free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Újrahasznosítás Frankeinstein stílusban, Fenditől

Borsa         Címkék: dizájner, fendi, lakberendezés, tárgy, újrahasznosítás 0 hozzászólás

Egy olasz dizájner, Fendi, régi áruházakból, a szemétből és afrikai piacokról szedte össze a kollekciója alapanyagait. De ki akar villamosszéket a lakásba?

Az újrahasznosítási trend előnye, hogy azok a dizájnerek is elkészíthetik saját kollekcióikat, akiknek nem telik drága anyagokra. Kellő kreativitással egy lomtalanításkor, bolhapiacokról vagy az utcáról is össze lehet gyűjteni a szükséges dolgokat.

Így tett Ilaria Venturini Fendi is, akinek táskái, ékszerei és lakberendezési tárgyai az április 14-19. között megrendezett milánói International Furniture Fair keretében voltak láthatók. A Carmina Campus nevű projekt az olasz dizájner első olyan kollekciója, amelyhez kizárólag újrahasznosított anyagokat és olyan tárgyakat használt, amelyek egyébként valószínűleg a szemétben végeznék (vagy végezték).

www.dazeddigital.com

A valóban használható tárgyak általában spontán ötletek alapján születnek. A dizájner kiemeli őket az eredeti kontextusukból, új "életet" és rendeltetést ad nekik. A faliórákat tartalmazó és a közlekedési táblából készült asztal, a falilámpává alakított fényszóró, az utcanévtáblás pad mellett bőrfoteleket utánzó, szemeteszsákból készült ülőalkalmatosságok is bekerültek a kollekcióba. Fendi saját maga is Frankeinstein laboratóriumához hasonlította a próbababák testrészeiből készített tárgyak által teremtett hangulatot. A bizarr babákra, amelyek kézfejéből lámpákat kreált, egyébként egy régi áruházban és egy etiópiai piacon talált rá. A legdrámaibb darab egy villamosszékre emlékeztető tárgy, amely Fendi szerint fontos üzenetet közvetít: arra figyelmezteti a látogatókat, hogy sürgősen változtassanak az életmódjukon.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés