free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Fehércsoki pohárkrém vörösboros eperrel

Ízbolygó         Címkék: desszert, eper, fehércsoki, pohárkrém, recept 7 hozzászólás

A fehércsoki pohárkrém vörösboros eperrel egy elegáns desszert, amit nem tart sokáig összeállítani, és fergeteges ízekkel ajándékozza meg azt, aki megkóstolja!

A pohárkrém mint desszert, lehetőségek tárházát nyitja meg a kísérletező kedvű konyhatündérek, illetve az újdonságokra fogékony haspókok előtt. Mert tehetünk pohárba krémeket, gyümölcsöket, kekszdarával feldobva, de játszhatunk a textúrákkal, hőfokokkal is. Kanalazhatunk bele fagylaltot feldobva egy kis gyümölcssziruppal, de egyszemélyes adagnyi tiramisút is tálalhatunk pohárban, ami valljuk be, sokkal elegánsabb, mint egy nagy tálból meregetni ki.

Az infuzionálásról pár gondolat: az infuzionálás valamilyen íz folyadékba történő átmentését, átvitelét jelenti. Általában tejes vagy tejszínes alapot "illatosítanak" be ilyen módon fűszernövényekkel, teákkal. Jelen esetben bazsalikomot használtam az infuzionáláshoz, mivel a bazsalikom nem csak a paradicsom és a mozzarella párja lehet, hanem szuper például eperrel összekeverve salátadresszingnek is.

Hozzávalók

2,5 dl tejszín
20 dkg fehér csokoládé
6 levél bazsalikom
25 dkg eper
2 dl vörösbor
kevés cukor
kevés rózsabors

A tejszínt felmelegítem (nem forrjon!) és beleáztatom az előzőleg megmosott bazsalikom leveleket. Amikor már kézmelegre hűlt a tejszín, a fűszernövényt kidobom belőle, majd visszamelegítem forráspontig a tejszínt, és félrehúzom a lángról, és belekeverem a fehér csokit, majd felolvasztom benne. Ha felolvadt a csoki, elektromos habverővel felhabosítom. Ha nagyjából kihűlt a habos krém, poharakba töltöm, és hűtőbe teszem.



A vörösbort annyi cukorral, hogy kellemesen édes legyen, kiforralom. Ezt azt jelenti, hogy addig forralom, amíg a vörösbor alkoholtartalma el nem párolog, illetve a cukorral szirupszerű elegyet nem alkot. Ez nagyjából 10 perc. Az epret apróra vágom, és a forró boros szirupba keverem, de az eperrel már nem forralom!

Tálaláskor a pohárkrém tetejére adagolom a langyos vagy meleg epres öntetet.



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés