free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 bizarr filmes románc

Borsa         Címkék: film, kultúrtripp, románc 0 hozzászólás

Az egy kaptafára készülő romantikus filmek tengerében akad néhány egyedi történet is. Sőt még olyanok is előfordulnak, amik már a bizarrság határát súrolják – vagy túl is lépik.

Romantikus filmekkel már rég Dunát lehetett volna rekeszteni, de ettől függetlenül a mai napig raklapszámra készülnek a tökegyforma, unásig ismételt sablonokra épülő darabok. Szerencsére azért egy-egy különcnek néha eszébe jut, hogy össze kellene hozni valami eredetit, úgyhogy akad egy-két érdekesebb sztori is a témakörben – sőt néhány olyan is, ami egészen furcsának nevezhető. Íme hát az öt legrendhagyóbb szerelmespár a mozivászonról.

Clementine Kruczynski és Joel Barish – Egy makulátlan elme örök ragyogása

Minden bizarr filmes románcok egyik legbizarrabbika a Kate Winslet és Jim Carrey által megformált figurák szerelme, ők ugyanis a történet szerint egyszer már együtt voltak – csak épp erre egyikük sem emlékszik, mert a kapcsolat tönkrement, és előbb a csaj, majd a pasi is töröltette az együttlétet az emlékei közül. A sztoriba egyébként belekavar még a memóriagyomlálást végző klinika néhány dolgozója is, de ami azt illeti, a listába való bekerüléshez erre már nem is volt szükség, mert az alapfelállás is elég faramuci. Főleg annak tükrében, hogy a végén még újra is kezdik a kapcsolatukat a főszereplők.

Molly Jensen és Sam Wheat – Ghost

Persze minden nézőpont kérdése. Ha két kiürített memóriájú expartner újabb románca bizarr, akkor mit szóljunk ahhoz, amikor egy szellem jár vissza a volt csajához, mint a Ghostban? Oké, a visszajárás túlzás, mert a Patrick Swayze által alakított fazon hiába szerez magának egy kitűnő médiumot Whoopi Goldberg személyében, a volt nője (Demi Moore) nem akar hinni neki, de a történet így is meglehetősen kacifántos. Onnantól meg aztán pláne azzá válik, hogy egy lebegő pénzérme végre mindenről meggyőzi a csajt, úgyhogy hús-vér lány és szellemfiú – ismét csak Goldberg közvetítésével – mégis összebújhatnak még egyszer, utoljára.

Helen Remington és James Ballard – Karambol

David Cronenberg filmjeinek általában semmi közük nincs az átlagoshoz, annál több a bizarrhoz és a botrányoshoz, de a Karambollal talán még korábbi önmagán is sikerült túltennie, itt ugyanis a főszereplők közti kapcsot egy autóbaleset teremti meg, és újabbak fűzik szorosabbra. Ráadásul ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor nem is csak két figurát emelünk ki a sztoriból, hanem ötöt, mert ahogy halad előre a film, úgy ébrednek lényegében mindannyiukban mindenféle vágyak mindannyiukkal kapcsolatban egy-egy ütközés hatására. Brrr.

Susan Parrish és „Joe Black” – Ha eljön Joe Black

Na és magával a Halállal randizgatni, az milyen? Persze szegény Susan nem tudja a Ha eljön Joe Blackben, hogy ki a kedves papája új „haverja”, aki felforgatja az egész életüket, de ez a tényen nem változtat: a lány magával a Halállal randizgat. Ráadásul a filmben nem is ez a legmeredekebb dolog, hanem az, hogy a történet végére a faternak sikerül meggyőznie a szerelembe eső kaszást arról: nem lehet kegyetlen, és nem akarhatja magával ragadni az ő kicsi lányát. Na meg az, hogy amikor a Halál ezt belátva elviszi az öreget, még az a fazon is feltámad, akinek a csuklyás a bőrébe bújt, úgyhogy Susan élhet boldogan a mit sem sejtő csávóval.

Rachael Rosen és Rick Deckard – Szárnyas fejvadász

A nyomozó és a titkárnő – lenne a felállás, ha egy szimpla film noirról beszélnénk, de ez egy sci-fibe oltott film noir, úgyhogy a sztori messze nem ilyen egyszerű: a lány replikáns, azaz emberszabású „robot”, programozott emlékekkel, amik alapján embernek hiszi magát. Valódi kilétét pedig épp a nyomozó fedi fel előtte, akinek a feladata a veszélyesnek ítélt replikánsok módszeres irtogatása – és aztán bumm, egymásba szeretnek. Hab a tortán, hogy a film végén (már amennyiben a hét létező verzióból nem pont a moziváltozattal hozza össze az embert a sors) erősen úgy tűnik: maga a nyomozó is replikáns…LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés