free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ha a ruhád fehér, a fehérneműd ne legyen az

Borsa         Címkék: divat, fehér, kirakat, tavasz 8 hozzászólás

Amikor fehéret viselünk, a ruhánk olyan mint egy üres vászon: színezhetjük, de hagyhatjuk önmagában érvényesülni. Csak rajtunk múlik, hogyan alakítjuk.

A fehér a szimbolikában a tisztaság, az ártatlanság jelképe, kissé gyakorlatiasabb megközelítésben pedig a gazdagságé és a magas rangé, ugyanis a középkorban csak a legvagyonosabb réteg engedhette meg magának, hogy olyan színű ruhát készíttessen, ami gyakorlatilag már egyetlen viselés után "tönkrement"; mosógépek híján már soha nem kaphatta vissza eredeti színét. Bizonyos veszélyek ma is fennállnak fehér viselésekor: könnyen koszolódik, visszaveri a fényt és arra, hogy mi történne, ha bőrig áznánk benne az utcán, már nem is merünk gondolni. Mégis, a fehér az egyik legelegánsabb, legneutrálisabb szín, ami szinte bármivel kombinálható és friss, nyárias megjelenést kölcsönöz viselőjének.

Először is mindenkinek meg kell győződnie arról, hogy egyáltalán jól áll-e neki a fehér. Bőrszínben általában a végletek, tehát a nagyon barna vagy nagyon világos bőr mutat jól mellette, elsősorban arra kell figyelni, hogy ne sápasszon és bőrünk ne tűnjön mellette betegesnek.Fehér ruhák vásárlása során a próbafülkében minden esetben ellenőrizzük le, hogy nem túlságosan áttetsző-e az anyag. Tartsuk fény alá, tegyük mögé a tenyerünket, és ha ki tudjuk venni az ujjaink színét vagy sziluettjét, akkor valószínűleg a természetes fényben is megmutat majd mindent, ami a ruha alatta van. Ezzel pedig el is érkeztünk oda, ami talán a legfontosabb szempont egy fehér ruha viselésénél: a fehérnemű. A tévhitekkel ellentétben nem a fehér bugyi és melltartó a jó választás, hanem a testszínű - lehetőség szerint minél közelebb a saját bőrtónusunkhoz -, ami mentes mindenféle hímzéstől, kidudorodó varrástól vagy díszítéstől.

A fehér a nyár színe - egyben a szabadság metaforája - ezért hordjunk szellős, lágy esésű darabokat; ruhánk ne tapadjon szűken a testünkre, mert az minden apró párnácskát megmutat és esetleg túl szexis kisugárzást kelthet, amit csak olyan nők engedhetnek meg maguknak, akiknek nincsenek meg a domborulataik, amivel kitölthetnék azt.Egy fehér monokróm szettben a színek és minták elhagyásával a hangsúly a sziluettre és a textúrákra tevődik. Egy öltözéken belül többféle anyagot kombinálhatunk, kötöttet a selyemmel, fényeset a mattal; alkalmazzuk azt az általános szabályt, hogy a testrészeinket, melyeket hangsúlyozni szeretnénk, fényes felületű anyaggal emelünk ki, amit a problémásabb részeken mattabb, fényelnyelőbb textúrákkal párosítunk. Így például egy vékony felsőtestű, kissé vastagabb csípőjű nőnek jó választás lehet egy selyemszatén blúz vászonnadrággal. Emellett természetesen a fehérnek is vannak árnyalatai, hasonlóan az előző gondolatmenethez, a világosabb a kiemelendő, a sötétebb a takarandó részekre kerüljön.

Egy szimpla fehér ruha legnagyobb előnye, hogy kiegészítőkkel gyakorlatilag olyanná alakíthatjuk, amilyenné akarjuk, eltérő kiegészítők eltérő stílust kölcsönöznek neki: romantikussá tehetjük gyöngyökkel, masnikkal, cukorka-színű kiegészítőkkel, a fából készült nyakláncok vagy karkötők etnikus ízt kölcsönöznek neki, míg élénk színű cipővel és táskával egészen modern, trendi hatást érhetünk el.Ezekkel a kiegészítőkkel ki is emelhetünk részleteket: a karcsú derekat egy szép övvel, a dekoltázst egy szép nyaklánccal, a bokát egy színes cipővel hangsúlyozhatjuk, a fehér "háttér" előtt ezek szinte kiugranak. Nappali viseletünkből is könnyen estit varázsolhatunk az ékszerek és kiegészítők lecserélésével, mattabb felületű darabokat inkább napközben, míg fényesebbeket este viseljünk. Arra azonban ügyeljünk, hogy egy teljesen fehér szett üzleti környezetben kissé túl fesztelennek, nyáriasnak hathat, nem kelti komoly üzletasszony benyomását, kivéve ha kifogástalanul szabott, minden díszítéstől mentes kosztümről van szó.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés