free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A férfinak is lehetnek gátlásai, csak merjen beszélni is róluk

Borsa         Címkék: gátlás, púder, szex, szexuálisaktus 1 hozzászólás

Ha nem is túl gyakran, de megesik, hogy az első szexuális együttlétet a férfi késlelteti. Az okok számosak, az őszinteség viszont kifizetődő.

Mivel a legtöbb esetben alapértelmezettnek vesszük, hogy a férfi nehezebben parancsolja vigyázzállásba a vágyait, szeretjük a nő hatáskörébe utalni az első csók/együttlét stb. időzítését, hovatovább úgy véljük, a saját bizonyítványunkba is részben attól függően kerül majd dicséretes osztályzat, ha pont a megfelelő időben sikerül beadni a derekunkat. Se könnyűvérű kapcarongynak, se régimódi erkölcscsősznek ne tűnjön az ember. Megesik azonban, hogy a mi szexuális érdeklődésünk bizonyul hevesebbnek, és már tálcán adnánk oda magunkat, amikor a hím még a vacsorameghívást is csak pirulva meri pedzegetni – a testi kontaktushoz pedig a legvadítóbb női praktikákkal sem kerülünk közelebb.  

Tisztázatlan szerepcsere

A személyes bosszúságokon és kudarcélményen kívül önnön nőiességünk is megbillen ilyenkor: vajon nem vagyunk elég kívánatosak?, rosszul mér fel a partner, és úgy véli, visszautasítanánk?, lehet, hogy csak barátkozni akar?, szűz még?, várna a nászéjig? – aztán ennél vadabb fantáziák is befészkelik magukat az agy valamelyik sarkába, egy-kettőből pedig szinte a rögeszme lesz. Ideig-óráig vigasztal a gondolat, hogy biztosan úriemberrel akadtunk össze, aki ekképp szeretné tolmácsolni a szándékai komolyságát, na de amikor az ötödik randevú után sem jutunk el egy érintésig sem, ott megalapozott lehet a gyanú, hogy valami nem stimmel. De mégis mi lehet a gond?A fentebb felsoroltakon kívül makacsabb belső sorompók, gátlások, rossz tapasztalat – mégsem indíthatunk egy egyelőre nem is létező szerelmi viszonyt rögtön párterápiával. Így az alattomos gondolatainkat háttérbe szorítva inkább magunk igyekszünk kézbe venni a dolgot, ha másért nem, legalább hogy a végére járjunk, mire föl a szexuális közöny a jelentékeny számú randevú ellenére.

Az első visszautasításokban (avagy az akció hiányában) még könnyen kihívást szimatolunk, és mivel érezhetően mi vagyunk tüzesebbek, nem pedig az ultra szemérmes partner, akár szórakoztató is lehet a tabudöntögető „rossz kislány” bőrébe bújni. „Néhány hétig tényleg nagyon izgalmas volt, hogy mindig én voltam a kezdeményező, de kezdtem benne rekedni a csábító szerepében, holott annyira magam alatt voltam, hogy pont arra lett volna szükségem, hogy engem csábítsanak el. Ehelyett én udvaroltam, célozgattam örökké, és ciki vagy sem, két hónap után úgy kellett szinte megerőszakolnom a fiút, akiről kiderült, az előző partnerét meg a szakítást nem sikerült még kihevernie – konkrétan úgy érezte, mintha megcsalta volna az exét –, illetve hogy szerinte nem is volt még itt ennek az ideje, és nem tud nagyon mit kezdeni a vérmérsékletemmel. Na, itt volt elég” – meséli 32 éves nőismerősünk, aki váltig állítja, nem az ő türelmetlenségén múlt a viszony, de hisz abban, hogy két felnőtt ember kapcsolatát előbb vagy utóbb ekképp is meg kell pecsételni, méghozzá közös akaratból. Ha ennek akadálya van, azt pedig kifizetődőbb időben jelezni.

Lapítás helyett egyenes beszéd

Való igaz, hogy a randevúk számával egyenes arányban – már ha kölcsönös a szimpátia – a felelősség is hízik. Szó nincs kötelező szexről vagy hamari bujálkodásról, de ha egy kapcsolat hajnala mellőzi a testiséget vagy valamiféle gyengéd érintkezést, ott joggal kérdőjeleződik meg az érzelmek és vágyak hőfoka. A félreértéseket elkerülendő meggyónni valóban célravezetőbb a panaszokat, mint elijeszteni a másikat, aki az esetek nagy százalékában valószínűleg úgyis rosszabbra fog gondolni, mint ami a kényszerű szexuális stoptáblák mögött húzódik.Túlsúlyos férfiismerősünk saját bevallása szerint nem jó belépő egy kapcsolatba, ha az ember a saját gátlásosságáról tart nagyelőadást – annál is inkább, mivel ez hagyományosan női „privilégium” –, továbbá „időbe telik, míg az ember feldolgozza, hogy valaki húsz kiló plusszal is kívánatosnak tartja”. Beismeri ugyanakkor, hogy legalább két komolynak induló viszony csúszott már el a sokáig késleltetett szex miatt (ami végül lett, azt a gátlásoldó alkoholmámor tette felejthetővé), amit ideig-óráig kompenzál az intellektus és a gáláns attitűd, de nem helyettesíti egy induló kapcsolat szexuális felfedező körútjait. „Szerencsére előbb találtam olyan nőt, aki átlátott a szitán, és mindenestül kellek neki, mint hogy lefogytam volna” – meséli nevetve oltár elé készülő informátorunk.

Senkinek sem kellemes, ha a férfit úgy kell erőnek erejével ágyba tuszkolni, az alsónadrágot pedig leimádkozni a testéről (szigorúan koromsötét kisszobában), hogy aztán az ember mint valami megrontó tündököljön az amúgy kelletlen (bátortalan/tapasztalatlan/gátlásos stb.) hím mellett. Ez – figyelem, újabb hamis legenda! – nem glória a nőnek sem. Az már sokkal inkább, ha valami megejtő bizalmas borozgatás közepette kibuknak ezek a mély bánatok, és miheztartás végett tisztázódnak a testi egyesülés előtt magasodó akadályok. Az őszinteség vonzóbb, mint a sumák munka, a férfiúi kitárulkozásban meg amúgy is van valami izgató. Ezt tessék szem előtt tartani.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés