free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nagyobb az esély a fiúgyerekre, ha zsíros ételt eszünk

Borsa         Címkék: fiú, gyerek, kutatás, táplálkozás, terhesség 6 hozzászólás

Egy kutatás szerint nagyobb eséllyel szülnek fiúkat azok a kismamák, akik zsíros ételeket esznek a terhesség első napjaiban. Újabb "okosság" egy tudományos lapból.

A születendő gyerek nemének befolyásolásával vagy megállapításával kapcsolatban már rengeteg népi bölcsesség és elmélet született. A legújabb kutatás szerint az sem mindegy, hogy a kismama milyen ételeket fogyaszt a terhesség első napjaiban. A tudósok szerint azok a nők, akik ebben az időszakban bőségesen reggeliznek és nem vetik meg a zsíros ételeket, nagyobb eséllyel hoznak a világra fiúkat, mint azok, akik zsírszegény ételeket fogyasztanak.

A Missouri Egyetem kutatói várandós egerek tanulmányozása során jutottak el a fenti megállapításokhoz, az állatokból származó méhlepények génjeit elemezték. Az egereket több csoportra osztották, és ennek megfelelően zsírban gazdag, illetve átlagosan tápláló étrendet állítottak össze nekik. A tapasztatok szerint a kalóriadús menü hatására nagyobb arányban, 20 esetből a szokásos 10 helyett 11-szer születtek hímnemű utódok.

www.healthierusveterans.va.gov

Az egereknél már bizonyítást nyert összefüggés valószínűleg az emberek esetében is érvényes, vagyis egyáltalán nem mindegy, mennyit és mit eszik egy kismama a várandósság kezdetén. Azok a nők, akik fiúkat szülnek, valószínűleg több káliumot, kalciumot, C-, E- és B12-vitamint fogyasztottak, ami azt is jelentheti, hogy például müzlit ettek reggelire.

A Proceedings of the National Academy of Sciences című tudományos lapban megjelent tanulmányból az is kiderült, hogy a fogantatást követő időszak táplálkozási szokásai nemcsak a gyerek nemére, hanem a későbbi egészségi állapotára is hatással vannak. A jelenség okára egyelőre nem találtak magyarázatot.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés