free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 bugyihúzogató férfi énekhang

Borsa         Címkék: énekes, férfi, kultúrtrip, lista 14 hozzászólás

Összeállításunkban a dörmögőtől a sustorgóig mindenféle vonzó férfihang akad, de nem a legismertebb neveket kerestük. Van alternatívánk Nick Cave-re és Elvisre is.

Számtalan férfi énekhangra lehet azt mondani, hogy izgalmas, sőt izgató. Mi most hozunk is öt példát, de nem az unásig ismert figurákat citáljuk, hanem olyanokat, akik esetleg még meglepetést is okozhatnak. Van alternatívánk Nick Cave-re, Elvisre és mindenki másra is, aki tud valamit.

Reszelős-viszkis: Mark Lanegan

Noha istenigazából sosem lett híres, Mark Lanegan egész karrierjét a mainstream peremén tölti: Kurt Cobain farkát csóválva rohant gitározni és vokálozni az első szólóalbumára, aztán a Queens of the Stone Age-nek is volt vendégénekese, továbbá duettezik Isobel Campbellel (ezt teszi itt a videóban is), és szerepel a Soulsavers lemezein.A szakma rajongása egyáltalán nem meglepő: morgó-dörmögő orgánuma egyfelől maga a megtestesült macsóság, ugyanakkor ha kell, kihallatszik belőle introvertált jelleme is, úgyhogy az összhatás egészen különleges módon egyszerre fickós és romantikus, nyegle és melankolikus, meg minden, amit csak kívánni lehet.

Igazi fekete: John Legend

Jobb helyeken világsztár, felénk inkább amolyan ínyencfalat ez a 32 éves énekes, aki az egész nyervogó rnb-mezőnyt megeszi reggelire, a James Blunt-kaliberű nyálgépeket pedig legfeljebb fogpiszkálónak használja.Hogy technikailag ott van a legnagyobbak között, az egy dolog (tényleg úgy csűr, csavar, hajlít, ahogy a kedve tartja), de még arra is van ideje, hogy normális, tartalmas dalokat írjon és dolgozzon fel, és miközben az oktávok közt jön-megy, arról sem feledkezik meg, hogy nem akrobatamutatványt kell prezentálnia, hanem az a feladata, hogy valamiféle érzelmeket közvetítsen.

Ábrándos-érzelmes: Jeremy Greenspan

Noha a viszkivel gargarizált torkokhoz és a sok oktávos soul-orgánumokhoz képest kimondottan kisfiús, bőven belefér az összeállításba a szentimentális elektropopot játszó Junior Boys énekesének sustorogva túlcsorduló hangja is. Sőt talán éppen azért fér bele, mert olyan kisfiús.Mindegy is: az a lényeg, hogy Greenspan teljesen egyedi módon énekel, és minden második csaj azt mondja a stílusára, hogy szexi, közben pedig még a férfiak is bírják. Persze hogy is ne bírnák: ez itt még véletlenül sem szappaopera-romantika.

Minden szinten rakenroll: Sivert Höyem

A norvég Madrugada zenéjében Nick Cave-től az R.E.M.-ig nagyon sok mindenki visszaköszönt. Ugyanez elmondható az énekes, Sivert Høyem hangjáról is: ha kellett, siratót énekelt, ha kellett, búgó hangon duruzsolt, vagy ördögien kántált, esetleg rikácsolt, netán szavalt, és eljátszott a szívtiprótól a szeretőig, a kabriótulajdonostól a sarokban kesergő szerencsétlenig mindent és mindenkit.A zenekar a gitáros, Robert Burås halála miatt sajnos már feloszlott, de Høyem szólóban folytatja, és ezért csak hálás lehet neki minden rajongója, plusz azok is, akik csak ezután fogják megismerni.

Klasszikus szívtiprók: The Baseballs

Zárásul csalunk: következzen rögtön három hang egyszerre. A Baseballs egy német énektrió, amely kortárs (és kicsit régebbi) slágerek rockabilly-feldolgozásait játssza, tagjai pedig ennek megfelelően benyalt hajú, jóképű gyerekek, akiknek arra lett kitalálva a hangja (is), hogy permanens sikongatást váltson ki minden arra hajlamos nőszemélyből.Igazából semmi különleges nincs ebben az egész bandában, akár az ötletet, akár az arcokat, akár a hangjukat nézzük, de részben valószínűleg éppen ettől a hétköznapiságtól olyan dögös az egész.
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés