free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 helyzet, amiben a férfi kínosan érzi magát

Brabham         Címkék: férfi, kínos, kultúrtripp, önbizalom 11 hozzászólás

Mikor vesztik el az önbizalmukat a férfiak? Megmondják ők maguk: íme öt olyan szituáció, amiben nem tudnak mit kezdeni, és kellemetlenül érzik magukat.

Még néhány látlelet a férfilélekről: ezúttal arra voltunk kíváncsiak, milyen helyzetekben nem találják a helyüket az erősebbik(nek nevezett) nem képviselői. Mondani sem kell, válaszként csupa olyan szituációt mondtak a megkérdezettek, amikben gyengének tűnnek – legalábbis saját maguk szerint.

Munkahelyi letorkolás

Ez természetesen nem csak férfiak számára kellemetlen szituáció, de talán mégis figyelmet érdemel, hogy ők ilyenkor nem egyszerűen "csak úgy", hanem férfiként érzik magukat kínosan. A különböző alá-fölérendeltségi viszonyok a legtöbb férfinak eleve zavaróak – a legjobb, ha ők az élet császárai és a világ királyai –, de ennél sokkal nagyobb gond, ha fény derül valamilyen vélt vagy valós inkompetenciájukra, pláne akkor, ha ez nyilvánosan történik. Egy nő hajlamos kizárólag az érzelmi aspektusait megfogni egy ilyen helyzetnek, és csak arra koncentrálni, hogy sértés vagy bántás történt, a férfi viszont inkább úgy éli meg a dolgot, hogy a gyengeségei lettek leleplezve. Ez persze nem is csak munkahelyi letolásoknál van így, hanem minden más esetben is – sőt ami azt illeti, hasonló sémára épül az alább ismertetett többi szituáció is.

Nő iszik asztal alá egy férfit

Természetesen érdekes és izgalmas kérdés, hogy a helyzet kínosságából jelen időben mennyit él meg a férfi, de az biztos, hogy legkésőbb utólag nagyon rosszul fogja érinteni a szituáció emléke. Az még csak a dolog viccesebbik fele, hogy a vedelés férfiképesség, úgyhogy megalázó, ha pont egy nővel szemben marad alul benne az illető – az igazi gond az, hogy csaprészegen össze-vissza gagyogni egy nő előtt a harag tudja csak, mi mindenről, nos, az a kiszolgáltatottság netovábbja. Ráadásul önkéntes kiszolgáltatottság, amitől még kellemetlenebb a történet.

Meginog a szóvivői pozíció

Apropó, gagyogás: a férfi szeret beszélni, és nem szereti, ha más beszél. Úgyhogy hamar feszengeni kezd, ha társaságban kifogy az anekdotákból, és akkor is, ha jön valaki, akivel egyszerűen képtelen lépést tartani, mondhatni az asztal alá beszélik. Meg lehet nézni akármilyen társaságban a hallgató férfiak arcát; ha van egy nagydumás szereplője a jelenetnek, körülbelül ilyeneket lehet leolvasni róluk: "jaj de vicces vagy, takonyarc", "hogy nyelnéd már le keresztben a nyelvedet, bájgúnár", illetve kevésbé erős mimikával megáldott egyedeknél: "szarjál sünt, g.ci". Hozzá kell tenni: még ennél is kínosabb, ha egy nő veszi át a szót a férfitól, főleg, ha ez olyan helyzetekben történik, ahol klasszikusan a férfinak kellene beszélnie. Hogy miről van szó? Tetszettek például már a férfit megelőzve szólítani a pincért étteremben? Na, hát például erről.

Lesportolva

Jó, nem lett az ember se Puskás Öcsi, se Papp Laci, de attól még minden sportban legyőzhetetlen, oké?! Ha pedig kiderül, hogy mégsem, akkor nagyon dühös, egyúttal el is vörösödik, és körülnéz, hogy merre van a közelben egy ásó vagy földmunkagép, amivel eltemethetné magát. Lehet az ellenfél gyorsabb, ügyesebb, magasabb, daliásabb, kitartóbb, teljesen mindegy, az összes variáció katasztrófa. Felhívnánk a figyelmet, hogy ezzel egyúttal magyarázatot szolgáltattunk arra is, miért nem sportolnak inkább semmit a férfiak.

A piszkos anyagiak

Azt már korábban egyszer megállapítottuk, hogy a nincstelenség a férfiak egyik legnagyobb félelme, nyilvánvaló tehát, hogy minden ezzel kapcsolatos szituáció is a kínosság érzetével jár számukra. A repertoár a teljes fizetésképtelenség beismerésének kényszerétől egészen odáig tart, ha otthon marad a pénztárca vagy a hitelkártya, és épp csak másnapig kölcsön kell kérni, mert már az is ciki. A legrosszabb természetesen az, ha nő is van a szituációban, különös tekintettel azokra az esetekre, amikor olyasmi hagyja el a száját, hogy például "Majd én fizetek" vagy "Kifizetem a sajátomat", stb. Egyszerű a képlet: ilyet ne, ha lehet.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés