free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Flörtre buzdítanak a dán buszokon

Borsa         Címkék: busz, flört, kapcsolat, közlekedés, szingli 1 hozzászólás

Egy dániai busztársaság minden járaton fenntart két üres helyet a szingliknek. A "Love Seats" nevű projekttől azt várják, hogy jobb legyen a buszokon a hangulat.

Mindenki ismeri, milyen érzés, amikor egy tömegközlekedési eszközön végre meglátjuk a potenciális Nagy Őt, de egyáltalán nincs lehetőségünk a kezdeményezésre a zsúfoltság és nemkívánatos közönség miatt. A koppenhágai szinglik ezentúl sokkal könnyebb helyzetben lesznek.

Az Arriva busztársaság bevezette a járatain a szingliknek fenntartott üléseket, ahol a flörtölés kötelező. Az ötletgazdák nemcsak azt várják az új szolgáltatástól, hogy sikerül összehozniuk jó néhány egyedülálló utast, hanem azt is, hogy a Love Seats elnevezésű ülőhelyek hatására jobb lesz a hangulat a járműveken.

"Fel akarjuk rázni az embereket, és azt akarjuk, hogy többet mosolyogjanak a buszokon. Az is lehet, hogy néhányan tényleg megtalálják majd a szerelmet, míg mások arra használják majd az utazás idejét, hogy felhívják magukra egy jóképű pasi figyelmét" - mondta az Arriva egyik vezetője. A kezdeményezés körülbelül száz koppenhágai buszt érint, és minden járművön két ilyen speciális hely áll az ismerkedni kívánók rendelkezésére.A nyilvános flörtzónák egy új társadalmi trend terjedését is jelentik. "Ma már egyre többen gondolják azt, hogy a szerelem nem egy privát történet" - mondta Charlotte Kroløkke, a Dél-Dániai egyetem Southern Denmark gender (társadalmi nem) és kultúra segédprofesszora. Kevésbé stigmatizált dolog, ha valaki egy bizonyos életszakaszban egyedülálló, ez része lett a kultúránknak, és erre nyitott a társadalom is."

Az ötlet Magyarországon valószínűleg nem lenne működőképes, már csak azért sem, mert az utazóközönség általában a fogyatékkal élőknek fenntartott helyeket sem tartja tiszteletben.  LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés