free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 főben járó fesztiválbűn

Borsa         Címkék: fesztivál, kultúrtripp, viselkedés 2 hozzászólás

Bár már benne vagyunk az augusztusban, jó pár fesztivál van még hátra, úgyhogy összefoglaltuk, mit utálunk a legjobban a fesztiválozók viselkedésében. Íme a tiltólista.

Túl az első 2010-es nyári fesztiválokon egyfelől máris tele vagyunk élményekkel, másrészt meg tele a hócipőnk az ilyenkor szokásos dolgokkal. Minthogy minden évben ugyanazokat a köröket futjuk, úgy érezzük, itt az ideje összeírni, mitől borul ki a legjobban az ember – íme hát a fesztiváli viselkedés tiltólistája. Akinek nem inge, ne vegye magára (morogjon velünk), aki meg hajlamos bármelyik dologra is, az nézzen magába.

http://myexit.orgNe menj előre, ha nem akarsz

Elkezdődik a koncert, megindul előre a tömeg. Eltelik öt perc, megindul hátra a tömeg. De akkor miért kellett előre menni? Nem tudni. Kérdeztük már persze a járókelőket párszor, ilyen válaszokat kaptunk: "Vááááá!, Yeeeaaah!, Geráppáááá!", valamint el lettünk küldve néhányszor a nénikénkbe is. Sokkal tartalmasabb feleletekre mondjuk nem is nagyon számítottunk, de ettől még nem bírjuk jobban a bolygó hollandiakat, mert határozottan valljuk, hogy az ember előre el tudja dönteni, honnan akar nézni egy zenekart. Nekünk legalábbis szokott sikerülni. Talán ezért is van, hogy mindig mellettünk nyílik meg az a folyosó, amin a többiek előre-hátra ficeregnek.

Ne dobáld a sörödet

Osztrák fesztiválokon találkoztunk vele először, és szerintünk onnan is sikerült átvenni a hazai közönségnek, de az persze ettől még nem kizárt, hogy eredetileg a németek találták ki. Akárhogy is, hülye ötlet volt. A sörnek annyi, másnak sem jó, akkor mi értelme van? Kipróbáltuk mi is, hátha rájövünk, de nem sikerült: a fele a kísérlet lebonyolítójára borult, a másik fele a két mögötte állóra, akik cserébe a saját sörüket is rálocsolták. Utána egy ügyesebb kolléga is hajított, de elmondása szerint semmit nem érzett. A környéken állók viszont nagyon csúnyán néztek rá, úgyhogy elgondolkodtunk rajta: mégis ki csinálja, ha látszólag mindenki ennyire megveti? Ötletünk sincs, viszont szomorúan hallottuk, hogy van, aki már vörösborral is dobálózik.

Ne tülekedj a pultnál

Minden pultnál megvannak azok a lúzerek, akik negyedórán keresztül nézik, ahogy minden utánuk érkezőt előbb szolgálnak ki, mint őket. Nem kell őket sajnálni, de ez még nem egyenlő azzal, hogy feltétlenül el kell játszani a bunkót, aki nem ér rá kivárni a sorát. Amennyire mindenki siet, annyira mindenki rá is ér, ha megáll jártában-keltében egy ivónál, úgyhogy semmi mentsége nincs annak, aki jön hátulról, befúr, majd elkezd ordibálni és integetni a pultosnak, hogy „Léccilécciléccilécci!”. Ja, és ha már itt tartunk, az sem jobb, amikor elkezded rángatni az előtted álló ruháját, hogy ugyan kérjen már neked is, csak hat sör, négy szilvapálinka meg tizenkét ásványvíz lesz.

Ne cibáld a vécék ajtaját

Azokban a kék kínzókamrákban még egy férfinek is kényelmetlen vizelni, nemhogy bárkinek bármi mást csinálni, úgyhogy az a legutolsó dolog, amit kíván az ember, hogy még kívülről is inzultálják. Persze mióta az első ToiToi-borogatós történetnek híre ment, a többség minimum egy strázsát amúgy is odaállít a klozet elé, amíg bemegy, de ettől még mindig akadnak jótét lelkek (és nemcsak saturészeg benga állatok), akikben annyira dolgozik valami – és láthatóan nem az inger –, hogy úgy gondolják: a legegyszerűbb az lesz, ha végigmennek a soron, és megpróbálják feltépni az össze fülke ajtaját. Lassan írjuk, hogy mindenki értse: az ajtón látható színjelzés a fülke állapotát szimbolizálja, úgy is mint: piros – foglalt, zöld – szabad.

Ne gyilkold más sátrát

Mindenkinek vizelték és hányták már le a sátrát, úgy kívülről, mint belülről, és majdnem mindenki vizelt és hányt is le már sátrat, úgy kívülről, mint belülről, úgyhogy bizonyára megegyezhetünk benne: nem jó az senkinek. Persze, az ürítő félnek hatalmas a megkönnyebbülés, de nem azért, mert pont egy sátorra engedi el magát, úgyhogy nyugodtan lehet próbálkozni máshova is. A sátrak rögzítő zsinórjainak kirugdosására ugyanez érvényes. Persze, ha már nem lát az ember, reménytelen az egész, de azért meg lehet próbálni, hiszen a szándék is fontos. Állítólag. (Az idegen sátrakba való befekvést nem ellenezzük, mert jó is kisülhet belőle, de nem is propagáljuk: csak óvatosan.) A legjobb persze így is, úgy is sátor nélkül, szállásfoglalással vagy hazajárással megúszni az egészet, aztán elmenni kempingezni oda, ahova érdemes, de a hagyományos módon fesztiválozók mobilhajléka akkor is tiszteletet érdemel, ha ez összejön.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés