free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Flörtre buzdítanak a dán buszokon

Borsa         Címkék: busz, flört, kapcsolat, közlekedés, szingli 1 hozzászólás

Egy dániai busztársaság minden járaton fenntart két üres helyet a szingliknek. A "Love Seats" nevű projekttől azt várják, hogy jobb legyen a buszokon a hangulat.

Mindenki ismeri, milyen érzés, amikor egy tömegközlekedési eszközön végre meglátjuk a potenciális Nagy Őt, de egyáltalán nincs lehetőségünk a kezdeményezésre a zsúfoltság és nemkívánatos közönség miatt. A koppenhágai szinglik ezentúl sokkal könnyebb helyzetben lesznek.

Az Arriva busztársaság bevezette a járatain a szingliknek fenntartott üléseket, ahol a flörtölés kötelező. Az ötletgazdák nemcsak azt várják az új szolgáltatástól, hogy sikerül összehozniuk jó néhány egyedülálló utast, hanem azt is, hogy a Love Seats elnevezésű ülőhelyek hatására jobb lesz a hangulat a járműveken.

"Fel akarjuk rázni az embereket, és azt akarjuk, hogy többet mosolyogjanak a buszokon. Az is lehet, hogy néhányan tényleg megtalálják majd a szerelmet, míg mások arra használják majd az utazás idejét, hogy felhívják magukra egy jóképű pasi figyelmét" - mondta az Arriva egyik vezetője. A kezdeményezés körülbelül száz koppenhágai buszt érint, és minden járművön két ilyen speciális hely áll az ismerkedni kívánók rendelkezésére.



A nyilvános flörtzónák egy új társadalmi trend terjedését is jelentik. "Ma már egyre többen gondolják azt, hogy a szerelem nem egy privát történet" - mondta Charlotte Kroløkke, a Dél-Dániai egyetem Southern Denmark gender (társadalmi nem) és kultúra segédprofesszora. Kevésbé stigmatizált dolog, ha valaki egy bizonyos életszakaszban egyedülálló, ez része lett a kultúránknak, és erre nyitott a társadalom is."

Az ötlet Magyarországon valószínűleg nem lenne működőképes, már csak azért sem, mert az utazóközönség általában a fogyatékkal élőknek fenntartott helyeket sem tartja tiszteletben.  



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés