free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 film, amit sose akarj pasival megnézni

Brabham         Címkék: film, kultúrtripp, lista, mozi 9 hozzászólás

Ahogy a nők többsége allergiás a háborús filmekre, úgy a férfiak se nagyon lelkesednek a romantikus vígjátékokért és drámákért. Ez itt az ő mozis feketelistájuk.

A férfiak sosem akarják leültetni a csajukat meccset vagy háborús filmet nézni, és ennek a nők többsége örül is. A kölcsönösség viszont ebben a kérdésben valahogy nem működik, mert a csajok körében örök panasz, hogy a pasikkal „soha nem lehet egy rendes romantikus filmet megnézni”. Pedig hiába a zsémbelés, ez bizony változni sosem fog, szóval jobb lenne feladni a reményt, és békében hagyni a férfiakat – azt legalább ők is értékelnék. Az állítást nyomatékosítandó következzen egy feketelista férfikommentárokkal azokról a filmekről, amiket pasi biztos nem tud jó érzéssel végigülni.

Négy esküvő és egy temetés

Nem is kezdhetnénk mással, mint egy Hugh Grant-filmmel, ugyanis az a fickó egymagában megtestesíti mindazt, amit egy hétköznapi férfi utál a filmiparban. Ilyen alapon persze a teljes életműve idekívánkozik, de hát a játékszabályokat be kell tartani, úgyhogy legyen a Négy esküvő és egy temetés. Hogy miért pont az? A másik főszereplő miatt: Andie MacDowell nemcsak tökéletes partnere, hanem egyenesen a női megfelelője a málészájú Grantnek, és mint ilyen, komoly súlyosbító körülmény. És különben is: micsoda hülyeség az, hogy egy férfi meg egy nő folyton esküvőkön találkozik egymással véletlenül…

Aludj csak, én álmodom

Sandra Bullock is ott liheg szorosan Andie MacDowell nyomában, ha a férfiközönséggel való inkompatibilitásról van szó. Mondjuk a kolléganőjéhez hasonlóan benne is van valami vonzó, de őt is csak addig szeretjük-imádjuk, amíg nem a vásznon látjuk, mert abban az esetben jó eséllyel megszólal a rettenetes romantikus filmekre figyelmeztető sziréna a férfifejekben. A legdurvább munkája mind közül az Aludj csak, én álmodom, amelyben a filmsztár külsejű bamba lány metrójegyet árul, de persze amint kell, életet ment, aztán egy mókás félreértés folytán a barátnője lesz a Jóképű Fiúnak, és… na jó, állj. Ezt a hülyeséget még egy nőnek sem szabadna bevenni, nemhogy nekünk. (Itt jeleznénk: Jennifer Aniston csak azért nem szerepel a listában, mert az ő filmjei rendre annyira rosszak, hogy azokat tényleg nem nézik még a csajok sem.)


Pearl Harbor

Héló, minket azért nem lehet ám csak úgy átejteni: ez itt nem egy romantikus háborús film, de még csak nem is egy háborús környezetben játszódó romantikus film. Ezt onnan lehet tudni, hogy még utóbbival is beérnénk, ettől viszont megemelkedik a gyomrunk, jelezve, hogy egy háborús mázzal leöntött romantikus filmmel van dolgunk. Nem más ez, mint aljas merénylet a férfiak ellen: azt mondja, „gyertek, ez nektek is tetszeni fog”, aztán alighogy kialszanak a fények, kajánul az ember képébe röhög (vagyis inkább cuppog és csöpög), mert a háborús körítés elkeserítően rossz, a többi meg csak a szokásos maszlag. Persze az alattomosság az alkotók sara, mert a csajok nyilván maguk is meg vannak vezetve, és kimondottan jó szándékkal akarják pont a Pearl Harbort megnézni a pasijukkal, de ez a tényeken mit sem változtat.


Bridget Jones naplója

Hugh Grant iránti érzelmeinket mi sem írja le jobban annál, hogy minden ellenkező irányú erőfeszítésünk dacára is két filmmel szerepel a listán. A Bridget Jones-ban mondjuk csak plusz zavaró tényező bír lenni, de hát épp ez mondja el, hogy milyen gyalázatosan rossz műről beszélünk. Félreértés ne essék: tudjuk, hogy ez egy afféle bennfentes csajfilm, amihez nekünk elvileg semmi közünk, de valamiért (valószínűleg amúgy éppen ezért) mindannyiunkat megpróbáltak már rávenni a megnézésére a nőink, és ennélfogva kénytelenek vagyunk véleményezni is. Nos hát: förtelmes. A kollektív csajtudatalattinak biztos jót tesz, de férfiszemmel nézni kábé olyan, mintha nőként le kéne ülni egy fingó-böfögő, enyhén impotens, sörhasú, ingerült fasziról szóló film elé.Titanic

Ahogyan muszáj volt Hugh Granttel kezdeni, úgy a Titanic-nak is fix a helye a lista másik végén, bár azt hozzá kell tenni rögtön, hogy Leonardo DiCaprióval semmi gond nincs, sőt Leonardo DiCaprio jó csávó. Az azonban igen komoly színészi teljesítményébe került, hogy a Titanic után ezt mondhassuk róla, mert ez a film minden készítője és az összes közreműködő életében is sötét folt, mélypont és takargatnivaló szarvashiba. DiCaprio mellett ez leginkább A bolygó neve: Halált és a Terminátort is jegyző James Cameron rendezőre igaz, de még az egyébként karrierje kezdete óta konstans mélyrepülésben lévő Céline Dionnak is ehhez a moziremekhez sikerült elvernyákolnia élete legrosszabb dalát, úgyhogy méltán mondhatjuk: mindenkiből kihozta a legrosszabbat a Titanic – és pontosan ilyen hatással van ránk is.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés