free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A férfipletyka nemes és alantas

HT2         Címkék: férfi, férfipletyka, hímtag, pletyka 4 hozzászólás

Hímtag kettő a férfipletykák eleganciájáról és a női kibeszélés túlkapásairól beszél. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy szerinte többet ér egyik a másiknál.

(Lectori salutem. Mindenekelőtt szeretnék így utólag békés, boldog, sikerekben és eredményekben gazdag nemzetközi nőnapot kívánni az összes kedves olvasónak és a világ minden lányának és asszonyának. Március 8-án természetesen minden szinten teljesen elfelejtettem a dolgot. Remélem, sokan voltak még így ezzel, főleg a nők között. Köszönöm a figyelmet, a szolgálati közleménynek vége, vissza a rendes kerékvágásba.)

Szeretem azt gondolni magamról, hogy utálom a pletykát és ennek megfelelően is viselkedek. Ennek azonban semmi köze a férfi mivoltomhoz. Én, kérem, magamtól vagyok annyira tökéletes, hogy nem pletykálok, nem pedig attól, hogy a férfiak nem szoktak pletykálni. Az a legnagyobb pletyka, hogy a pletykálás női dolog. Igenis létezik férfipletykálkodás is, és vannak a férfiak között is éppúgy ronda, sőt gusztustalan pletykások, mint a nők köreiben – pont azért is jutott eszembe ide írni erről, mert a minap is összehozott eggyel a rosszsors, és felfordult tőle a gyomrom.Még mielőtt bárki elbízná magát, hozzá kell tennem ugyanakkor, hogy nem tudom azt mondani: pletyka szempontjából csak elítélni való alakokra és makulátlan lelkiismeretű, nagyszerű jellemekre tagolódik az emberiség, mert a férfi meg a női pletyka milyenségében igenis vannak különbségek. Előbbi javára. Persze ez is csak egy magánvélemény, és akként is kell kezelni, de annyit azért megjegyeznék, hogy empirikus alapokon nyugszik, mert volt alkalmam közelről tanulmányozni – négyszemközt és kiscsoportban is – a férfi- és a női pletykát.

Nem akarok megbántani senkit, szóval kifejezetten csak tájékoztató jelleggel, de azt kell mondanom, hogy a férfipletyka egyszerűen elegánsabb. Míg a női verzióban van egy, mégoly gondos leplezés mellett is nyilvánvaló sürgetés, a férfiváltozatban inkább éppen hogy ünnepélyes várakozás, ha nem egyenesen rituális halogatás bujkál. Nincs „na, mondd már”, hanem türelmes odázgatás van, meg tiszteletkörök. Ennek megfelelően nincs az elbeszélő részéről sem semmiféle sietség, hadarás vagy pláne dadogás, netán dagadó gigával lenyelt izgalom. És nincs a hírek elhangzása után sem semmiféle érzelemkitörés, „nahát-nahát” vagy bezzegezés, csak a dolgok tudomásul vétele.

A férfipletyka tehát normális esetben kifejezetten csendes, majdhogynem méltóságteljesnek tűnő dolog – megadja a tiszteletet a szituációnak, ami azért jár, hogy olyasmi derül ki, aminek nem szabadna. Valódi bennfentes hangulata van. A női változatból ez hiányzik, ott a lelkesedés – sőt mondjuk ki: akarás – mindezt agyoncsapja, és mintegy degradálja ezáltal a pletyka egész intézményét, legalábbis ha férfiszemmel nézem a dolgot. Talán úgy tudom ezt a legjobban megfogalmazni, hogy a férfipletykálás még számomra is tud esztétikai értékkel bírni.

Mindez főleg azért érdekes, mert amúgy tematikájában a férfipletyka semmiben nem különbözik a nőitől. Nemi szervek, nagy átverések, megcsalások, árulások, hallatlan cselekedetek és történések – a témát ugyanazok a dolgok szolgáltatják, mint a nőknek is. Valamitől mégsem úgy megy ez az egész, mint a másik térfélen szokott. Talán a bűntudat dolgozik jobban, talán az egyszerű férfiúi közöny és érdektelenség. Talán olyankor is a meccsen jár az ember esze. Meg persze azon. Esetleg a mély érzelmek hiánya a felelős. Vagy csak a férfiak hallgatás iránti igénye és kukasága jelentkezik ebben a formában is.És persze ugyanígy azt sem lehet kizárni, hogy valójában a férfiak egyszerűen csak gyávák és kerülgetik a forró kását, pedig arra vágynak, hogy úgy vethessék magukat a pletykákra, mint a nők. Ki tudja, meglehet, hogy mi vagyunk a kibeszélés szűz kurvái. Ez esetben valószínűleg az meg egyenesen prüdéria, ha azt mondom, hogy fentebb foglaltak okán a gusztustalan férfipletyka a leggusztustalanabb dolog, ami történhet kibeszélés-ügyileg ezen a bolygón – mindazonáltal így gondolom, mert aki bort iszik, az ne prédikáljon vizet.

Akárhogy is van, én mindenesetre azt mondom, hálátlan egy dolog ez, akárkik is vagyunk, és bárhogyan is pletykálunk, úgyhogy jobb az egészet úgy elvetni, ahogy van. Elhajlások persze mindig lesznek, hisz alapvetően kíváncsinak születtünk satöbbi satöbbi, de ettől még a pletyka rangon aluli mindkét nemnek. Nem sok kérdés van, amiben jobb, ha nem viselkedik sem nőként, sem férfiként az ember, de ez ilyen – már amennyiben a ló jó oldalára esünk, ahol a kimaradás egyenlő a pletykáláson való felülemelkedéssel.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés