free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ha a férfi lakása beszélni tudna

HT2         Címkék: férfi, hímtag, lakás, párkapcsolat 5 hozzászólás

A férfiak és a lakberendezés viharos viszonyáról már volt szó. Most arról lesz, hogyan árulkodik egy férfi magánéletéről az otthona.

„Mik ezek a zöldségek az ablakodban? Illatosító, folyékony szappan, kádkilépő? Te, mi az ott, csak nem egy macska? Várjál, neked csajod van” – nyilván sarkítok egy kicsit, de nem egy, ehhez hasonló beszélgetés zajlott már le a barátaim meg köztem. Ahogy a múlt héten írtam egy másik téma kapcsán, egy férfi otthona mindig hű tükre annak, hogy milyen az illető magánélete, és nem is késlekednék az akkor beígért kis dolgozatommal, amely ezt a témakört járja körbe. Az egyszerűség kedvéért vegyünk egy magányos átlagférfit, költöztessük be egy lakásba, adjunk hozzá egy nőt, cuccoltassuk őket össze, majd generáljunk szakítást, és nézzük, hogyan alakul közben a lakás állapota.

1.    A legénylakás

Eleinte jellemzően üres, főleg ha albérlet. Később aztán megtöltik az üres üvegek, a műanyag kajás dobozok és a pormacskák, de hogy otthonosabb nem lesz, az fix. Persze nem mindenki trehány disznó – ha emberünk egy kicsit jobb természetű, honolhat az otthonában tökéletes rend is, melegségről azonban ebben az esetben se valószínű, hogy beszélhetünk, csak sivár tisztaságról, mert az igazi személyesség úgyis hiányozni fog a falak közül. Sőt még tovább megyek: ruházzuk fel a tesztszemélyt némi jó ízléssel, és kapjon egy vastag lakberendezői vénát is, meg némi pénzt – a maximum, amit ki fog hozni a dologból, az egy dizájner yuppie-lakás.Ezt persze már lehet szépnek és kívánatosnak nevezni, de nézzünk be mondjuk a konyhaszekrényekbe (ketchup, mustár, viszonlátás), kukkantsunk be a hűtőbe (pár sör meg egy romlott tej), majd vessünk egy pillantást a fürdőszobába is (szigorúan csak a legszükségesebb tisztálkodó- és tisztítószerek), és máris láthatjuk, mi hiányzik. Egy nő.

2.    A kapcsolatban élő férfi lakása

Hát akkor jöjjön az a csaj. A lakberendező központ természetesen abban a pillanatban működésbe lép a fejében, amikor először ajtót nyitnak neki: lehet szó lepusztult legénypecóról vagy gazdagon bútorozott yuppie-lakról, neki rögtön ezer és egy ötlete támad, amiknek egy részét már így, vendégként el is kezdi megvalósítani. Ott-tartózkodásának első nyilvánvaló jelei a konyhában mutatkoznak meg: a szekrényekben és a hűtőben olyan holmik jelennek meg, mint az extra szűz olívaolaj, a különleges fűszerek, a zöldségek és a gyümölcsök, ezzel párhuzamosan pedig eltűnnek a romlott dolgok. Ha nagyon durva állapotok uralkodtak az érkezése előtt, akkor szembetűnő az is, hogy hirtelen rendszeressé válik a mosogatás és a porszívózás, majd ahogy egyre sűrűbben tartózkodik a fickónál, a fürdőszoba is életre kel: a plusz egy fogkefe mellé mindenféle szirszar is odakerül fürdősótól a hajbalzsamig. Jelenlétéről végül már egy-egy tartósabb berendezési vagy használati tárgy, például törölközőkészlet vagy falikép is tanúskodik, majd eljön az összeköltözés pillanata.

3.    A közös otthon

Eddig minden szép és jó volt, innentől azonban gyakran eszkalálódik a helyzet – elkezdenek ugyanis ütközni az elképzelések. A harmonikus együttlét persze egyáltalán nem zárható ki, de az esetek egy el nem hanyagolható hányadában baj lesz a vége annak, hogy az összebútorozástól kezdve a csaj ösztönösen megpróbálja átvenni a hatalmat a kérón, és ezt az sem befolyásolja, hogy beköltözik a pasashoz, vagy új helyre mennek együtt. Eleinte még persze oké, hogy ide egy paszpartu, oda egy zuhanyfüggöny, de amikor már egész hétvégék telnek el a lakberendezési áruházban, és komplett vagyonok mennek el az Ügyre, azt már sok férfi gyomra nem fogadja be (erről már volt szó hosszabban is).Mindezt félretéve azt viszont el kell ismerni, hogy a legapróbb részletekig arculata és hangulata lesz ilyenkor a lakásnak (például megjelennek benne a színek, a közvetlen túléléshez nem szükséges, és a pusztán esztétikai igényeket szolgáló, de azokat tényleg szolgáló holmik), aminek az előnyeit azért néha titkon még az új lábtörlő miatt bőszen zsörtölődő pasi is elismeri. Be kell ugyanis látni, hogy egy nőnek olyan ötletei is tudnak lenni ebben a témában, amik egy férfinak egymillió évnyi gondolkodás után sem jutnának eszébe.

4.    Csatatér háború után

Na de tegyük fel, hogy egyszer vége szakad a kapcsolatnak. Ha költözéssel is jár a dolog a férfi részéről, akkor ugorhatunk is vissza az egyes pontra, annyi változtatással, hogy a nagy ürességet most tarkítja néhány hozott holmi. És pont ez az érdekes: aminek tegnap még volt funkciója, az a magányos férfi lakásában valahogy nem találja a helyét, oda nem illőnek tűnik, úgyhogy inkább hasonlít az emígy létrejövő otthon egy fura raktárra, mint valami lakásra. Persze ott a B verzió is: a férfi marad a pecóban, a csaj távozik, és visz magával pár dolgot – nos, ilyenkor meg a lassú amortizáció a kéró sorsa. A megmaradó tárgyak ugyanúgy nem találják a helyüket, a legárulkodóbbá azonban megint a konyha válik: a hűtőben újra megjelennek a romlott holmik, a szekrények pedig nem üresek, hanem lejárt extra szűz olívaolajat és felhasználásra soha nem kerülő fűszereket tartalmaznak, amiket majd valaki egy házibuli során jóindulatúan a szemétbe rak. Hogy is van az a dolog a világ dicsőségével?LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés