free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szeret a férfi makacs lenni

HT2         Címkék: férfi, hímtag, makacsság, mártírkodás, viselkedés 5 hozzászólás

A férfiak makacsok és hajlamosak a mártírkodásra. Ezt ugyan elismerik, de mivel makacsok és hajlamosak a mártírkodásra, kétségük sincs, hogy ez így van rendjén.

Van az a vicc, hogy az agresszív kismalac beleesik a gödörbe, de szerencséjére arra jár a jó tündér, és leszól neki: "Mindjárt leadok egy létrát", mire ő meg visszakiabál, hogy "Nem várok!" Szimpatikus kis humorbonbon, és mivel jól példázza, hogy milyen nehéz kiesni a szerepünkből, kapcsolódik is ide, lévén hogy a titokban Kísérletek a tudathasadás mesterséges előidézése címmel futó sorozatban ezúttal ismét megpróbálom elhagyni a testem, és valami olyanról magyarázok, ami alapvető létfunkcióm, tulajdonságom vagy jellemhibám - jelesül a makacsságról és az ezzel önvizsgálatom eredményeként szoros összefüggést mutató férfiúi mártírkodásról.

Meg sem próbálnék vitába szállni vele, hogy tényekről beszélünk, sőt azt is meg merem kockáztatni, hogy általános férfitulajdonságokról van szó, amik kisebb vagy nagyobb mértékben, de mindenkit érintenek, akinek van Y kromoszómája. Élettani, pszichológiai vonzatokat taglalni továbbra sem tisztem, kizárólag arról tudok és arról is kell beszélnem, hogy milyen ezt megélni, erre pedig sajnos csak azt tudom mondani, hogy egyáltalán nem rossz. Elviselni biztos az (bár erre még majd kitérünk), de egyébiránt csak azt tudom mondani, hogy majdhogynem természetes kötelességemnek érzem, hogy ha valamit kitaláltam, akkor onnantól kössem az ebet a karóhoz, kiváltképpen abban az esetben, hogyha kiderül, hogy amúgy egyáltalán nincs igazam. Mert hát ugye dehogy nincs.Komolyabbra fordítva a szót, nem arról van itt szó, hogy ne látná be az ember (a férfiember, hö), hogy tévedett, de hogy el is ismerje, az csak a legvégső esetben lehetséges, és akkor is csak ímmel-ámmal, elmismásolva, vagy b verzióként valami drámai beismerés formájában, mert persze az is remek öncéllá tud válni. A lényeg az, hogy a Tartás, az szent és sérthetetlen, az eszköz szentségteleníti a célt is, de nincs az az isten, hogy a büszkeségében sértse bármi vagy bárki is az embert - főleg nem saját maga, mert amit bevállaltam, azért igenis felelősséget vállalok, még akkor is, ha eleve rosszul mértem fel a helyzetet, bénán állítottam fel magamnak a játékszabályokat, és hülyén intéztem a dolgokat. Valhalla vagy halál, ahogyan azt egy lángoló tekintetű ismerősöm szokta mondogatni. (Mondom, nem egyedül vagyok így ezzel, bár én ilyeneket nem szoktam mondani.)

És igen, sajnos vagy talán nem is sajnos, azt is el kell ismerni, hogy mindezért ösztönszerűen képes vagyok sajnáltatni is magamat, miközben persze baromira nem szeretném sajnáltatni magamat, mert épp az a sztori lényege, hogy bármi áron is milyen fene kitartó vagyok, rőt a szakállam, balta a kezemben. Vagy az, hogy legalább nekem úgy tűnjön, ez a helyzet. Néha persze beismeri magának az ember, hogy mérhetetlen ostobaságokat követett el, egyszerűbb lett volna hallgatni a másikra, de hogy ennek bármiféle hosszú távú hatása is lenne a - milyen szép, görögszobros kifejezés ez amúgy - férfiúi magatartásra, az nemhogy kétséges, de kizárt. Alapjaiban kérdőjelezné meg ugyanis a Jellemet.Látszólag nyilván nem vagyok teljesen körültekintő és píszí, elvégre a mindennapi élet valamennyire mindig rácáfol az elvekre, de hát pont az a lényeg, hogy ez nem számít, mert az elvek annál inkább elvek, minél többször teszik őket próbára a történések, és hülye, aki meghátrál. A makacsság önérték, a vele járó mártíromságban meg valahol az van benne, hogy van a makacsságnak jutalma még akkor is, ha úgy egyébként az elvektől megfosztott pőre események azt mutatják, hogy semmi értelme nem volt az egésznek. Megjegyzem, sokszor egyáltalán nem úgy tűnik, hogy ezt a nők bánnák vagy zavarná őket a dolog, mert mártír csak abból lesz, akiből azt csinálnak vagy hagyják azzá válni. A reakciókból ítélve bizonyos fokig még, azt hiszem, imponáló is tud lenni a "fejjel a falnak" mentalitás - vagy legalábbis azt hiszem én, önámító makacs fafejűségemben, és ebből senki nem fog kigyógyítani. Ó, milyen kegyetlen az élet.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés