free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 dolog, amitől félnek a férfiak

Borsa         Címkék: férf, hímtag, kopasz, urológia 3 hozzászólás

Nyilatkoztak, és nem nagyon hazudtolták meg magukat. Többnyire legnemesebb testrészük és a büszkeségük miatt aggódnak.

A férfiak természetesen semmitől nem félnek. Papíron. Amúgy viszont nyilván még a legrettenthetetlenebb is tart valamitől, úgyhogy gründoltunk egy kisebb és persze – jaj, de utáljuk ezt, de írjuk le a rend kedvéért – nem reprezentatív felmérést arról, hogy mégis mitől tud rettegni az, akinek hivatalból nem szabad semmitől rettegni. Vicces vagy sem (mi sem tudjuk eldönteni), a válaszokból az derült ki, hogy a férfiaknak tényleg szinte mindig egyetlen testrészükön jár az eszük.

Impotencia

Az ultimatív férfifélelem, egyes válaszadóink egyenesen filozófiai magasságokba emelkedve ecsetelgették, hogy tulajdonképpen semmi más speciálisan férfiakra szabott félelem nem létezik. Ha jobban meggondoljuk, van is benne igazság: a lista minden további elemének van női megfelelője, ennek viszont nincs, sőt még olyan se nagyon, amit jogosan párhuzamba lehetne állítani vele. A teljesítőképesség csökkenése vagy teljes elvesztése eleve rázós terep minden férfinak, hiszen a „megmutatni” alapelv az életükben, de mindenféle képesség közül ez az, aminek a hiánya a legsúlyosabb és a leginkább pótolhatatlan. Bevallani nem lehet, de eltitkolni sem, és mivel még a „kis kék tabletta” is sokak számára vicces, abba belegondolni is rossz, hogy milyen annak a megítélése, aki rászorul (vagy pláne még a segítségével sem jut sokra).

Felszarvazás

Természetesen mindenkit meg lehet csalni, de a megcsalt férfi egész más kategória, mint a megcsalt nő. Utóbbi áldozat, előbbi balek, ahogy a szakkifejezés is mondja: felszarvazták, hülyét csináltak belőle. És ha nem így van, ő akkor is így érzi. Ezzel meg persze hülyét csinál magából, de ebbe már ne menjünk bele. Az önérzet lényegében ugyanúgy (ha rosszmájúak akarunk lenni: ugyanott) sérül, mint a fenti pontban, sőt akár még átfedés is lehet a kettő között, hiszen úgyis mindenki a potenciát fogja okolni a kudarcért (főleg maga a megcsalt férfi). Tudjuk, a nő nem egy tárgy, de az így is egy közkeletű szófordulat, hogy „megszerzi magának” a nőt a férfi – amit pedig egy férfi megszerez magának, azt meg is kell tudnia tartani, különben nem méltó rá. És férfinak sem méltó.

Minden, ami urológia

Vagy köze van hozzá. A két legtöbbet emlegetett dolog a katéter és a prosztatavizsgálat volt, és tényleg csak azért nem szedtük külön pontba őket, mert az már sok lett volna a jóból – meg azért, mert így feleannyit kell csak írni arról, amire gondolni is rossz. Hogy a kettő közül melyik a rosszabb, azon volt egy kis vita, egyesek a prosztatavizsgálatot nem tartották annyira rémisztőnek, de ezen itt mi már nem fogunk összeveszni magunkkal. Részletekbe pedig tényleg nem bocsátkoznánk, mert egyrészt nem sokban különbözik az egész a nőgyógyászati tortúráktól, másrészt meg túl profánok sem szeretnénk lenni. Épp eléggé, hogy az élet az.

Kopaszodás

Amíg el nem kezdődik, jókat röhög rajta az ember, vagy egyszerűen nem érti, mi ez a nagy hűhó körülötte. Aztán eljön a nap, amikor a fésű hátrasimítja a hajat, és egy fél milliméterrel hátrébb kezdődik a szőr, mint legutóbb, és akkor hirtelen már sem viccesnek, sem méltóságteljesnek nem tűnik a kopaszság. Sokszor egyébként még ott sincs az a fél milliméter, de már elkezdődik a pánik: „Látod? Kopaszodom!… Nem-e? Dehogynem, ÉN látom!… Persze, most nyugtatsz, hogy kopjak már le végre, aztán a hátam mögött lesajnálsz te is!”, stb. Hogy miért is olyan súlyos probléma ez, azt megfogalmazni még férfiként sem könnyű. Lehetne mondani, hogy az öregedés jele, az meg nyilvánvalóan ijesztő, de hát van, aki már húszévesen tar lesz, akkor meg csak nem érzi még magát vénnek. Biztos a Sámson-történet kollektív tudatalattiban továbbélő lenyomatai törnek a felszínre, vagy ilyesmi, de erről beszéljen 10 000 forintos óradíjért az, aki ért hozzá, mi meg inkább maradjunk annyiban, hogy pocsék és fenyegető dolog a kopaszodás.

Nincstelenség

Kicsit magunkat ismételjük (a Hímtag rovatban lehetett mostanában ilyesmiről olvasni), de hát ez van, tényleg nagy félelme ez is a férfiaknak. Naná, hiszen a maszkulin jellegnek ebben a világban a dagadó férfiasságon és a dagadó izmokon kívül mi más is lehetne a szimbóluma, sőt záloga, ha nem a dagadó pénztárca? Ha tele az erszény, azzal a többi férfinak is oda lehet vágni, másrészt meg a mesékben ugyan van szép tiszta szerelem a templom egerei között is, de a valóságban egy nő mindig pénzbe kerül. Vagy legalábbis ezt gondolják a férfiak. A végeredmény szempontjából mindegy is: a lényeg az, hogy komoly rettegésre ad okot a bugyelláris kiürülésének esélye.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés