő: Buffalo, Salamander, ékszerek: Bijou BrigitteA fényes anyagú zakó alapvetően nagyon elegáns, csillogó anyaga és finom szabása miatt jól kiegészíti a szakadt farmert, azonban azért, hogy a lazán elegáns összkép megmaradjon, figyelni kell az egyensúlyokra, hogy az elegáns és a lezser ruhadarabok megfelelő arányban szerepeljenek. Mivel a zakó és a kiegészítők mind alkalmiak lesznek, ezért a pólónál nyugodtan választhatunk egy vicces feliratos vagy képes darabot. A halványrózsaszín, testszínű árnyalat elég világos ahhoz, hogy kiemelje a farmer és a zakó színét. A nadrág hosszúságát nyugodtan visszatűrhetjük, csakúgy, mint a zakók ujját, ezzel pedig megteremtjük köztük az összhangot.A fényes anyagú zakóhoz hasonló cipő dukál, a csillogó felületű tűsarkú jól érvényesül a matt farmer mellett. Az ékszereknél itt különösen figyelni kell, hogy érvényesülni tudjanak, ugyanis a sok csillogó felület már így is éppen eléggé magára vonzza a tekinteteket. A nagyméretű gömbös nyaklánc, hogy kellően látszódjon, nem lógattuk rá a pólóra, azonban a karkötőnél már könnyebb volt a helyzet, a feltűrt ujj miatt egy kisebb, de csillogó darab is kellően tudott hatni. A táskánál a fényes felület reflektál a csillogó anyagokra, de sötét tónusa csak a póló mintájával egyezik, ezáltal pedig könnyedén kiválik az összképből.

A helyszín biztosításért köszönet a Vam Design Centernek!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés