free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Fetás, aszalt paradicsomos mufin

Borsa         Címkék: íz-i, muffin, recept 1 hozzászólás

A boltokban kapható ízesített kenyerek adták az ötletet ahhoz, hogy elkészüljön ez a fetás, paradicsomos muffin. Lehet próbálgatni.

Különleges pékségekben kapható olívabogyós, paradicsomos kenyér adta az ihletet ehhez a fetás, aszalt paradicsomos muffinhoz, ami aperitif mellé, vagy étvágygerjesztőnek is remek, de egynél többet nem ér belőle enni, mert akkor nem marad hely a folytatásnak.

Hozzávalók

15 dkg vaj
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
Rozmaring, bazsalikom
1 marék aszalt paradicsom
Pár szem olívabogyó
Fetasajt

15 deka vajat teljesen simára keverünk két tojással, közben 20 deka lisztet megsózunk, megborsozunk, belekeverünk fél csomag sütőport, rozmaring levélkéket és bazsalikomot. Felkockázunk egy szűk marék aszalt paradicsomot, aminek az olaját szintén a vajas tojásba öntjük a fűszeres liszttel együtt. Jól összedolgozzuk. Ragacsos, nem folyékony tésztát kell kapnunk, de ha túl száraznak érezzük, keverjünk hozzá nyugodtan egy kis tejszínt vagy tejfölt.



A muffinformákat kibéleljük alufóliával, vagy a csinos, ám drága papírtölcsérekkel, és elosztjuk bennük a kidolgozott tésztát. Mindegyik kupac közepébe mélyen belenyomunk egy apró feta kockát, a tetejükre pedig egy-egy olajbogyót ültetünk. 200 fokra melegített sütőbe tesszük, de ekkor visszakapcsolunk 180 fokra és úgy 20 perc alatt pirosra sütjük a muffinokat.


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés