free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 dolog, amit a férfi sosem bízna a nőre

Brabham         Címkék: feladat, férfi, , púder 11 hozzászólás

A múltkor kibeszéltük, mi az, amit jobb, ha nem bíznak a férfiakra a nők. Most pedig megnézzük, mit mond ez ügyben a másik fél.

Round 2, ahogy azt a kilencvenes évek méltán népszerű verekedős videójátékaiban volt szokás mondani. Na de félre a tréfával: nem visszavágás ez a múltkori listára, ami arról szólt, hogy mit ne bízzon a nő a férfira, csak az érem másik oldala. És ennél jobban nem is szeretnénk megmagyarázni a dolgot.

Autóvezetés

Ezt nyilván várta is mindenki. A legtipikusabb férfisztereotípia, hogy a nők nem tudnak jól vezetni, de olyannyira, hogy nem egy nő is elhiszi, sőt állítólag önbeteljesítő jóslatként is működik. Megvan persze a témának a maga ellenzéke, amiben nyilván találhatóak férfiak is, mint ahogy vannak tényleg jól vezető csajok is – de ettől még mélyen azért ott dolgozik a meggyőződés, hogy a volán igenis csak a férfiak kezében van jó helyen. Ami azt illeti, olyan szempontból ez igaz is, hogy ha át kell ülniük az anyósülésre, hát az ég irgalmazzon a nőnek, akinek hallgatnia kell a folyamatos méltatlankodást és okoskodást. Komolyra fordítva a szót: abban valószínűleg van valami, hogy az általánosan agresszívabb férfi vezetési stílussal az általánosan óvatosabb, megfontoltabb női vezetési stílus nem kompatibilis, csak hát ez ugye fordítva is igaz, és nem azt jelenti, hogy a nők rosszabbul vezetnek.

Tájékozódás

Maradva még az anyósülésnél: a mitfahrerkedés sem az a tevékenység, amit szívesen ruháznak át a férfiak, és ez úgy általában kiterjeszthető minden olyan esetre, amikor térképet kell használni, legyen szó akár biciklitúráról, akár városnézésről. A magyarázat egyszerű: "ha a nő tájékozódik, akkor úgyis eltévedünk". Ha jól emlékszünk, ezt amúgy anno alá is támasztották a brit tudósok azzal egyetemben, hogy a férfiaknak meg rosszabb a szaglásuk – de szerencsére annyira nem is nagy probléma, ha tényleg így van, mert amennyire a pasikat nem érdeklik többnyire az illatok, annyira nem bánják általában a csajok sem, ha nem nekik kell navigálniuk. A férfi parfümőrök és női tájfutók pedig nyilván jókat röhögnek az egészen.

Időbeosztás

Ahogy a költő mondja: "Míg anyu öltözik, az apu ideges". Noha nem a magyar líra egyik kiemelkedő darabjáról beszélünk, létfilozófiailag legalább olyan mélyen szántó ez is, mint az Esti kérdés, mert az azért tényleg nem ritka jelenet, hogy a nő hetedszer mondja el a sminktükör előtt bíbelődve, hogy "még öt perc", a férfi meg a háttérben a haját tépve toporzékol. És az is elég gyakori, hogy a férfi ott vár valahol, a nő meg nincs sehol. És így tovább. Szóval a nő csak ne ossza be az időt. Éppen elég nagy feladat nélküle is beosztani úgy, hogy aztán a miatta történő késésekkel együtt ne legyen teljes a káosz.

Műszaki brillírozás

És ezalatt most egyetlen szeg beverését ugyanúgy kell érteni, mint egy komplett lakás felújítását. Az férfidolog. Lehet a nőnek akár egy köteg bizonyítványa is róla, hogy asztalos, szobafestő-mázoló, elektroműszerész és még ki tudja micsoda, sőt lehet akár ő a világ legjobb szakembere is, olyan nincs, hogy majd pont ilyesmit pont egy nő fog pont egy férfi helyett megcsinálni. Az nemes egyszerűséggel megalázó, és ebből a szempontból még az sem számít, hogy a férfi mivolttal nem jár együtt automatikusan a mindezekben a tevékenységekben való tökéletes jártasság. Akkor inkább essen le az összes vakolat a falról, de azt a nyomorult szeget akkor is hadd verje be a férfi, és kész.

Érdekképviselet

Lásd mint eggyel fentebb. Ha valahol valaminek az érdekében fel kell lépni, akkor egy férfi általában nem szívesen szorul háttérbe, pláne nem egy nővel szemben, mert az egyfajta kasztráció. Ne menjünk vissza egészen odáig, hogy a férfi a vadász, de hát alapvetően erről van szó: egy hím általában szeret erősnek tűnni, és ha ennek a lehetőségétől megfosztják, az meglehetősen frusztrálóan tud hatni rá, úgyhogy minden alkalmat megragad, hogy ilyen helyzetekben ő legyen elöl. Ja, hogy a múltkor arra jutottunk, hogy az ilyesmit – jobb a békesség alapon – a nők sem szívesen bízzák a férfiakra? Hát ez bizony pech. Sőt akár nevezhetjük az ember tragédiájának is. De legalább megérdemeljük egymást. Szelávi…LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés